OCZ Z-Drive m84: Ασύγκριτος λόγω... πολλαπλότητας

OCZ Z-Drive m84
OCZ Z-Drive m84: Ασύγκριτος λόγω... πολλαπλότητας
Αυτός ο σκληρός δίσκος είναι φτιαγμένος από πολλαπλούς δίσκους SSD και στοχεύει κυρίως στην αγορά των υπολογιστών γραφείου. Η συσκευή δεν πρέπει να θεωρηθεί συγκρίσιμη με τις υπόλοιπες του αφιερώματος αλλά σίγουρα αποτελεί μία στιβαρή και ενδιαφέρουσα επιλογή αξιοποίησης της SSD τεχνολογίας.

Ο Z-Drive m84 ξεφεύγει από τα δεδομένα της κατηγορίας, αφού η σύνδεση με τον υπολογιστή δεν πραγματοποιείται μέσω SATA όπως στα περισσότερα μοντέλα SSD, αλλά μέσω PCI-Express για ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες που αγγίζουν τα 870MB/s ανάγνωσης και τα 780ΜΒ/s εγγραφής. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διαθέτετε την ανάλογη συνδεσμολογία αλλά και κάποιες βασικές γνώσεις για την εγκατάστασή της.

Σύμφωνα με το κατασκευαστή, ο δίσκος διαθέτει εσωτερικό bootable Raid 0 για μεγαλύτερες ταχύτητες και είναι ιδανικός ακόμη και για τα πιο απαιτητικά συστήματα. Με άφθονη χωρητικότητα 512GB, σας επιτρέπει την αποθήκευση μεγάλων αρχείων και προγραμμάτων, ενώ είναι έτοιμος να "τρέξει" και τα πιο απαιτητικά προγράμματα, όπως επεξεργασίας βίντεο και άλλες multimedia εφαρμογές, με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και κορυφαία επίπεδα αντοχής και αξιοπιστίας. Θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι το συγκεκριμένο προϊόν απευθύνεται σε χρήστες με ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις, όπως επαγγελματίες του ήχου και της εικόνας, αλλά και για gamers με αξιώσεις ή power users.

Το βάρος της συσκευής δεν απασχολεί αφού είναι προορισμένη για υπολογιστή γραφείου –στα 500 γραμ. Το κόστος του προϊόντος έχει τελική ενδεικτική τιμή λιανικής με φόρο τα 1.650 ευρώ και συνοδεύεται από έναν χρόνο εγγύηση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v