SPECIALSΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

OCZ Z-Drive m84: Ασύγκριτος λόγω... πολλαπλότητας

OCZ Z-Drive m84

Αυτός ο σκληρός δίσκος είναι φτιαγμένος από πολλαπλούς δίσκους SSD και στοχεύει κυρίως στην αγορά των υπολογιστών γραφείου. Η συσκευή δεν πρέπει να θεωρηθεί συγκρίσιμη με τις υπόλοιπες του αφιερώματος αλλά σίγουρα αποτελεί μία στιβαρή και ενδιαφέρουσα επιλογή αξιοποίησης της SSD τεχνολογίας.

Ο Z-Drive m84 ξεφεύγει από τα δεδομένα της κατηγορίας, αφού η σύνδεση με τον υπολογιστή δεν πραγματοποιείται μέσω SATA όπως στα περισσότερα μοντέλα SSD, αλλά μέσω PCI-Express για ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες που αγγίζουν τα 870MB/s ανάγνωσης και τα 780ΜΒ/s εγγραφής. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διαθέτετε την ανάλογη συνδεσμολογία αλλά και κάποιες βασικές γνώσεις για την εγκατάστασή της.

Σύμφωνα με το κατασκευαστή, ο δίσκος διαθέτει εσωτερικό bootable Raid 0 για μεγαλύτερες ταχύτητες και είναι ιδανικός ακόμη και για τα πιο απαιτητικά συστήματα. Με άφθονη χωρητικότητα 512GB, σας επιτρέπει την αποθήκευση μεγάλων αρχείων και προγραμμάτων, ενώ είναι έτοιμος να "τρέξει" και τα πιο απαιτητικά προγράμματα, όπως επεξεργασίας βίντεο και άλλες multimedia εφαρμογές, με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και κορυφαία επίπεδα αντοχής και αξιοπιστίας. Θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι το συγκεκριμένο προϊόν απευθύνεται σε χρήστες με ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις, όπως επαγγελματίες του ήχου και της εικόνας, αλλά και για gamers με αξιώσεις ή power users.

Το βάρος της συσκευής δεν απασχολεί αφού είναι προορισμένη για υπολογιστή γραφείου –στα 500 γραμ. Το κόστος του προϊόντος έχει τελική ενδεικτική τιμή λιανικής με φόρο τα 1.650 ευρώ και συνοδεύεται από έναν χρόνο εγγύηση.

άρθρα αφιερώματος

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2