SPECIALSΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Olympus PEN: Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Olympus PEN: Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Στο σύγχρονο κόσμο της φωτογραφίας -και ειδικότερα στα προϊόντα που προτείνονται για καταναλωτές- υπάρχουν δύο είδη ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών: compact και SLR. Η PEN ένα μία νέα τεχνική εκλογή. Δεν πρόκειται ακριβώς για νέα τεχνολογία ή νέα μέθοδο φωτογράφησης αλλά περισσότερο για έναν καλύτερο συνδυασμό, έναν επανασχεδιασμό της δομής μίας απλής φωτογραφικής μηχανής ώστε να αποκτά κάποιες από τις αρετές της DSLR, χωρίς να απαιτείται το σύνηθες βάρος και ο όγκος της. O μεγάλος αισθητήρας 4/3" των 12.3 Μegapixels και οι εναλλάξιμοι φακοί εξασφαλίζουν ποιότητα κοντά στο DSLR ενώ η -χωρίς βασικό κάτοπτρο- δομή της επιτρέπει στη μηχανή να παραμένει μικρή σε διαστάσεις και βάρος (335gr).

Η προσπάθεια της Olympus είναι παλιά και χρονολογείται στο 1959, οπότε η εταιρεία προσπάθησε να κατασκευάσει τη μικρότερη φωτογραφική μηχανή. Για τα σημερινά δεδομένα η μηχανή είναι “τέρας” αλλά το μοντέλο πώλησε 17 εκατομμύρια κομμάτια διεθνώς, τεράστια επιτυχία για την εποχή εκείνη. Αυτά τα λίγα σας τα είπαμε για να αντιληφθείτε γιατί η κάμερα έχει την εμφάνιση αυτή. Πρόκειται για έναν “ρετρό” σχεδιασμό που επελέγη για να τονίσει τη συνέχεια και την προσήλωση της εταιρείας στην ποιότητα της φωτογραφίας για πολλά χρόνια, χωρίς να ξεχνά ποτέ τον πρώτο κανόνα του χρήστη τεχνολογίας: να είναι εύχρηστη.

Παρόλα αυτά το νέο μοντέλο δεν θυσιάζει τίποτα αναφορικά με την ποιότητα. Ο αισθητήρας είναι μεγαλύτερος από αυτόν των compact μηχανών επιτυγχάνοντας καλύτερη ποιότητα εικόνας και χαμηλά επίπεδα θορύβου. Εκτός των πλεονεκτημάτων της τεχνολογίας imaging της Olympus, η νέα, εξαιρετικά συμπαγής υβριδική συσκευή μπορεί ακόμη να εγγράψει ταινίες υψηλής ανάλυσης HD με ήχο (1280x720 στα 30fps).

Εκτός από τους φακούς του συστήματος Micro Four Thirds, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν φακούς 4/3, ΟΜ και Leica M mount στο σώμα μέσω του προσαρμογέα. Επιπλέον, το ενσωματωμένο σύστημα IS (Image Stabilizer) με μέγιστη, αποτελεσματικότητα 4 EV steps, η άνεση και ποιότητα στο καδράρισμα με την αυτόματη εστίαση στη Ζωντανή Απεικόνιση (Live View) είναι μερικά χαρακτηριστικά που θα σας δώσουν απόλυτο έλεγχο αλλά και επαγγελματικό αποτέλεσμα, ακόμη κι αν δεν είστε επαγγελματίας.

Η συσκευή είναι διαθέσιμη στη ελληνική αγορά προς 679 ευρώ -ενδεικτική τελική λιανική τιμή συμπεριλαμβανομένου φόρου- και συνοδεύεται από δύο χρόνια εγγύηση αντιπροσωπείας.

άρθρα αφιερώματος

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2