Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου - Βέροια

Σέλι
Αναμφίβολα αυτό με την μεγαλύτερη ιστορία, το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου είναι το πρώτο οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας, καθώς λειτουργεί από το 1934, χρονιά που οργανώθηκαν οι πρώτοι Πανελλήνιοι αγώνες χιονοδρομίας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1530 μέτρα.

Απέχει εικοσιτέσσερα χιλιόμετρα από τη Βέροια, είκοσι χιλιόμετρα από τη Νάουσα, ενενήντα πέντε χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και εβδομήντα τέσσερα χιλιόμετρα από την Κοζάνη. Η κύρια πρόσβαση στο χιονοδρομικό γίνεται μέσω της Εγνατίας οδού και της επαρχιακής οδού Βέροιας-Σελίου, ενώ η δευτερεύουσα πρόσβαση γίνεται μέσω της επαρχιακής οδού Νάουσας Σελίου. Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου διαθέτει άνετους χώρους πάρκινγκ έκτασης τριάντα έξι στρεμμάτων.

Σχετικά με τις παροχές του, το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου διαθέτει επτά σύγχρονης κατασκευής αναβατήρες: έξι μονοθέσιους συρόμενους και έναν διθέσιο εναέριο για την άνετη και γρήγορη εξυπηρέτηση των σκιερ. Διαθέτει ακόμα δεκατρείς πίστες κατάβασης και δύο πίστες δρόμων αντοχής, καθώς και τέσσερα baby lifts για τους αρχάριους. Επίσης διαθέτει μονοπάτια πορείας ορειβασίας, ενώ διασχίζεται από το διεθνές ορειβατικό μονοπάτι Ε4. Οι άριστες συνθήκες χιονιού, ο ελεύθερος ορίζοντας, η εκπληκτική ηλιοφάνεια όταν έχει καλό καιρό, και η περιορισμένη υγρασία προσφέρονται για ξέφρενη διασκέδαση.

Για την διαμονή σας εκεί μπορείτε να επιλέξετε το Καταφύγιο Συλλόγου Χιονοδρόμων - Ορειβατών Βέροιας, το οποίο διαθέτει εκατόν είκοσι κλίνες, ζεστό νερό, γυμναστήριο με σάουνα και καφέ-μπαρ (τιμές: 90 ευρώ για το τετράκλινο και 120 ευρώ για το εξάκλινο με πρωινό, τηλ. 23310 49297). Εναλλακτικά μπορείτε να μείνετε στο χωριό Σέλι, στον ξενώνα Le Chalet (τιμές: 75 ευρώ την βραδιά με πρωινό) ή ακόμα και στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας, στο Ξενοδοχείο Βέρμιον (τιμές: 70 ευρώ για ένα δίκλινο με πρωινό).

Η τιμή της ημερήσιας κάρτας στο χιονοδρομικό είναι 15 ευρώ για τους ενήλικες και 10 ευρώ για τα παιδιά τα σαββατοκύριακα και τις αργίες και 10 ευρώ για τους ενήλικες και 8 ευρώ για τα παιδιά τις καθημερινές.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 23310 49226/ 26237

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τη Νάουσα εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v