SPECIALSΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πως θα σταματήσουμε το κάπνισμα

”Από αύριο κόβω το κάπνισμα”. Πόσες φορές δεν έχετε δώσει στον εαυτό σας αυτή την υπόσχεση, για να την πάρετε μετά πίσω; Το in2life συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει έναν οδηγό με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζει ένας καπνιστής, προκειμένου να λάβει τη σωστή απόφαση- και να την τηρήσει.

Πως θα σταματήσουμε το κάπνισμα

Πόσες φορές έχετε υποσχεθεί στο εαυτό σας να κόψετε το κάπνισμα, χωρίς αποτέλεσμα; Πόσες φορές έχετε συνδέσει κάποιο μικροπρόβλημα υγείας με τη βλαβερή αυτή συνήθεια, λαμβάνοντας ταυτόχρονα την απόφαση ”από αύριο τέρμα”, αλλά η δύναμη της συνήθειας αποδείχθηκε ανώτερη της θέλησής σας;

Αντικειμενικά, το κάπνισμα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, οι οποίες επιδεινώνονται με την πάροδο των χρόνων. Η αναγνώρισή τους, σε συνδυασμό με τη θέληση και την προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος, αποτελούν το πρώτο βήμα για να απαλλαγούμε από αυτή τη συνήθεια.

Στο παρόν αφιέρωμα, θα διαβάσετε τους κινδύνους που το κάπνισμα εγκυμονεί, τα οφέλη από τη διακοπή του, καθώς και ορισμένα μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να σταματήσετε.

Να ξεκαθαρίσουμε εξαρχής τη θέση μας, προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Δεν είμαστε υπέρ της περιθωριοποίησης των καπνιστών που προωθείται τα τελευταία χρόνια στον ”πολιτισμένο” δυτικό κόσμο, του ψυχαναγκασμού που επιβάλλει το σταμάτημα του καπνίσματος ή της προπαγανδιστικής αντικαπνιστικής εκστρατείας που προωθήθηκε από διαφόρων ειδών οικονομικά συμφέροντα.

Το σταμάτημα του καπνίσματος πρέπει να είναι καθαρά προσωπική επιλογή. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι όλοι ανεξαιρέτως, καπνιστές και μη, οφείλουν να γνωρίζουν τις υπαρκτές συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία, προκειμένου να λάβουν υπεύθυνα τη σχετική απόφαση, αν θα καπνίζουν ή όχι.

Εξάλλου, για όσους τελικά λάβουν την απόφαση ότι επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα, η απαραίτητη βοήθεια πρέπει να είναι διαθέσιμη, καθώς, για την πλειοψηφία των καπνιστών, η συγκεκριμένη διαδικασία είναι κάθε άλλο παρά εύκολη.

Σε ένα ωστόσο σημείο επιμένουν όλοι οι ειδικοί και αυτό πρέπει να έχετε στο μυαλό σας διαβάζοντας το ”αντικαπνιστικό” αφιέρωμα του In2life: Η απόφαση είναι στο μυαλό σας και εκεί πρέπει να εκκολαφθεί.

Είναι λάθος να αποφασίσετε να κόψετε το κάπνισμα αφού έχετε ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια!

Αν, λοιπόν, έχετε πάρει τις αποφάσεις σας, συνεχίστε την ανάγνωση –ίσως βρείτε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν.

άρθρα αφιερώματος

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2