Οι στιγμές της ελληνικής TV που θέλουμε να ξεχάσουμε

Οι πιο «μαύρες», οι πιο ντροπιαστικές, οι πιο περίεργες στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης που θα θέλαμε να μην είχαμε δει ποτέ.
Οι στιγμές της ελληνικής TV που θέλουμε να ξεχάσουμε
Το χαστούκι του Κασιδιάρη στην Κανέλλη

Και το μπουγέλωμα στη Δούρου, σε μία από τις πιο βίαιες σκηνές της πολιτικής (αλλά μη πολιτισμένης) «συζήτησης» στον τηλεοπτικό αέρα.

Ο Ευαγγελάτος και η χειροβομβίδα του Σοριν Ματέι

Ένας ρουμάνος καταζητούμενος εισβάλλει σε σπίτι με απασφαλισμένη χειροβομβίδα, καλεί στον ΣΚΑΪ και ο Νίκος Ευαγγελάτος αναλαμβάνει να μεταδώσει ζωντανά την ομηρία, όσο η αστυνομία ετοιμάζεται να μπουκάρει. Η στιγμή που γίνεται αυτό και ο καταζητούμενος πετά τη χειροβομβίδα με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό μιας νεαρής γυναίκας αποτελεί μία από τις πιο αμφιλεγόμενες (δημοσιογραφικά) σκηνές της ελληνικής τηλεόρασης.

Το μαύρο της ΕΡΤ

Ο Γιάννης Ζουγανέλης ήταν ο τελευταίος που μίλησε, ως καλεσμένος, στον αέρα της ΕΡΤ, που η κυβέρνηση Σαμαρά ετοιμαζόταν να κλείσει. Το μαύρο έπεσε, προσωρινά, μεγάλη συζήτηση ακολούθησε (και ακόμα μαίνεται) για το αν και πώς έπρεπε να γίνουν οι αλλαγές στην δημόσια τηλεόραση, αλλά εκείνες οι στιγμές θα μείνουν στην τηλεοπτική Ιστορία ως ένα τηλεοπτικό πραξικόπημα.

Η προπαγάνδα στις ειδήσεις την εποχή των εκλογών και του δημοψηφίσματος

Ήταν μια εποχή συνεχών… καλπών, μια εποχή που ο ΑΝΤ1 προειδοποιούσε με τίτλους στις ειδήσεις του όπως «οι λεονταρισμοί στην κάλπη πρέπει να αντισταθμιστούν από ψήφους προοπτικής», ενώ στο Mega, αναρωτιόντουσαν «τι φταίνε αυτοί που όλες οι κοινωνικές ομάδες είναι υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα»!


Ο Φουρθιώτης αναζητά τον Σταύρο Μαυρίδη

Το «κυνήγι» του «εξαφανισμένου» ηθοποιού Σταύρου Μαυρίδη από την εκπομπή «Αποκαλυπτικά» και οι οδυνηρές ερωτήσεις προς έναν άνθρωπο που σκέφτεται την αυτοχειρία σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν παράδειγμα προς μίμηση σε σεμινάρια δημοσιογραφίας.

…και η Νανά Παλαιτσάκη μεταφέρει τα συλλυπητήρια της Φράνκα Ράιτ για τον Παντελή Παντελίδη

Ο Παντελής Παντελίδης έχει πεθάνει, η κηδεία βρίσκεται σε εξέλιξη και το πάνελ των Αποκαλυπτικών αποφασίζει να δώσει λίγο παραπάνω συγκίνηση στη στιγμή: Η Νανά Παλαιτσάκη δείχνει στον αέρα φωτογραφία της Φράνκα Ράιτ με άντρα, για τον οποίο υποστηρίζει πως είναι ο σύζυγος της Ράιτ, Ντέιβιντ Γκίλμουρ των Pink Floyd (ενώ η Ράιτ δεν υπήρξε παντρεμένη με τον Γκίλμουρ και ο άντρας της συλλυπητήριας φωτό ήταν ο ιδιοκτήτης του φαν κλαμπ της μπάντας). Ακολούθησε η κατακραυγή στα social media, σε μια στιγμή που η Παλαιτσάκη σίγουρα θα ήθελε να ξεχάσει.

Η στιγμή της αλήθειας

Η εκπομπή όπου άτομα σαν τον παραπάνω παίκτη πληρώνονται για να παραδεχτούν αλήθειες όπως «πιστεύω ότι ανήκω σε μια ανώτερη φυλή», ή «θα έπαιρνα 5 εκατομμύρια κι ας ήταν να χάσει ο πατέρας μου πέντε χρόνια ζωής» κόπηκε γρήγορα από την ελληνική τηλεόραση, αλλά πρόλαβε να χτίσει τον δικό της τρας μύθο.

Ο Αυτιάς κάνει μαγνητοσκοπημένη δημοσιογραφία

Ο Γιώργος Αυτιάς έχει σε ζωντανή συνέντευξη τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και την επόμενη μέρα χρησιμοποιεί ξανά αυτές τις δηλώσεις του, παριστάνοντας ότι είναι και πάλι στον αέρα ζωντανά μαζί του – κάνοντας μάλιστα «διάλογο» με το βίντεο. Και αυτό ονομάζεται πρωινή ενημέρωση από έγκυρο δημοσιογράφο.

Η έναρξη του Πρωινού

Έχετε νιώσει ντροπή για λογαριασμό κάποιου άλλου, που σας κάνει να ανατριχιάσετε και να αισθανθείτε χειρότερα από το να τύχαινε κάτι αντίστοιχο σε εσάς; Ε, αυτή η έναρξη της εκπομπής «Πρωινό» με το χειρότερο μουσικοχορευτικό θέαμα που είδαμε ποτέ σε πρωινό μαγκαζίνο είναι… δεκάδες τέτοιες ντροπιαστικές στιγμές συγκεντρωμένες σε ένα βίντεο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v