Τι απέγιναν οι νικητές των ελληνικών ριάλιτι;

Η δεκαετία του 2000 ήταν η χρυσή εποχή των reality και talent shows στην ελληνική τηλεόραση. Τι απέγιναν όμως οι νικητές τους;
Τι απέγιναν οι νικητές των ελληνικών ριάλιτι;
Ποιος έκανε καριέρα και ποιος έμεινε στα αζήτητα; Τι απέγινε η νικήτρια του πρώτου ελληνικού Survivor και πού βρίσκονται τώρα οι θριαμβευτές των πρώτων talent shows; Δείτε τι απέγιναν οι νικητές των πιο δημοφιλών ριάλιτι της προηγούμενης δεκαετίας.

Καλομοίρα Σαράντη, Fame Story 2 (2003)

Μετά την επιτυχία της, η μεγαλωμένη στη Νέα Υόρκη ελληνίδα έκανε δύο δίσκους, μας εκπροσώπησε στη Eurovision το 2008 (ήρθε μάλιστα στην τρίτη θέση με το “My secret combination”), έπαιξε στη Λάμψη το… εξώγαμο του Γιάγκου Δράκου και στη συνέχεια αποχώρησε από τα πράγματα και από τη χώρα, όταν ερωτεύτηκε και έχτισε τη ζωή της στην Ουάσιγκτον. Παρ’ όλα αυτά, φέτος επέστρεψε με τον σύζυγο και τα παιδιά της στην Αθήνα, καθώς ανέλαβε την παρουσίαση των backstage στο νέο talent show του ΑΝΤ1, «Rising Star».

Νότης Χριστοδούλου, Fame Story 1 (2002)

Ο Νότης υπήρξε ο πρώτος νικητής ελληνικού μουσικού talent show, πριν από 15 περίπου χρόνια. Ωστόσο, η πορεία του στο τραγούδι ήταν σύντομη, με έναν μόνο (ποπ) δίσκο. Στη συνέχεια, κυνήγησε τηλεοπτική καριέρα, παρουσιάζοντας εκπομπή με αλλαγή στη διακόσμηση σπιτιών, ενώ συμμετείχε και στο αρχικό «Δέστε τους», την μεσημεριανή εκπομπή των Μουτσινά-Ηλιάκη το 2009. Αυτή ήταν και η τελευταία του δουλειά στην τηλεόραση.

Σταύρος Κωνσταντίνου, Super Idol (2004)

Το μουσικό talent show του Mega το μακρινό 2004 ανέδειξε δύο ταλέντα στον τελικό του: Την Τάμτα και τον Σταύρο Κωνσταντίνου. Ο τελευταίος αναδείχθηκε μεγάλος νικητής, κυκλοφόρησε αρκετές δισκογραφικές δουλειές – και συνεχίζει πορεία τραγουδιστή στην Κύπρο, αλλά η Τάμτα κατάφερε να κάνει μεγαλύτερη αίσθηση: Έκτοτε βρίσκεται σταθερά στα ελληνικά charts, ενώ κατέληξε από παίκτρια… κριτής talent show – συγκεκριμένα αυτή την άνοιξη θα είναι η δεύτερη παρουσία της ως κριτής στο ελληνικό X Factor.

Hi5, Popstars (2003)

Η Ειρήνη, η Μαρλέν, η Σάγια, η Φρόσω και η Νάνσυ ήταν η «χρυσή» πεντάδα των Popstars, του πρώτου μουσικού talent show του Mega (και πρώτου στην Ελλάδα με σκοπό τον σχηματισμό μουσικού γκρουπ). Οι Hi5 έζησαν δύο χρυσά χρόνια τρελής επιτυχίας με τα πρώτα τους άλμπουμ και στη συνέχεια σταδιακά διαλύθηκαν, για να περάσουν στη σφαίρα του ελληνικού καλτ των ‘00s με κομμάτια όπως τα «Ξέρω τι ζητάω» και «Άλλο αγάπη και άλλο σεξ». Σήμερα, η Σάγια είναι η μόνη που συνεχίζει δυναμική καριέρα στην ποπ σκηνή, ενώ η Μαρλέν και η Φρόσω έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Ευαγγελία Δεμερτζόγλου, Survivor (2003)

Αποτέλεσε «κόκκινο πανί» για τους μισούς τηλεθεατές του πρώτου… ιστορικού Survivor του Mega, αλλά τελικά με την στρατηγική της, χρίστηκε νικήτρια. Για τα πρώτα χρόνια, μετά τη λήξη του παιχνδιού, η Ευαγγελία απασχόλησε τη δημοσιότητα, κυρίως με σέξι φωτογραφήσεις για γνωστά περιοδικά, αλλά στη συνέχεια αποχώρησε εντελώς από τα φώτα της δημοσιότητας.

Περικλής Στεργιανούδης, Fame Story 3 (2005)

Μεγαλωμένος στη Γερμανία, ο πρωτοφανούς δημοτικότητας παίκτης του Fame Story 3 προσπάθησε να κυνηγήσει καριέρα τραγουδιστή, χωρίς μεγάλη επιτυχία, μετά το πέρας του παιχνιδιού. Δημοσιεύματα τον θέλουν να έχει επιστρέψει στη Γερμανία με μικρά διαλείμματα στα οποία επισκεπτόταν τη βόρεια Ελλάδα για εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα. Κατά τα άλλα… σιωπή.

Τσάκας, Big Brother 1 (2001)

Ο πρώτος νικητής ριάλιτι παιχνιδιού, ο Γιώργος του BB1 απασχόλησε για λίγο μόνο τη δημοσιότητα, όταν λίγο διάστημα μετά την νίκη του, έγινε πρωτοσέλιδο για οικονομικούς λόγους: Σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα, το χρηματικό έπαθλο πήγε απευθείας σε χρέη, ενώ στη συνέχεια έμεινε άνεργος.

Ανδρέας Παρασκάκης, Bar (2002)

Κάποιοι παίκτες του Bar έγιναν συγκρότημα (Φίλοι για πάντα). Κάποιοι απασχόλησαν τη δημοσιότητα με τη στρατηγική τους και τα… χαρτάκια τους (Μαίρη Γεώρτση). Αλλά τελικά νικητής χρίστηκε το… σιγανό ποταμάκι, ο συμπαθής «γίγαντας» του παιχνιδιού από την Κρήτη. Ο Ανδρέας μετά το παιχνίδι συμμετείχε σε ψυχαγωγικά μαγκαζίνο του Mega, αλλά στη συνέχεια αποχώρησε από τα τηλεοπτικά δρώμενα και επέστρεψε στην διαχείριση των τουριστικών του επιχειρήσεων στην Κρήτη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v