TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (6-12/3)

Οι πρεμιέρες, ο ελληνικός τελικός της Eurovision, τα αθλητικά ραντεβού και οι ταινίες που θα μας κρατήσουν παρέα αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (6-12/3)
Έφτασε εκείνη η στιγμή της χρονιάς, που η ελληνική τηλεόραση θα λικνιστεί στον παλμό της Eurovision. Την Δευτέρα στις 22.00 (ΕΡΤ1), θα παρουσιαστούν σε μια live βραδιά τα τρία τραγούδια της Demy, ένα εκ των οποίων θα ψηφιστεί από κοινό και επιτροπή να μας εκπροσωπήσει στο Κίεβο τον Μάιο. Κατά τα άλλα, θα δούμε και αρκετές ενδιαφέρουσες, παλιές ή και πιο πρόσφατες ξένες ταινίες:

*Βασικό Ένστικτο (1992), Δευτέρα στις 23.30, Alpha
Ο Τζόνι Μποζ, πρώην σταρ της ροκ μουσικής σκηνής, βρίσκεται στο σπίτι του άγρια δολοφονημένος από έναν αιχμηρό παγοκόφτη. Ο ντετέκτιβ της υπόθεσης υποψιάζεται την μυστηριώδη ερωμένη του, αλλά, μιας και δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, ξεκινά ένα παιχνίδι για δυνατά μυαλά και νεύρα. Με τους Σάρον Στόουν και Μάικλ Ντάγκλας.

*Gravity (2013), Τρίτη στις 22.00, Star
Η ευφυής Δρ. Ράιαν Στόουν ετοιμάζεται για την πρώτη της διαστημική αποστολή μαζί με τον βετεράνο αστροναύτη Ματ Κοβάλσκι, στην τελευταία του πτήση πριν συνταξιοδοτηθεί. Κατά τη διάρκεια μιας προσγείωση ρουτίνας, έρχεται η καταστροφή. Το σκάφος διαλύεται και οι δυο τους μένουν ολομόναχοι, με τίποτα άλλο παρά τον έναν για τον άλλο, μέσα στο σκοτάδι. Θα καταφέρουν να ξαναφτάσουν στη Γη; Ένα οπτικό και αλληγορικό αριστούργημα με την Σάντρα Μπούλοκ και τον Τζορτζ Κλούνεϊ, σκηνοθετημένο από τον Αλφόνσο Κουαρόν.

*Μια θάλασσα από δέντρα (2015), Τρίτη στις 22.00, Novacinema1HD
Μετά το θάνατο της γυναίκας του, ένας άνδρας πηγαίνει σε ένα δάσος της Ιαπωνίας για να αυτοκτονήσει. Η διαδρομή όμως προς τον ύστατο προορισμό καταλήγει σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας κι επιβίωσης. Ο Γκας Βαν Σαντ σκηνοθετεί τον Μάθιου Μακόναχι και την Ναόμι Γουοτς.

*Ένα καυτό καλοκαίρι (2011), Τετάρτη στις 22.00, Novacinema1HD
Ένας ζωγράφος προσκαλεί ένα φιλικό ζευγάρι ηθοποιών να μείνουν μαζί με εκείνον και τη σύζυγό του στη Ρώμη. Ο χρόνος που θα περάσουν μαζί τα δύο ζευγάρια θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα, σε αυτή την ταινία που σκηνοθετεί ο Φίλιπ Γκαρέλ, με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τη Μόνικα Μπελούτσι.

*Με την πρώτη (2007), Τετάρτη στις 22.50, Alpha
Ο γκαφατζής, άνεργος και αιώνιος έφηβος Μπεν συναντά τυχαία την όμορφη και ανερχόμενη δημοσιογράφο Άλισον. Μετά από ένα μεθύσι, ακολουθεί… το μοιραίο: Η Άλισον μένει έγκυος και ο Μπεν για πρώτη φορά καλείται να σοβαρευτεί και να ενηλικιωθεί ή… να παραμείνει στην ανεμελιά παρέα με τα φιλαράκια του. Ο Τζαντ Άπατοου στήνει μια feelgood κωμωδία με τους Σεθ Ρότζεν, Κάθριν Χέιλ, Πολ Ραντ και Λέσλι Μαν.

*Έριν Μπρόκοβιτς (1999), Τετάρτη στις 0.00, Mega
Η Τζούλια Ρόμπερτς μεταμορφώνεται στην γυναίκα που, από άνεργη και απεγνωσμένη single μητέρα δύο παιδιών, γίνεται εκείνη που ξετρυπώνει και στοιχειοθετεί ένα σκάνδαλο περιβαλλοντικής μόλυνσης από μια μεγάλη βιομηχανία, που προκάλεσε δεκάδες κρούσματα καρκίνου σε μια μικρή πόλη. Για την ερμηνεία της, απέσπασε Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

*Το Κάλεσμα (2013), Παρασκευή στις 0.15, Star
Είμαστε στο 1971 και οι διεθνούς φήμης ερευνητές μεταφυσικών γεγονότων, Εντ και Λορέιν Γουόρεν, καλούνται να βοηθήσουν την οικογένεια Περόν, που τρομοκρατείται από μία σκοτεινή παρουσία στο νέο της αγρόκτημα στο Ρόουντ Αϊλαντ. Αντιμέτωποι με τη δαιμονική οντότητα μιας μάγισσας, που απαγχονίστηκε σε αυτό το μέρος, οι Γουόρενς έχουν να αντιμετωπίσουν την πιο τρομακτική υπόθεση της καριέρας τους, σε αυτό το δυνατό θρίλερ με τους Πάτρικ Γουίλσον, Βέρα Φάρμιγκα, Ρον Λίβινγκστον, Λίλι Τέιλορ.

*Sausage Party (2016), Σάββατο στις 22.00, Novacinema1HD
Καρότα, πατάτες, ψωμάκια κι όλων των ειδών τα τρόφιμα περιμένουν ανυπόμονα να αγοραστούν από το supermarket και να πάνε σπίτι με την νέα τους οικογένεια. Μέχρι που ένα λουκάνικο ανακαλύπτει τη σκληρή αλήθεια: Οι άνθρωποι τους κατασπαράζουν, και πρέπει να κάνει κάτι για να προειδοποιήσει όλους τους διαδρόμους του καταστήματος. Έξυπνο animation, αποκλειστικά για ενηλίκους.

*Οι Απόντες (1996), Σάββατο στις 22.00, ΕΡΤ1
Έξι φίλοι, που έχουν χωριστεί και χάραξαν τις δικές τους πορείες στη ζωή, ξανασυναντιούνται σποραδικά στη Σαλαμίνα, και ο σκηνοθέτης Νίκος Γραμματικός με τον σεναριογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο αναλαμβάνουν να μας διηγηθούν το «τέλος εποχής» μιας γενιάς, με άμεσο και συγκινητικό τρόπο.

*Κώδικας Ντα Βίντσι (2006), Κυριακή στις 21.00, Mega
Ο Ρον Χάουαρντ μεταφέρει στην οθόνη το μεγαλύτερο bestseller του Νταν Μπράουν, με τον Τομ Χανκς στον ρόλο του καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκτον, που καλείται να εξιχνιάσει την δολοφονία ενός άνδρα στο Λούβρο. Σταδιακά, αποκαλύπτεται ότι το έγκλημα συνδέεται με μια μυστική κοινότητα με κρυμμένα στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την Ιστορία της ανθρωπότητας όπως την ξέραμε.

*50 αποχρώσεις του Γκρι (2015), Κυριακή στις 22.00, Novacinema1HD
Άλλο ένα bestseller, «αισθησιακό» αυτή τη φορά, γίνεται κινηματογραφικό χιτ: Μετά τη συνάντησή τους για μια συνέντευξη, η όμορφη αλλά ντροπαλή φοιτήτρια Αναστάζια Στιλ, μαγεύεται από τον αινιγματικό πολυεκατομμυριούχο Κρίστιαν Γκρέι και αφήνεται στη γοητεία του, που τους οδηγεί σε σκοτεινά μονοπάτια. Με τους Ντακότα Τζόνσον και Τζέιμι Ντόρναν.

Οι αθλητικές αναμετρήσεις της εβδομάδας
*Champions League, Φάση των 16, Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν, Τετάρτη στις 21.45, ΕΡΤ1
*Euroleague, Ζαλγκίρις-Παναθηναϊκός, Πέμπτη στις 20.00, ΕΡΤ2
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v