TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (20-26/2)

Οι ταινίες, οι πρεμιέρες και οι αθλητικές αναμετρήσεις που θα μας κρατήσουν παρέα την εβδομάδα της Αποκριάς.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (20-26/2)
Το Mega απειλείται με «μαύρο» από την Digea, στην prime time έχει ξεσπάσει «πόλεμος» αφού ο ανταγωνισμός μεγάλωσε (ελληνικές σειρές, talent shows όπως το Rising Star και το Voice και τηλεπαιχνίδια όπως το Survivor δίνουν μάχη κάθε βράδυ στους πίνακες της τηλεθέασης χωρίς σαφή νικητή), ενώ το πρόγραμμα γεμίζει και με ενδιαφέρουσες ταινίες, που θα μας κρατήσουν καλή παρέα αν μείνουμε μέσα αυτή την εβδομάδα. Δείτε… τι θα δείτε.

*Με λένε Ερνέστο (2012), Δευτέρα στις 21.50, ΕΡΤ2
Μια ιστορία βίαιης ενηλικίωσης, αλλά και μια ιδιότυπη πολιτική ταινία μέσα από τα μάτια ενός δωδεκάχρονου αγοριού που μεγαλώνει με γονείς με πλαστές ταυτότητες, γιατί διώκονται για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις στην Αργεντινή του 1979. Ο δε μικρός πρέπει να κυκλοφορεί με το ψεύτικο όνομα… Ερνέστο. Η ταινία βραβεύτηκε στο Σαν Σεμπαστιάν και αποτέλεσε την πρόταση της Αργεντινής για ξενόγλωσσο Όσκαρ.

*Παιχνίδι κατασκόπων (2001), Δευτέρα στις 23.30, Alpha
Ο Τόνι Σκοτ σκηνοθετεί τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ και τον Μπραντ Πιτ σε μια κατασκοπική περιπέτεια, στην οποία ένας πράκτορας της CIA καλείται να σώσει τον μέντορά του μέσα σε 24 ώρες κάπου στην Ασία, με φόντο την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στην Κίνα.

*Ουρανός (1962), Τρίτη στις 21.50, ΕΡΤ2
Στη μακεδονική επαρχία, δύο ζευγάρια χωρίζουν με την έναρξη του Ελληνοϊταλικού Πολέμου. Οι δύο άντρες πάνε στο μέτωπο της Αλβανίας. Πολεμούν πλάι-πλάι με τον δάσκαλο του χωριού, ο οποίος θα σκοτωθεί πρώτος. Στη συνέχεια, θα πέσουν και οι ίδιοι, το μέτωπο θα καταρρεύσει και το πένθος θα σκεπάσει τα πάντα. Ο ενθουσιασμός, η πρόσκαιρη χαρά της νίκης, η απογοήτευση της ήττας και το φοβερό, αναπάντητο «γιατί». Κι όλα, κάτω από τη φοβερή σκιά της φρίκης του πολέμου. Κορυφαία αντιπολεμική ταινία του Τάκη Κανελλόπουλου, βασισμένη σε διηγήσεις ανθρώπων που έζησαν τον πόλεμο του ’40.

*The boy next door (2015), Τρίτη στις 22.00, Novacinema1HD
Λίγους μήνες μετά το επώδυνο διαζύγιο από τον άπιστο σύζυγό της, μια νέα γυναίκα έρχεται πολύ κοντά με τον νεαρό γείτονά της. Πολύ σύντομα, όμως, η σχέση τους παίρνει επικίνδυνη τροπή. Θρίλερ με πρωταγωνίστρια της Τζένιφερ Λόπεζ.

*Hanna (2011), Τετάρτη στις 22.00, Star
Η Χάνα δεν είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι. Μεγαλωμένη από τον πατέρα της, πρώην υπάλληλο της CIA, στην άγρια φύση της Φινλανδίας, έχει το σθένος, την αντοχή και τα οξυμένα ένστικτα ενός στρατιώτη. Η ανατροφή της και η εκπαίδευσή της είχαν ένα και μόνο σκοπό: να γίνει η καλύτερη δολοφόνος. Ενώ πλησιάζει στον στόχο της, η Χάνα έρχεται αντιμέτωπη με πανίσχυρους εχθρούς και βρίσκεται μπροστά σε ραγδαίες αποκαλύψεις για τον ίδιο της τον εαυτό. Σκηνοθετεί ο Τζόι Ράιτ, με τους Σαουάρς Ρόναν, Έρικ Μπάνα, Κέιτ Μπλάνσετ.

*Το Μικρό Ψάρι (2014), Τετάρτη στις 0.30, ΕΡΤ2
Ο Στράτος πέρασε τη μισή του ζωή στη φυλακή, υπό την προστασία ενός αρχινονού του υποκόσμου, του Λεωνίδα. Μία μέρα, κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες, ο Λεωνίδας του έσωσε τη ζωή. Ο Στράτος αυτό δεν το ξέχασε ποτέ. Ελεύθερος πια, ο Στράτος εκτελεί συμβόλαια θανάτου και όλα του τα χρήματα τα δίνει στον Γιώργο, τον αδελφό του Λεωνίδα, που οργανώνει ένα παράτολμο σχέδιο απόδρασης για να βγάλουν τον Λεωνίδα από τη φυλακή. Στην τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Οικονομίδη πρωταγωνιστούν οι Βαγγέλης Μουρίκης, Πέτρος Ζερβός, Βίκυ Παπαδοπούλου.

*Night Fare (2015), Πέμπτη στις 22.00, Novacinema1HD
Δύο φίλοι συναντιούνται στο Παρίσι και περνούν το βράδυ απολαμβάνοντας τη νυχτερινή ζωή της πόλης. Η απόφασή τους, όμως, να μην πληρώσουν ένα ταξί θα είναι η χειρότερη της ζωής τους... Θρίλερ του Ζουλιάν Σερί.

*Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι (2001), Παρασκευή στις 21.00, Alpha
Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Το νησί της Κεφαλονιάς βρίσκεται υπό ιταλογερμανική κατοχή. Παρά τη φρίκη του πολέμου, η αγάπη του ιταλού αξιωματικού Κορέλι για το μαντολίνο του βρίσκει στο ειδυλλιακό νησί μια ανακουφιστική διέξοδο. Οι νότες του όμως, σύντομα θα παρασύρουν στον έρωτα την όμορφη Πελαγία, την κόρη του τοπικού γιατρού, οδηγώντας και τους δύο σε μια σχέση τόσο θυελλώδη και παθιασμένη, όσο και αδιέξοδη. Με τους Νίκολας Κέιτζ, Πενέλοπε Κρουζ και φόντο το Ιόνιο.

*Ο Μονομάχος (2000), Παρασκευή στις 22.00, Star
Ο Μάξιμος, μετά από παιχνίδια εξουσίας στον ρωμαϊκό θρόνο, βρίσκεται κυνηγημένος και η οικογένειά του δολοφονημένη. Πωλείται σαν σκλάβος και καταλήγει στο Κολοσσαίο, όπου σαν Μονομάχος αποφασίζει να εκδικηθεί τους εχθρούς του. Οσκαρική επική ταινία με τον Ράσελ Κρόου.

*Ταξίδι στο νησί της φαντασίας (2008), Σάββατο στις 20.30, ΕΡΤ2
Σε ένα ερημικό νησί στον Ειρηνικό, ζει η μικρή Νιμ με τον επιστήμονα πατέρα της, Τζακ. Κάθε τόσο, ο πατέρας της ξανοίγεται στο πέλαγος για να κάνει επιστημονικές μελέτες, αλλά μια μέρα δεν επιστρέφει γιατί έχει πέσει σε σφοδρή καταιγίδα. Έτσι, το νεαρό κορίτσι ζητάει βοήθεια από τη συγγραφέα του αγαπημένου της βιβλίου, με την οποία αλληλογραφεί, για να διαλευκάνει την εξαφάνιση του πατέρα της. Η συνεσταλμένη συγγραφέας, αν και αγοραφοβική, θα εγκαταλείψει το Σαν Φρανσίσκο και θα ξεκινήσει για μια περιπέτεια στο άγνωστο. Περιπέτεια του φανταστικού για όλη την οικογένεια με τις Τζόντι Φόστερ και Αμπιγκέιλ Μπρέσλιν.

*Ghostbusters (2016), Κυριακή στις 22.00, Novacinema1HD
Υστερα από μια εισβολή φαντασμάτων στο Μανχάταν, τέσσερις γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν την απόκοσμη απειλή. Το εγχείρημα όμως αποδεικνύεται απαιτητικό κι επικίνδυνο σε αυτή την μοντέρνα εκδοχή των Ghostbusters.

Η αθλητική αναμέτρηση της εβδομάδας
*Euroleague, Φενερμπαχτσέ-Ολυμπιακός, Πέμπτη στις 19.45, ΕΡΤ2
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v