TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (13-19/2)

Οι καλύτερες ξένες και ελληνικές ταινίες που θα προβληθούν αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση, μαζί με τις πρεμιέρες νέων εκπομπών και τα ντέρμπι που αξίζει να δείτε.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (13-19/2)
Τα νέα shows και τηλεπαιχνίδια μονοπωλούν το ενδιαφέρον της prime time αυτό το διάστημα, καθώς τα «βαρβάτα» live των talent shows «Voice» και «Rising Star» ξεκίνησαν κάθε Πέμπτη στον ΣΚΑΪ και κάθε Κυριακή στον ΑΝΤ1 αντίστοιχα. Επιπλέον, ο ΣΚΑΪ ρίχνει στο παιχνίδι τρεις νέες εκπομπές, κάνοντας στροφή προς την ψυχαγωγία: Την καθημερινή σατιρική εκπομπή Rodeo με τον Βαγγέλη Περρή και την Αθηναΐδα Νέγκα, το καθημερινό τηλεπαιχνίδι «Κάνε Παζάρι» με την Ντορέτα Παπαδημητρίου και το παιχνίδι επιβίωσης Survivor με τον Σάκη Τανιμανίδη. Κατά τα άλλα, όμως, υπάρχουν και αρκετές καλές ταινίες στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα για τους λάτρεις της έβδομης τέχνης. Αυτή την εβδομάδα, θα δούμε:

*American Gangster (2007), Δευτέρα στις 23.30, Alpha
Υποψήφια για δύο Όσκαρ και τρεις Χρυσές Σφαίρες, η ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ καταπιάνεται με την πραγματική ιστορία του αρχιμαφιόζου Φρανκ Λούκας, του οποίου η διαβόητη δράση τη δεκαετία του ‘70 είχε ξεπεράσει τα σύνορα της Αμερικής. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, οι Ράσελ Κρόου, Ντένζελ Γουάσινγκτον, Τσιουέτελ Ετζιοφόρ, Τζος Μπρόλιν.

*Άπνοια (2012), Τρίτη στις 21.50, ΕΡΤ2
O Δημήτρης, ένας 23χρονος κολυμβητής, βουτάει στο νερό μιας σκοτεινής πισίνας μετά την επιτυχία του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Έχει εκπληρώσει το όνειρο της ζωής του, αλλά νιώθει πιο κενός από ποτέ. Η σχέση του με την Έλσα επανέρχεται συνεχώς στο μυαλό του, και ο Δημήτρης πηγαινοέρχεται μεταξύ παρελθόντος και παρόντος, ανακαλώντας τις λεπτομέρειες της γνωριμίας τους. Η εξαφάνιση της Έλσας, όμως, διαταράσσει τις ισορροπίες του σε μια ταινία του Άρη Μπαφαλούκα που απέσπασε πολλά διεθνή βραβεία.

*Chevalier (2015), Τρίτη στις 22.00, Novacinema1HD
Όταν μια μηχανική βλάβη καθηλώνει το σκάφος στο μέσο του Σαρωνικού, το ταξίδι αναψυχής μίας παρέας ανδρών μετατρέπεται σε ένα απόλυτα ανταγωνιστικό παιχνίδι για την ανάδειξη του 'καλύτερου'. Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη στήνει ένα κλειστοφοβικό, σουρεάλ δράμα με τους Σάκη Ρουβά, Μάκη Παπαδημητρίου, Βαγγέλη Μουρίκη και Γιώργο Πυρπασόπουλο, το οποίο αποτέλεσε την φετινή πρόταση της Ελλάδας για Ξενόγλωσσο Όσκαρ.

*Ο Σωματοφύλακας (1992), Τρίτη στις 22.00, Star
Η σούπερ σταρ Ρέιτσελ δέχεται απειλητικά γράμματα από έναν αυτοαποκαλούμενο μανιώδη θαυμαστή της. Έτσι αποφασίζει να προσλάβει σωματοφύλακα και ο Φρανκ Φάρμερ αποτελεί την ιδανική επιλογή. Μέχρι που έρχεται ο έρωτας… Στο εμβληματικό δραματικό ρομάντζο πρωταγωνιστούν οι Γουίτνεϊ Χιούστον και Κέβιν Κόστνερ.

*Αν… (2012), Τρίτη στις 23.30, Alpha
Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης σκηνοθετεί την ίδια ερωτική ιστορία σε διαφορετικές εκδοχές, με την λογική «τι θα γινόταν αν…» κάποιες συμπτώσεις δεν συνέβαιναν στη ζωή μας. Πρωταγωνιστούν μαζί του η Μαρίνα Καλογήρου, η Μαρία Σολομού, Μάρω Κοντού, Γιώργος Κωνσταντίνου, Θέμις Μπαζάκα, Φάνης Μουρατίδης και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

*Hangover part 2 (2011), Τετάρτη στις 22.00, Star
Δύο χρόνια μετά την πρώτη μεθυσμένη περιπέτεια, ο Στου αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα και να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του, Λόρεν, μία όμορφη, ζάμπλουτη Ταϊλανδή. Ο πατέρας της νύφης δεν εγκρίνει τον γάμο αλλά δεν θέλει να χαλάσει το χατίρι της αγαπημένης του κόρης. Η πολυτελής τελετή στην εξωτική Ταϊλάνδη προϋποθέτει ωστόσο ένα bachelor party ανάλογο των περιστάσεων. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να ξαναμπλέξει η γνωστή παλιοπαρέα, ο Φιλ, ο Άλαν και ο Νταγκ. Με τους Μπράντλεϊ Κούπερ, Εντ Χελμς, Ζακ Γαλυφιανάκις, Τζάστιν Μπάρθα, Πολ Τζιαμάτι.

*Anomalisa (2015), Πέμπτη στις 22.00, Novacinema1HD
Ένας συγγραφέας απογοητευμένος από την πεζή ζωή του γνωρίζει σε ένα συνέδριο τη γυναίκα που πιστεύει ότι θα αλλάξει τον κόσμο του. Μία από τις πιο περίεργες, καφκικές και φιλοσοφημένες ταινίες της περασμένης σεζόν, φλερτάρει με την πραγματικότητα και το animation και έχει την υπογραφή του Τσάρλι Κάουφμαν.

*Σε ρηχά νερά (2016), Παρασκευή στις 23.00, Novacinema3HD
Κάνοντας σερφ σε μια απομονωμένη παραλία, η Νάνσι έρχεται αντιμέτωπη με έναν καρχαρία. Κι ενώ η ακτή απέχει μόλις μερικά μέτρα, η επιβίωση μετατρέπεται σε έναν αγώνα δύναμης κι εφευρετικότητας. Εξαιρετική η Μπλέικ Λάιβλι σε αυτό το θαλασσινό θρίλερ για γερά νεύρα.

*Ξενοδοχείο για τέρατα (2012), Σάββατο στις 21.00, Mega
Σε αυτή την απολαυστική animation ταινία για μικρά και μεγάλα παιδιά, το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Δράκουλα τον οδήγησε στην δημιουργία ενός πεντάστερου ξενοδοχείου, όπου- επιτέλους- όλα τα ταλαιπωρημένα τέρατα μπορούν να περάσουν ξεκούραστες και ξέγνοιαστες στιγμές, μακριά από τους σιχαμένους ανθρώπους. Αυτό το Σαββατοκύριακο, όμως, γιορτάζει τα γενέθλια της (μόλις 118 ετών) κορούλας του, και ετοιμάζεται ένα ξέφρενο πάρτι γεμάτο γέλιο.

*Νήσος (2009), Κυριακή στις 21.00, Alpha
Μία από τις εμπορικότερες ελληνικές ταινίες της τελευταίας δεκαετίας μας μεταφέρει σε ένα νησί, όπου οι κάτοικοι μπλέκουν σε μυστηριώδεις περιπέτειες και τρίγωνα, όταν πεθαίνει ο τοπικός άρχοντας και αφήνει πίσω του μια τεράστια περιουσία, την οποία θέλουν πολλοί να βάλουν στο χέρι. Παίζουν οι Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Κώστας Βουτσάς, Ντορρέτα Παπαδημητρίου, Ελένη Καστάνη, Μιχάλης Μαρίνος, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τάνια Τρύπη, Ζέτα Δούκα, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Αντίνοος Αλμπάνης, Παύλος Ορκόπουλος.

*Η Θεωρία των Πάντων (2014), Κυριακή στις 22.00, Novacinema1HD
Η ιστορία του Στίβεν Χόκινγκ, η γνωριμία με την πρώτη σύζυγό του, η μάχη με τη νόσο του κινητικού νευρώνα και το επιστημονικό του έργο. Ο Εντι Ρέντμεϊν βραβεύτηκε με το Οσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου.

Η αθλητική αναμέτρηση της εβδομάδας
*Champions League, Φάση των 16, Μπάγερν-Άρσεναλ, Τετάρτη στις 21.45, ΕΡΤ1

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v