TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (6-12/2)

Οι ταινίες, οι πρεμιέρες, οι νέες ξένες σειρές, τα αθλητικά ραντεβού και όλα όσα θα μας κρατήσουν καλή παρέα αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (6-12/2)
Επικές περιπέτειες των ‘90s και βραβευμένο ευρωπαϊκό σινεμά του σήμερα. Δυνατές πρεμιέρες και κλασικά διαμάντια της έβδομης τέχνης. Αθλητικά ντέρμπι για γερά νεύρα, ποδοσφαιρικό θέαμα αλλά και μια νέα ξένη σειρά εποχής που κεντρίζει το ενδιαφέρον μας… Δείτε όλα όσα… θα δείτε αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση.

*Ο Βράχος (1996), Δευτέρα στις 23.30, Alpha
Ένας στρατηγός αποφασίζει να καταλάβει την φυλακή του Αλκατράζ και απειλεί να εξαπολύσει ένα ισχυρό βιολογικό όπλο αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά του. Οι αρχές, για να τον αντιμετωπίσουν, επιστρατεύουν έναν πρώην κρατούμενο, τον μοναδικό που κατάφερε να αποδράσει από εκεί. Περιπέτεια του Μάικλ Μπέι με τους Σον Κόνερι, Νίκολας Κέιτζ, Εντ Χάρις.

*Μεσιέ Σοκολά (2016), Τρίτη στις 22.00, Novacinema1HD
Η ιστορία του διάσημου κλόουν Σοκολά, ενός σκλάβου από την Κούβα που παρά τις αμέτρητες δυσκολίες που αντιμετώπισε, κατάφερε να κάνει όλο το Παρίσι της Μπελ Επόκ να υποκλιθεί μπροστά στο ταλέντο του. Πρωταγωνιστεί ο Όμαρ Σι και ο εγγονός του Τσάρλι Τσάπλιν, Τζέιμς Τιερέ.

*Ο Εκλεκτός (2010), Τρίτη στις 22.00, Star
Στο κοντινό μέλλον, 30 χρόνια περίπου μετά τον τελευταίο πόλεμο, ένας μοναχικός άνθρωπος διασχίζει την κατεστραμμένη πλέον Αμερική. Οι δρόμοι ανήκουν σε συμμορίες, που θα σκότωναν άνθρωπο απλά και μόνο για να του πάρουν τα παπούτσια του ή για μια σταγόνα νερό. Ή και για κανένα λόγο. Ο Ίλαϊ νιώθει επιλεγμένος από τον Θεό για να εκπληρώσει ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο με τεράστιο προσωπικό κόστος: να προστατεύσει ένα ιερό βιβλίο, το οποίο περιέχει τα μυστικά για τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Περιπέτεια με τους Ντένζελ Ουάσινγκτον, Γκάρι Όλντμαν, Μίλα Κούνις.

*Killing them Softly (2012), Τρίτη στις 0.30, Star
Ο Τζάκι Κόγκαν είναι ένας επαγγελματίας μπράβος και εκτελεστής του υποκόσμου. Όταν ένα παιχνίδι πόκερ, που ελέγχεται από τη μαφία, πάει στραβά, ο Κόγκαν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, που προσλαμβάνεται από τους μαφιόζους, για να αναλάβει να εντοπίσει αυτούς, που τόλμησαν να κλέψουν την μπάνκα, να τους τιμωρήσει παραδειγματικά και να τους δείξει ότι οι κανόνες της μαφίας πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους. Η δεύτερη συνεργασία του Μπραντ Πιτ με τον σκηνοθέτη Άντριου Ντόμινικ είναι εξίσου στιλάτη με την πρώτη τους (Η δολοφονία του Jesse James).

*Η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού (2004), Πέμπτη στις 22.15, ΕΡΤ1
Ο Τσάρλι Κάουφμαν γράφει ένα από τα πιο ιδιαίτερα σενάρια και ο Μισέλ Γκοντρί σκηνοθετεί τον Τζιμ Κάρεϊ και την Κέιτ Ουίνσλετ σε αυτή την σουρεαλιστική ιστορία… σβησίματος αναμνήσεων για να γιατρευτεί ο πόνος ενός χωρισμού.

*Superman Returns (2006), Παρασκευή στις 22.00, Star
Μετά την καταστροφή του πλανήτη του, ο Σούπερμαν επιστρέφει στη Γη για να ανακαλύψει ότι και εδώ, όσα ήξερε έχουν ανατραπεί. Εν τω μεταξύ, ο Λεξ Λούθορ απειλεί τον πλανήτη με το επόμενο σατανικό του σχέδιο, που περιλαμβάνει και την εκδίκησή του στον ήρωα με την κόκκινη μπέρτα. Με τους Μπράντον Ρουθ, Κέιτ Μπόσγουορθ, Κέβιν Σπέισι, Τζέιμς Μάρσντεν.

*Το μυστικό του δικαστή (2015), Σάββατο στις 22.00, Novacinema1HD
Ένας ιδιαίτερα αυστηρός και ιδιότροπος δικαστής αιφνιδιάζεται όταν ανάμεσα στους ενόρκους μιας δίκης αναγνωρίζει τη γοητευτική γυναίκα που σημάδεψε τη ζωή του μερικά χρόνια νωρίτερα. Γαλλική ταινία, που απέσπασε βραβείο σεναρίου και ανδρικής ερμηνείας στο φεστιβάλ της Βενετίας.

*Ψάχνοντας τον Sugarman, Σάββατο στις 0.30, ΕΡΤ1
Ένα από τα πιο ιδιαίτερα, και βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ των τελευταίων ετών, το Ψάχνοντας τον Sugarman ακολουθεί την αναζήτηση ενός μουσικού που θα γινόταν παγκόσμιος θρύλος, αλλά λατρεύτηκε μόνο στην Αφρική.

*BlackHat (2015), Κυριακή στις 20.40, Novacinema1HD
Ένας από τους καλύτερους χάκερ του κόσμου που εκτίει πολυετή ποινή φυλάκισης βοηθά τις αρχές να αντιμετωπίσουν ένα πανίσχυρο δίκτυο κυβερνοτρομοκρατών που απειλεί την Αμερική και την Κίνα. Περιπέτεια με τον Κρις Χέμσγουορθ και την Βαϊόλα Ντέιβις.

*Αρμαγεδδών (1998), Κυριακή στις 21.00, Alpha
Ο Μάικλ Μπέι σκηνοθετεί αυτό το απενοχοποιημένα καλτ sci fi δημιούργημα των ‘90s, μια περιπέτεια στο διάστημα, όπου μια ομάδα ειδικών στις γεωτρήσεις αλλά άσχετων με την αστροφυσική, αναλαμβάνει να ανατινάξει έναν αστεροειδή και να σώσει τη Γη. Με τους Μπεν Άφλεκ, Μπρους Γουίλις, Λιβ Τάιλερ, Στιβ Μπουσέμι, Μπίλι Μπομπ Θόρντον.

*Ανίκητος (2009), Κυριακή στη 1.00, Star
Η ταινία εστιάζει στη ζωή του ιστορικού προέδρου της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, την περίοδο μετά την πτώση του Απαρτχάιντ και την προσπάθειά του να φιλοξενήσει η χώρα του το επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράγκμπι. Σκηνοθετεί ο Κλιντ Ίστγουντ και πρωταγωνιστούν ο Νέλσον Μαντέλα και ο Ματ Ντέιμον.

Τα αθλητικά ραντεβού της εβδομάδας
*Ημιτελικοί Κυπέλλου Ισπανίας
-Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης Τρίτη στις 22.00
-Αλαβές-Θέλτα, Τετάρτη στις 22.00, ΕΡΤ1
*Euroleague, Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ, Πέμπτη στις 21.15, ΕΡΤ2

Η νέα ξένη σειρά της εβδομάδας
*Medici Masters of Florence, κάθε Σαββατοκύριακο στις 22.00, ΕΡΤ2
Η ΕΡΤ παρουσιάζει την μίνι σειρά 8 επεισοδίων για τους Μεδίκους, τους θρυλικούς άρχοντες της Φλωρεντίας του 15ου αιώνα. Θρησκευτικές συμμαχίες, οικονομικά μυστικά, εξουσία, ίντριγκες και η δολοφονία του ηγέτη των Μεδίκων με φόντο την καλλιτεχνική άνθηση της Αναγέννησης στην πόλη, γίνονται τα υλικά για μία προσεγμένη, ολόφρεσκη σειρά εποχής από δημιουργούς των X-Files και Star Trek, με πρωταγωνιστή τον Ντάστιν Χόφμαν.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v