TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (23-29/1)

Οι πρεμιέρες, οι ταινίες και τα αθλητικά ραντεβού που θα μας κρατήσουν παρέα αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (23-29/1)
Αναβρασμός και κινητοποίηση επικρατεί στα κανάλια, μετά το «break» των γιορτών. Και ενώ οι ελληνικές σειρές και οι εκπομπές επιστρέφουν με καινούρια επεισόδια, ήδη ετοιμάζεται η… επόμενη φουρνιά: Ο ΣΚΑΪ προετοιμάζει το νέο Survivor και τη σατιρική εκπομπή Ρόντεο, ο ΑΝΤ1 προσανατολίζεται σε δύο επιστροφές παλαιότερων shows, του Your Face Sounds Familiar και του So You Think You Can Dance, ενώ στον Alpha αρχίζουν γυρίσματα για δύο νέες σειρές, ένα ελληνοκυπριακό… μεσαιωνικό παραμύθι και η σειρά-επιστροφή της Μυρτώς Κοντοβά, πιθανότατα για το β’ μισό της σεζόν. Κατά τα άλλα, αυτή την εβδομάδα έχουμε να δούμε και αρκετές ενδιαφέρουσες ταινίες:

*Απαγωγή (2012), Δευτέρα στις 21.00, Star
Ένας μετανιωμένος ληστής αποφασίζει να ξαναφτιάξει τη ζωή του μετά την αποφυλάκισή του, αλλά το FBI και οι πρώην συνεργάτες τους πιστεύουν πως έχει κρύψει κάπου τα χρήματα από την τελευταία του ληστεία, Και η καταδίωξη ξεκινά – με τους Νίκολας Κέιτζ, Τζος Λούκας, Ντάνι Χιούστον, Μάλιν Άκερμαν.

*Ρενουάρ (2012), Δευτέρα στις 21.50, ΕΡΤ2
Κυανή Ακτή, 1915. Ο διάσημος Γάλλος ζωγράφος Πιέρ-Ογκούστ Ρενουάρ, σε προχωρημένη πια ηλικία προσπαθεί να ξεπεράσει το θάνατο της γυναίκας του, τους πόνους από τα αρθριτικά του και τα δυσάρεστα νέα ότι ο γιος του Ζαν τραυματίστηκε στη μάχη. Όταν όμως θα μπει στη ζωή του μια νεαρή κοπέλα θα δώσει και πάλι στον κόσμο του απρόσμενη ενέργεια και διάθεση για δημιουργία. Σφύζοντας από ζωή, η ακαταμάχητα όμορφη Αντρέ θα γίνει το τελευταίο μοντέλο του ζωγράφου και η πηγή ανανέωσής του. Βιογραφική ταινία του Ζιλ Μπουρντό.

*Το Νησί (2005), Τρίτη στις 22.00, Star
Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, οι πλούσιοι έχουν τη δυνατότητα να κλωνοποιούν τους εαυτούς τους, αλλά οι κλώνοι είναι στην πραγματικότητα κανονικοί άνθρωποι με συνείδηση και συναισθήματα, που κάποια στιγμή θα δολοφονηθούν για χάρη του «πρωτότυπου μοντέλου». Ένας κόσμος πλάνης και μυστηρίου, από τον οποίο κάποιοι θα προσπαθήσουν να δραπετεύσουν και να αποκαλύψουν την αλήθεια. Σκηνοθετεί ο Μάικλ Μπέι, πρωταγωνιστούν οι Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Σον Μπιν.

*Πανικούπολη (2012), Τετάρτη στις 21.50, ΕΡΤ2
Μια διασκεδαστική, σουρεαλιστική αλλά και ρομαντική animation περιπέτεια με την τεχνική του stop motion, με την ιστορία καταστροφής ενός Καουμπόι και ενός Ινδιάνου, που αποτέλεσε μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις στο φεστιβάλ των Καννών το 2012.

*Η Εβίτα δε μένει πια εδώ (2015), Τετάρτη στις 22.00, Novacinema1HD
1952: Η Εύα Περόν, η αγαπημένη πρώτη κυρία της Αργεντινής, πεθαίνει και το σώμα της ταριχεύεται. Μετά το πραξικόπημα του 1955, όμως, το σώμα της εξαφανίζεται για 16 ολόκληρα χρόνια... Σκηνοθετεί ο Πάμπλο Αγουέρο, παίζουν οι Γκαμπριέλ Γκαρσία Μπερνάλ και Ντενί Λαβάν.

*The Hangover part III (2013), Τετάρτη στις 22.00, Star
Η τρίτη και τελευταία περιπέτεια του Hangover φέρνει πίσω στις οθόνες μας την τρελοπαρέα, που  επιστρέφει με άλλη μια σουρεαλιστική ιστορία με επίκεντρο τον Άλαν, ο οποίος ζητά για άλλη μια φορά τη βοήθεια των κολλητών του. Με τους Μπράντλεϊ Κούπερ, Ζακ Γαλυφιανάκις, Εντ Χελμς, Τζάστιν Μπάρθα, Κεν ΤΖέονγκ, Τζον Γκούντμαν, Χέδερ Γκράχαμ, Μελίσα Μακ Κάρθι.

*Οι Τρεις Ήρωες (1999), Τετάρτη στις 0.45, Alpha
Ο Πολέμος του Κόλπου πλησιάζει προς το τέλος του και μια μικρή ομάδα τεσσάρων αμερικανών στρατιωτών αποφασίζουν να κλέψουν ένα κρυμμένο φορτίο με χρυσό που έχει χαθεί από το Κουβέιτ. Με μοναδικό βοήθημα έναν χάρτη που πιστεύουν ότι θα τους οδηγήσει στον κρυμμένο θησαυρό, το ταξίδι τους μέσα στην αδυσώπητη έρημο αρχίζει. Με τους Τζορτζ Κλούνεϊ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Άις Κιουμπ και Σπάικ Τζόνσι.

*Το Πέρασμα ΙΙ (2015), Πέμπτη στις 22.00, Novacinema1HD
Για να ξεφύγουν από τον πόλεμο, τρία ζευγάρια έχουν επιβιβαστεί σε ένα πλοίο με προορισμό την Ταϊβάν. Η σύγκρουση με ένα πλοιάριο, όμως, προκαλεί ένα από τα πιο τραγικά ναυάγια όλων των εποχών... Ο Τζον Γου επιστρέφει με το δεύτερο… Πέρασμά του.

*Έντι ο αετός (2016), Σάββατο στις 22.00, Novacinema1HD
Η ιστορία του Μάικλ Εντουαρντς, του αθλητή άλματος με σκι που, παρά τα αμέτρητα εμπόδια, κατάφερε με όπλο τη θέληση και την επιμονή να αγωνιστεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988, γίνεται μια απολαυστική ταινία με τους Χιου Τζάκμαν και Κρίστοφερ Γουόκεν.

*Criminal (2016), Κυριακή στις 22.00, Novacinema1HD
Για να αποτρέψει τη μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση όλων των εποχών, η CIA εμφυτεύει το DNA και μαζί τη μνήμη, τις δεξιότητες και τα μυστικά ενός νεκρού ντετέκτιβ σε έναν θανατοποινίτη κακοποιό. Δυνατή περιπέτεια με τους Τόμι Λι Τζόουνς, Γκάρι Όλντμαν, Κέβιν Κόστνερ, Ράιαν Ρέινολντς.

*Euroleague
-Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα, Τρίτη στις 20.45, ΕΡΤ2
-Ολυμπιακός-Μπάμπεργκ, Παρασκευή στις 21.00, ΕΡΤ2

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v