TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (9-15/1)

Σινεφίλ διαμαντάκια, δυνατές περιπέτειες, σπαρταριστές κωμωδίες, Χρυσές Σφαίρες και μπασκετικά ντέρμπι που θα μας κρατήσουν «ζεστούς» αυτή την εβδομάδα.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (9-15/1)
Άκρως κινηματογραφική αναμένεται να είναι η εβδομάδα… και στην τηλεόραση, αφού οι περισσότερες σειρές προβάλλονται σε επανάληψη και το ενδιαφέρον μας τραβούν ενδιαφέρουσες προβολές ταινιών, αλλά και η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, που θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας και θα μεταδοθεί ζωντανά, και στις 21.30 σε επανάληψη από τα Novacinema. Δείτε τι άλλο… θα δείτε.

*Jude (1996), Δευτέρα στις 21.50, ΕΡΤ1
Ένας χαρισματικός άνδρας πέφτει θύμα της καταπιεστικής κοινωνίας και των φοβερών συνεπειών που προκαλεί η σχέση του με την ίδια του την ξαδέλφη. Οι περιπέτειες ενός ερωτευμένου ζευγαριού με φόντο τη βικτωριανή Αγγλία του 19ου αιώνα, που προκαλούν τα κοινωνικά ήθη της εποχής τους, με πρωταγωνιστές την Κέιτ Γουίνσλετ και τον Κρίστοφερ Έκλεστον, σε σκηνοθεσία Μάικλ Γουιντερμπότομ.

*Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο (1958), Δευτέρα στις 22.15, ΣΚΑΪ
Ένας νεαρός φτωχός καθηγητής προσλαμβάνεται δοκιμαστικά ως φιλόλογος σε ένα ιδιωτικό σχολείο θηλέων και έρχεται αντιμέτωπος με τα κακομαθημένα πλουσιοκόριτσα. Κυρίως με τη Λίζα Παπασταύρου, που πρόκειται να δει… πολύχρωμες πεταλούδες στην ελληνική ταινία που καθιέρωσε την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

*Ο Κυνηγημένος (2012), Τρίτη στις 22.00, Star
Μετά το θάνατο της πρώην γυναίκας του, ο Μπεν Λόγκαν εγκαταλείπει την καριέρα του ως πράκτορας της CIA και αποφασίζει να μετακομίσει στην Ευρώπη για να ξεκινήσει μια νέα ζωή μαζί με την αποξενωμένη 15χρονη κόρη του. Εκεί όμως θα τον κυνηγήσει ένας επαγγελματίας δολοφόνος – με τους Άαρον Έκχαρτ, Όλγα Κιριλένκο.

*Το παραμύθι των παραμυθιών (2015), Τετάρτη στις 22.00, Novacinema1HD
Τρία γειτονικά βασίλεια που κυβερνώνται από δυναμικούς βασιλείς με ανομολόγητους πόθους φιλοξενούν μάγισσες και νεράιδες, τέρατα, δράκους κι ακροβάτες, σε ένα παραμύθι που στοιχειώνει τη φαντασία – πρωταγωνιστούν οι Βενσάν Κασέλ, Σάλμα Χάγεκ, Τζον Σι Ράιλι.

*Το μονοπάτι του θανάτου (2014), Πέμπτη στις 22.00, Star
Ο Ματ, πρώην αστυνομικός και νυν ιδιωτικός ντετέκτιβ, αποφασίζει να βοηθήσει έναν έμπορο ναρκωτικών για να ξεσκεπάσουν τη συμμορία που κρύβεται πίσω από την δολοφονία της γυναίκας του. Η έρευνα θα τον φέρει στα σοκάκια της Νέας Υόρκης και ο χρόνος κυλάει αντίστροφα πριν οι εγκληματίες ξαναχτυπήσουν. Πρωταγωνιστεί ο Λίαμ Νίσον.

*Τσακισμένα λουλούδια (2005), Πέμπτη στις 22.20, ΕΡΤ1
Ιδεολόγος εργένης, ο μεσόκοπος Ντον πληροφορείται μέσω ανωνύμου γράμματος ότι έχει έναν 19χρονο γιο. Ο γείτονάς του, ερασιτέχνης ντετέκτιβ, τον πείθει να αναζητήσει τέσσερις παλιές ερωμένες του για να ανακαλύψει την πιθανή μητέρα του παιδιού του. Ένα ταξίδι απρόσμενων συναντήσεων με το παρελθόν του Ντον, που όμως τον φέρνουν αντιμέτωπο κυρίως με το παρόν. Σκηνοθετεί ο Τζιμ Τζάρμους και πρωταγωνιστεί ο Μπιλ Μάρεϊ.

*Οικογένεια Μίλερ (2013), Παρασκευή στις 22.00, Star
Ποιος είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να περάσεις από τα σύνορα χωρίς να σε ελέγξουν; Να μεταμφιέσεις τη συμμορία σου σε… αγία αμερικανική οικογένεια, και να περάσεις το λαθραίο εμπόρευμα κάτω από τη μύτη των αρχών. Μόνο που ο Ντέιβιντ αντί για οικογένεια, έχει μια στρίπερ, μια επαναστάτρια πιτσιρίκα και έναν παρθένο. Κωμωδία με τους Τζένιφερ Άνιστον, Τζέισον Σουντέικις, Εντ Χελμς.

*Jimmy’s Hall (2014), Παρασκευή στις 22.10, ΕΡΤ1
Ιρλανδία, 1932: ο Τζέιμς Γκράλτον επιστρέφει στη φάρμα του ύστερα από δέκα χρόνια εξορίας στην Αμερική κι επιχειρεί να επαναλειτουργήσει την εγκαταλελειμμένη αίθουσα χορού-πνευματικό κέντρο που ο ίδιος είχε φτιάξει. Οι νέοι της περιοχής θα τον υποστηρίξουν, θα βρει όμως απέναντί του την εκκλησία και τις αρχές. O Κεν Λόουτς μας διηγείται μία συγκλονιστική, αληθινή ιστορία που διαδραματίζεται στην Ιρλανδία του 1921 και στον απόηχο του εμφυλίου.

*Έρωτας πάνω από το νόμο (2015), Κυριακή στις 22.00, Novacinema1HD
Σε μια δυστοπική κοινωνία του μέλλοντος, όπου οι άνθρωποι έχουν γενετικά τροποποιηθεί ώστε να μην έχουν συναισθήματα και να ζουν ειρηνικά, δύο νέοι μολύνονται από μια μυστηριώδη αρρώστια. Σκηνοθετεί ο Ντρέικ Ντορέμους – με τους Γκάι Πιρς και Κρίστεν Στιούαρτ.

*Οι αδερφοί Γκριμ (2005), Σάββατο στις 22.15, ΣΚΑΪ
Οι αδελφοί Γκριμ περιπλανώνται στην επαρχία της Γαλλίας την εποχή του Ναπολέοντα και εκμεταλλευόμενοι τις δεισιδαιμονίες των αγράμματων χωρικών κερδίζουν χρήματα εκδιώκοντας τέρατα και κακά πνεύματα που δημιουργούν οι ίδιοι με ειδικά εφέ. Όταν όμως θα συλληφθούν από το στρατό, θα τους επιβληθεί να αντιμετωπίσουν μια αληθινή απειλή που μαστίζει τα χωριά, που βρίσκονται στα βόρεια της χώρας. Τώρα θα πρέπει να επιστρατεύσουν την ευφυΐα τους για να βγουν πρώτα απ' όλα οι ίδιοι ζωντανοί.

*Παιχνίδι χωρίς κανόνες (2016), Κυριακή στις 22.00, Novacinema1HD
Αποφασισμένος να φτάσει ψηλά, ένας δικηγόρος επιδιώκει να γίνει συνέταιρος στη νομική εταιρεία που εργάζεται. Όμως, η φιλοδοξία του θα τον μπλέξει σε μια επικίνδυνη υπόθεση με θανάσιμες συνέπειες. Πρωταγωνιστούν οι Άντονι Χόπκινς και Αλ Πατσίνο.

Η αθλητική αναμέτρηση της εβδομάδας
*Euroleague, Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Πέμπτη στις 22.00, ΕΡΤ2

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v