TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (18-24/7)

Οι ταινίες που θα μας κρατήσουν παρέα αυτή την εβδομάδα στα κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (18-24/7)

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί μπήκαν για τα καλά σε ρυθμούς επανάληψης, αλλά ευτυχώς, για όσους μείνουν στον καναπέ τους τα ζεστά βράδια αυτής της εβδομάδας, προβάλλονται αρκετές ενδιαφέρουσες ταινίες. Δείτε… τι θα δείτε:

*Κοκτέιλ (1988), Δευτέρα στις 22.00, Nova Summer
Με σκοπό να βγάλει εύκολα χρήματα, ένας νεαρός μπάρμαν πηγαίνει στην εξωτική Τζαμάικα. Σύντομα όμως, παρασύρεται από τη νέα του ζωή και σιγά-σιγά χάνει τον εαυτό του αλλά και την κοπέλα που αγαπά. Κλασική, άκρως καλοκαιρινή ταινία των ΄80s με τον Τομ Κρουζ.

*Ο γιος (2002), Δευτέρα στις 22.00, ΕΡΤ2
Ο Ολιβιέ, ένας ξυλουργός που ο γιος του δολοφονήθηκε πριν από πέντε χρόνια, προσλαμβάνει στη δουλειά του τον μόλις αποφυλακισθέντα από το αναμορφωτήριο νεαρό δολοφόνο του παιδιού του. Ο 16χρονος πια Φρανσίς, δεν γνωρίζει ποιος είναι ο εργοδότης του και μια περίεργη σχέση αρχίζει ν’ αναπτύσσεται μεταξύ τους, σε ένα από τα πιο γνωστά ψυχολογικά δράματα των αδερφών Νταρντέν.

*Επικίνδυνο κύκλωμα (2013), Δευτέρα στις 22.00, Star
Ένα πρωί, η πολυσύχναστη αγορά του Λονδίνου θα συγκλονιστεί από τη σφοδρή έκρηξη μιας βόμβας. Στο ανθρωποκυνηγητό που ακολουθεί μόνο ένα μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης θα επιζήσει: ο Φαρούκ Ερντογάν, ο οποίος συλλαμβάνεται και οδηγείται στις φυλακές. Οι δικηγόροι, διακινδυνεύοντας ακόμα και τις ζωές τους, ξεκινούν τις προετοιμασίες της δίκης, η οποία αναμένεται να είναι ίσως μια από τις πιο σημαντικές του αιώνα. Περιπέτεια του Τζον Κρόουλι με τον Έρικ Μπάνα.

*Το Βαρύ Πεπόνι (1977), Τρίτη στις 19.20, ΕΡΤ1
Έχοντας απογοητευτεί από την κατάσταση στο χωριό του, ένας άνδρας θα βρεθεί στην Αθήνα να ψάχνει για σπίτι και δουλειά. Αφού βολευτεί όπως όπως, θα παντρευτεί με την κουνιάδα του φίλου του, αλλά θα δυσκολεύονται και πάλι λόγω της εμμονής του να μη θέλει δουλειά υπαλλήλου. Κοινωνική σάτιρα των ‘70s από τον Παύλο Τάσιο, που κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

*Ο Τελευταίος σταθμός (2009), Πέμπτη στις 22.00, ΕΡΤ2
Η ταινία παρακολουθεί τον τελευταίο χρόνο ζωής του σπουδαίου ρώσου συγγραφέα, Λέοντα Τολστόι, με φόντο δύο έρωτας, έναν στο ξεκίνημά του και έναν στο τέλος του. Πρωταγωνιστούν οι Κρίστοφερ Πάλμερ και Έλεν Μίρεν, που προτάθηκαν για Χρυσές Σφαίρες και Όσκαρ για τις ερμηνείες τους.

*Mad Max: Fury Road (2015), Πέμπτη στις 23.00, Novacinema3
Σε ένα ερημωμένο τοπίο βίας και καταστροφής, ο Μαξ επιβιώνει μέσα από μια μοναχική πορεία. Εχοντας στο κατόπι του αδίστακτους διώκτες, θα βρει μία αναπάντεχη σύμμαχο, στο πρόσωπο της νέας ηγέτιδας των γυναικών. Μια ταινία γεμάτη δράση αλλά και φεμινιστική δύναμη που βραβεύτηκε με 6 Όσκαρ.

*Ο Πληροφοριοδότης, Παρασκευή στις 22.00, Star
Ο Μάρτιν Σκορσέζε σκηνοθετεί μια σφιχτοδεμένη περιπέτεια με το παιχνίδι της γάτας και του ποντικιού μεταξύ διπλών πρακτόρων, και βραβεύεται επιτέλους με Όσκαρ Σκηνοθεσίας. Πρωταγωνιστούν οι Ματ Ντέιμον, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζακ Νίκολσον και Βέρα Φαρμίγκα.

*Αι ειδοί του Μαρτίου (2011), Παρασκευή στη 1.15, Star
Ο Κυβερνήτης Μόρις διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Στο πλευρό του στέκεται ο νεαρός Στίβεν Μάιερς, που είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για εκείνον. Όμως ο δρόμος προς την εξουσία περιλαμβάνει μυστικές συμφωνίες, υπόγεια παιχνίδια εξουσίας και εκδίκησης, που συνθέτουν αυτό το πολιτικό θρίλερ του Τζόρτζ Κλούνεϊ με ένα all star cast: Ράιαν Γκόσλινγκ, Τζορτζ Κλούνεϊ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Πολ Τζιαμάτι, Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, Μαρίσα Τομέι.

*Amy: Το κορίτσι πίσω από το όνομα (2015), Σάββατο στις 22.00, Novacinema1
Με δύο μόλις δισκογραφικές δουλειές, η Εϊμι Γουάινχαουζ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα της βρετανικής μουσικής σκηνής. Μέσα από σημαντικό αρχειακό υλικό, θα παρακολουθήσουμε ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει τη σύντομη αλλά συγκλονιστική ζωή της.

*Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ (1998), Σάββατο στις 22.15, ΣΚΑΪ
Όταν ο Ρίπλεϊ γνωρίζει τον πλούσιο νεαρό Γκρίνλιφ και την αρραβωνιαστικιά του στην Ιταλία, γοητεύεται από τον κόσμο του πλούτου και αποφασίζει να κλέψει τη ζωή του. Στην διασκευή του γνωστού μυθιστορήματος της Χάισμιθ πρωταγωνιστούν οι Ματ Ντέιμον, Τζουντ Λο, Κέιτ Μπλάνσετ και Γκουίνεθ Πάλτροου.

*Βίκι, Κριστίνα, Μπαρτσελόνα (2008), Σάββατο στις 22.30, ΕΡΤ2
Δύο νέες και όμορφες Αμερικανίδες με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, η Βίκι και η Κριστίνα, αποφασίζουν να περάσουν το καλοκαίρι τους κάτω από τον ήλιο της Βαρκελώνης. Όταν όμως γνωρίζουν έναν γοητευτικό ισπανό ζωγράφο, δημιουργείται ένα σκοτεινό… ερωτικό πολύγωνο, διά χειρός Γούντι Άλεν. Με τους Χαβιέ Μπαρδέμ, Σκάρλετ Γιόχανσον και Πενέλοπε Κρουζ.

*Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, μέρος Α (2010), Σάββατο στις 23.15, Star
Το πρώτο μέρος του επικού φινάλε της ιστορίας του Χάρι Πότερ ξεκινά με έναν μεγάλο πόλεμο με επίκεντρο το Χόγκουαρντς. Μάγοι και μάγκλ πρέπει να πάρουν θέση, στην μάχη ενάντια στον Βόλντεμορτ. Σκηνοθετεί ο Ντέιβιντ Γέιτς.

*Η Νύχτα των Ηλιοτροπίων (2006), Σάββατο στις 0.30, ΕΡΤ1
Η ανακάλυψη μιας σπηλιάς φέρνει σε ένα ισπανικό χωριό έναν γεωλόγο, τη φιλενάδα του και τον βοηθό του, οι οποίοι θα παγιδευτούν σε μια σειρά από φονικά γεγονότα. Ατμοσφαιρικό και πολυδιάστατο θρίλερ από τον ισπανό σκηνοθέτη Χόρχε Σάντσες Καμπεθούδο, που έκανε με αυτή την ταινία δυνατό ντεμπούτο.

*Cloud Atlas (2012), Κυριακή στις 21.00, Star
Έξι διαφορετικές ιστορίες, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, που κάθε μία έχει αντίκτυπο στην άλλη, μας αφηγούνται πως τα πάντα στη ζωή συνδέονται. Πρόκειται για την πιο μπερδεμένη, αλλόκοτη ταινία από τα αδέρφια Γοατσόφσκι (Μάτριξ) σε συνεργασία με τον Τομ Τίκβερ (Τρέξε Λόλα, Τρέξε) με αποτέλεσμα όμως επικό, και με ένα εξαιρετικό καστ που περιλαμβάνει τους Τομ Χανκς, Χάλι Μπέρι, Τζιμ Μπρόουντμπεντ, Χιούγκο Γουίβινγκ, Τζιμ Στέρτζες, Τζέιμς Ντ΄Αρσι, Σούζαν Σαράντον, Χιου Γκραντ.

*Παράλογος άνθρωπος (2015), Κυριακή στις 22.00, Novacinema1
Απόλυτα παραδομένος και σε προσωπικό αδιέξοδο, ο καθηγητής φιλοσοφίας Εϊμπ Λούκας φτάνει στο Ρόουντ Αϊλαντ για τη νέα του δουλειά. Εκεί, θα βρει το νόημα της ζωής με τον πιο ανορθόδοξο τρόπο. Σκηνοθετεί ο Γούντι Άλεν, πρωταγωνιστούν οι Χοακίν Φίνιξ και Έμα Στόουν.

*The Company Men (2010), Κυριακή στις 23.15, Alpha
Ένας χρόνος από τις ζωές τριών στελεχών σε μια εταιρία που παλεύει να ανταπεξέλθει στην εποχή της κρίσης. Σκηνοθετεί ο Τζον Ουέλς και πρωταωνιστούν οι Μπεν Άφλεκ, Κρις Κούπερ και Τόμι Λι Τζόουνς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v