TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (4-10/7)

Οι αθλητικές αναμετρήσεις, οι πρεμιέρες ξένων σειρών και οι ταινίες που αξίζει να παρακολουθήσετε αυτή την εβδομάδα.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (4-10/7)
Το χειμερινό πρόγραμμα τελειώνει, οι επαναλήψεις απογειώνονται (μόνο το Mega προβάλλει 12 σειρές καθημερινά από το «ντουλάπι» του), το ίδιο και οι αθλητικές διοργανώσεις, αφού έχουμε Euro, Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου αυτή την εβδομάδα. Παράλληλα, έχουμε και κάποιες ενδιαφέρουσες πρεμιέρες στο prime time: Ο Alpha «ρίχνει» στην καθημερινή ζώνη των 20.00 την ισπανική σειρά Gran Hotel, μια κοινωνική και αισθηματική ιστορία μυστηρίων μέσα σε ένα αριστοκρατικό ξενοδοχείο, το Star προβάλλει στη ζώνη των 21.00 το «Pablo Escobar», τη λατινοαμερικάνικη σειρά που ενέπνευσε το Narcos του Netflix και διηγείται τα έργα και τις ημέρες του γνωστού εμπόρου ναρκωτικών, ενώ η ΕΡΤ1 δοκιμάζει από Δευτέρα τη μίνι σειρά αστυνομικού μυστηρίου του BBC «What Remains». 

Τα αθλητικά ραντεβού της εβδομάδας

*Euro 2016, ΕΡΤ HD
Ημιτελικός Α: Τετάρτη στις 22.00
Ημιτελικός Β: Πέμπτη στις 22.00
Τελικός: Κυριακή στις 22.00

*Προολυμπιακό τουρνουά Μπάσκετ
Ελλάδα-Ιραν, Δευτέρα στις 19.00, ΕΡΤ2
Μεξικό-Ελλάδα, Τετάρτη στις 19.00, ΕΡΤ1
Ημιτελικοί, Παρασκευή στις 17.00 και στις 22.00, ΕΡΤ1
Τελικός, Σάββατο στις 22.00, ΕΡΤ1

*Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Άμστερνταμ 2016
Από Τετάρτη, κάθε μέρα σε τακτά χρονικά διαστήματα (πρωί και απόγευμα) στην ΕΡΤ2

Οι ταινίες της εβδομάδας

*Δυο εβδομάδες προθεσμία (2002), Δευτέρα στις 22.00, ALPHA
Γλυκύτατη ρομαντική κομεντί με τους Σάντρα Μπούλοκ και Χιου Γκραντ, στους ρόλους μίας ακτιβίστριας δικηγόρου που προσλαμβάνεται από τον… ταξικό της εχθρό, και φυσικά ερωτεύονται.

*Οικογένεια Μίλερ (2013), Τετάρτη στις 22.00, Star
Ένας χρεωμένος έμπορος μαριχουάνας καταστρώνει το τέλειο σχέδιο για να περάσει ένα μεγάλο φορτίο από τα σύνορα: Να συγκεντρώσει μια στρίπερ, μια πιτσιρίκα-φυγά και έναν παρθένο νεαρό, και να τους μεταμορφώσει σε «αγία» αμερικανική οικογένεια για να περάσουν τα σύνορα χωρίς να τους υποψιαστεί κανείς. Κωμωδία με τους Τζένιφερ Άνιστον, Τζέισον Σουντέικις, Εντ Χελμς, Έμα Ρόμπερτς.

*Βασικό Ένστικτο (1992), Τετάρτη στις 23.00, ALPHA
Ο Τζόνι Μποζ, πρώην σταρ της ροκ μουσικής σκηνής, βρίσκεται στο σπίτι του άγρια δολοφονημένος από έναν αιχμηρό παγοκόφτη. Για τον ντετέκτιβ Νικ Κάραν, που αναλαμβάνει την υπόθεση, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δολοφόνος του είναι η Κάθριν Τρεμέλ, η αισθησιακή και αινιγματική ερωμένη του. Κανένα χειροπιαστό στοιχείο όμως δεν μπορεί ακόμα να την ενοχοποιήσει, και έτσι ένα περίεργο παιχνίδι για δυνατά νεύρα ξεκινά ανάμεσά τους. Σάρον Στόοουν και Μάικλ Ντάγκλας πρωταγωνιστούν… μαζί με τον παγοκόφτη και το αβυσσαλέο σταυροπόδι της πρώτης.

*Γεννημένος την 4η Ιουλίου (1989), Πέμπτη στις 22.00, ΕΡΤ2
Η ταινία πραγματεύεται την αληθινή ιστορία του βετεράνου του Βιετνάμ, Pον Kόβιτς, ο οποίος όταν επέστρεψε με φρικτές αναμνήσεις και μερική αναπηρία από τον πόλεμο, αγωνίστηκε να ξαναχτίσει από το μηδέν μια καινούργια ζωή και επιδόθηκε σε μια επίπονη σταυροφορία ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και τη συμπεριφορά των συμπατριωτών του απέναντι στους βετεράνους. Πρόκειται για το δεύτερο μέρος της «βιετναμέζικης» τριλογίας του Όλιβερ Στόουν, με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ.

*Ο Επίμονος Κηπουρός (2005), Παρασκευή στις 23.00, ΕΡΤ2
Ένας βρετανός διπλωμάτης παντρεύεται μια οικολόγο ακτιβίστρια και φεύγουν μαζί για την Αφρική, όπου η δολοφονία της ακτιβίστριας ξετυλίγει ένα γαϊτανάκι μυστηρίου και σκοτεινών συμφερόντων. Σκηνοθετεί ο Φερνάντο Μεϊρέλες, πρωταγωνιστεί ο Ρέιφ Φάινς και παίρνει άξιο Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου η υπέροχη Ρέιτσελ Βάις.

*Σχέδιο Πτήσης (2005), Παρασκευή στις 22.40, ALPHA
Η Κάιλ Πράτ, κατά τη διάρκεια μιας υπερατλαντικής πτήσης, θα έρθει αντιμέτωπη με τον χειρότερο εφιάλτη που μπορεί να ζήσει μια μητέρα: την εξαφάνιση της κόρης της. Στην προσπάθειά της να βρει το παιδί της μέσα στο υπερσύγχρονο αεροπλάνο, διαπιστώνει ότι κανείς από το πλήρωμα και τους συνεπιβάτες δεν είδε την κόρη της, ενώ όλοι επιμένουν ότι επιβιβάστηκε μόνη της. Πριν αρχίσει να αμφιβάλλει ακόμα και για τη δική της ψυχική ισορροπία, η Κάιλ πρέπει να κρατήσει την ψυχραιμία της και να βρει, το συντομότερο δυνατό, την άκρη στο τούνελ. Πρωταγωνιστεί η Τζόντι Φόστερ.

*Οι άντρες που κοιτούν επίμονα κατσίκες (2009), Παρασκευή στις 0.40, ALPHA
Ο δημοσιογράφος Μπομπ Γουίλτον δεν είναι στα καλύτερά του, τώρα που η γυναίκα του τον παράτησε. Αναζητώντας μια διαφυγή, αλλά και να αποδείξει ότι είναι δυνατός και ριψοκίνδυνος, αποφασίζει να… προσγειωθεί στο Κουβέιτ, για να καλύψει από ‘κει τον πόλεμο στο Ιράκ. Σύντομα όμως θα διαπιστώσει, ότι βρήκε περισσότερα απ΄ όσα περίμενε σε αυτή την άκρη της Μέσης Ανατολής, όταν πέσει τυχαία πάνω σε μια πολεμική ομάδα που έχει αναπτύξει όπλα… παραψυχολογίας. Χιούμορ και πνεύμα σε μια κωμωδία με τους Τζορτζ Κλούνεϊ, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Κέβιν Σπέισι, Τζεφ Μπρίτζες.

*Πιάσε με αν μπορείς (2002), Κυριακή στις 21.00, ANT1
Ένας πράκτορας του FBI βάζει σκοπό της ζωής του να συλλάβει τον Φρανκ Αμπαγκνάλ, σπεσιαλίστα στις πλαστογραφήσεις επιταγών, ο οποίος σε ηλικία μόλις 21 ετών άσκησε τα επαγγέλματα του πιλότου, του γιατρού και του δικηγόρου. Ο πρακτορας Χανράτυ καταδιώκει τον Φρανκ Αμπαγκνάλ επί πέντε χρόνια, μέχρι να καταφέρει να τον πιάσει – σκηνοθετεί ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, πρωταγωνιστεί ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

*Sex and the City (2008), Κυριακή στις 21.00, ALPHA
Στην πρώτη κινηματογραφική ταινία, μετά την επιτυχία της τηλεοπτικής σειράς, η Κάρι ετοιμάζεται να παντρευτεί επιτέλους τον Mr. Big της, αλλά όταν αυτός δειλιάζει μπροστά στην εκκλησία, οι κολλητές της αναλαμβάνουν να την παρηγορήσουν. Πρωταγωνιστεί η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ… και τα κορίτσια της.

*Απέραντο Γαλάζιο (1988), Κυριακή στις 2.00, ΣΚΑΪ
Ο Έντζο και ο Ζακ γνωρίζονται από παιδιά και αυτό που τους ένωνε ήταν η αγάπη τους για τις καταδύσεις. Πάντα υπήρχε ανάμεσά τους ανταγωνισμός για αυτό. Τώρα που μεγάλωσαν θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι σε μια αναμέτρηση πέρα από τις ανθρώπινες ικανότητες. Μια ταινία με εικόνες που κόβουν την ανάσα, γυρισμένη στην Αμοργό, την Ίο, την Κορσική, τη Σικελία και τις Μπαχάμες. Σκηνοθετεί ο Λυκ Μπεσόν.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v