Euro 2016: Όσα πρέπει να ξέρετε

Οι όμιλοι, οι ομάδες, το πρόγραμμα και οι αποστολές των χωρών που θα πρωταγωνιστήσουν στο φετινό Euro.
Euro 2016: Όσα πρέπει να ξέρετε

Για έναν ολόκληρο μήνα, η Ευρώπη και ο υπόλοιπος κόσμος ζουν σε ρυθμούς ποδοσφαιρικούς. Από την Παρασκευή 10 Ιουνίου και τη σέντρα του πρώτου αγώνα μέχρι και τις 10 Ιουλίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός, οι απανταχού φαν της στρογγυλής θεάς θα απολαύσουν τις αγαπημένες τους εθνικές ομάδες σε εντυπωσιακές αναμετρήσεις.

Διαβάστε παρακάτω όσα χρειάζεται να ξέρετε για τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε σε ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ.

Οι όμιλοι του φετινού Euro

Οι 24 ομάδες που θα συμμετέχουν φέτος στη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου είναι χωρισμένες σε έξι ομίλους, εκ των οποίων προκρίνονται στη φάση νοκ άουτ οι δύο πρώτες κάθε ομίλου και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες από τους ομίλους.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

1ος όμιλος: Γαλλία, Ελβετία, Ρουμανία, Αλβανία

2ος όμιλος: Αγγλία, Ρωσία, Ουαλία, Σλοβακία

3ος όμιλος: Γερμανία, Πολωνία, Ουκρανία, Βόρεια Ιρλανδία

4ος όμιλος: Ισπανία, Κροατία, Τσεχία, Τουρκία

5ος όμιλος: Βέλγιο, Ιταλία, Ιρλανδία, Σουηδία

6ος όμιλος: Πορτογαλία, Αυστρία, Ισλανδία, Ουγγαρία

Το πρόγραμμα των αγώνων

Σε καθημερινή βάση θα διεξάγονται τρία παιχνίδια (στις 16:00, στις 19:00, και στις 22:00), με τα νοκ άουτ παιχνίδια, να ξεκινούν στις 25 Ιουνίου. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει συνολικά 51 παιχνίδια, με την οικοδέσποινα Γαλλία, την πρωταθλήτρια κόσμου Γερμανία, την «σούπερ σταρ» Ισπανία, την πάντα υπολογίσιμη Ιταλία, την απρόβλεπτη Αγγλία και την σκληρή Πορτογαλία στο Φερνάντο Σάντος να συγκαταλέγονται στα φαβορί.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα παρακάτω:
(πηγή: newsit.gr)

Οι αποστολές των χωρών

Μπορεί αρκετοί μεγάλοι παίκτες να έμειναν πίσω λόγω τραυματισμών ή υποχρεώσεων (Πίρλο, Μπενζεμά, Καρβαχάλ, Κομπανί κ.α.), οι τελικές 23αδες των χωρών όμως μας προετοιμάζουν για μπόλικα γκολ και θέαμα.

Δείτε τις αναλυτικά:


 

(πηγή: Sport24.gr)

 
Νικόλας Γεωργιακώδης
 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v