TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (30/5-5/6)

Οι ταινίες, οι εκπομπές, τα ντοκιμαντέρ και οι πρεμιέρες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην μικρή οθόνη.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (30/5-5/6)
Το Mega δείχνει να δέχεται ένα ακόμη... φιλί της ζωής και να σώζεται από το λουκέτο, αλλά ούτως ή άλλως, και τα υπόλοιπα κανάλια μπαίνουν σε ρυθμούς λήξης σεζόν, με χαλαρό πρόγραμμα, τερματισμό κάποιων εκπομπών (όπως το απογευματινό μαγκαζίνο του Alpha που θα αντικατασταθεί από τις κλασικές 80s βιντεοκασέτες) και έναρξη κάποιων άλλων, πιο καλοκαιρινών.

Συγκεκριμένα, στην ΕΡΤ2, κάθε Κυριακή στις 20.00 επιστρέφει η ταξιδιωτική εκπομπή της Ρένιας Τσιτσιμπίκου «Μένουμε Ελλάδα», αλλά με την προσθήκη της φράσης «Βγαίνουμε έξω», καθώς φέτος θα είναι εκτός στούντιο και θα περιλαμβάνει γυρίσματα σε διαφορετικό κάθε φορά προορισμό. Στην ΕΡΤ1, ξεκινά νέα εκπομπή περιβαλλοντικού περιεχομένου με τη Βίκυ Φλέσσα και τίτλο «Μάγεμα η Φύσις» (κάθε Κυριακή στις 22.00), ενώ στον Alpha, κάθε Σάββατο στις 15.10, επιστρέφει ο Σπύρος Χαριτάτος με την εκπομπή «Ανειδίκευτος εργάτης», παρουσιάζοντας κάθε φορά κι ένα διαφορετικό επάγγελμα.

Κατά τα άλλα, το πρόγραμμα έχει και μερικές ενδιαφέρουσες ταινίες, που παραθέτουμε στη συνέχεια. Αν προτιμάτε το καλό ντοκιμαντέρ, θα το βρείτε κάθε βράδυ μετά τα μεσάνυχτα στην ΕΡΤ1, που έχει καθιερώσει ζώνη «Doc After» με προβολή διεθνών, βραβευμένων ταινιών τεκμηρίωσης στις 0.30 των καθημερινών.

*Το Τελεσίγραφο του Μπορν (2007), Δευτέρα στις 21.00, Star
Ο εκπαιδευμένος δολοφόνος και πρώην πράκτορας ενός μυστικού οργανισμού της CIA, Τζέισον Μπορν, το μόνο που ζητά στο τρίτο μέρος της σειράς περιπετειών του, είναι να εξαφανιστεί και να μάθει την αλήθεια για το ποιος πραγματικά είναι, αφού πάσχει ακόμα από αμνησία. Ο Μπορν δεν έχει άλλη επιλογή από το να ταξιδέψει ανά τον κόσμο και να εξακριβώσει ποιοι σε αυτό το ασταμάτητο κυνηγητό είναι οι εχθροί του και ποιοι οι φίλοι του. Πρωταγωνιστεί ο Ματ Ντέιμον.

*Λευκός ελέφαντας (2012), Δευτέρα στις 22.30, ΕΡΤ2
Ο Ζουλιάν και ο Ζερόνιμο είναι καθολικοί ιερείς και έχουν ως τόπο δράσης τις φτωχές συνοικίες του Μπουένος Άιρες. Και οι δύο έχουν κερδίσει το σεβασμό των κατοίκων, αλλά είναι διαφορετικοί μεταξύ τους. Ο ένας αφοσιώνεται στο χτίσιμο ενός νοσοκομείου για τους φτωχούς, ενώ ο άλλος θα κλειστεί στον εαυτό του και στην πίστη του, έπειτα από ένα άτυχο περιστατικό. Όμως, η διαφθορά στην περιοχή είναι μεγάλη και εμποδίζει το χτίσιμο του νοσοκομείου. Επίσημη συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα των Κανών από τον αργεντίνο Πάμπλο Τραπέρο.

*Πίσω πόρτα (2000), Τρίτη στις 22.30, ΕΡΤ2
Η «Πίσω πόρτα» αναφέρεται στη δεκαετία του ’60, έχει βιωματικό χαρακτήρα κι ένα νεαρό ήρωα σε μια μεταβατική περίοδο της ζωής του, που συμπίπτει με μια μεταβατική περίοδο της ελληνικής κοινωνίας από τη δημοκρατία στη δικτατορία. Η ματιά του Γιώργου Τσεμπερόπουλου σ’ εκείνη τη δεκαετία έχει ευαισθησία, χιούμορ, δροσιά, την τρυφερότητα της εφηβείας, αλλά και τη γλυκόπικρη γεύση των πρώτων τραυματικών εμπειριών της ζωής.

*Αφεντικά για σκότωμα (2011), Τετάρτη στις 22.00, Star
Ώρα για κωμωδία: Τρεις φίλοι που δεινοπαθούν από τα αφεντικά τους, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, καταστρώνουν ένα σχέδιο: Να σκοτώσουν ο ένας το αφεντικό του άλλου – μόνο που το σχέδιο δεν πάει όπως το περίμεναν. Με τους Τζέισον Μπέιτμαν, Τσάρλι Ντέι, Τζέισον Σουντέικις, Τζένιφερ Άνιστον, Κόλιν Φάρελ, Κέβιν Σπέισι, Τζέιμι Φοξ.

*Το πρόσωπο της ομίχλης (2012), Τετάρτη στις 22.30, ΕΡΤ1
Δυτικά σύνορα της ΕΣΣΔ, 1942. Η περιοχή είναι υπό γερμανική κατοχή και οι ντόπιοι αντιστασιακοί μάχονται βίαια κατά των Γερμανών. Όταν ένα τρένο εκτροχιάζεται, αλλά οι Γερμανοί αφήνουν ελεύθερο τον Σισένια, που δουλεύει στον σιδηρόδρομο, οι αντάρτες τον θεωρούν προδότη και αποφασίζουν να τον εκδικηθούν. Η ταινία του Λευκορώσου Σεργκέι Λόζνιτσα, που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του διακεκριμένου συμπατριώτη του Βασίλι Μπίκοφ, έχει αποσπάσει το βραβείο FIPRESCI στο Φεστιβάλ Καννών 2012.

*Μαχητές των δρόμων 5: Ληστεία στο Ρίο (2011), Πέμπτη στις 22.00, Star
Ο γοητευτικός πρώην αστυνομικός Μπράιαν Ο’Κόνερ, συνεργάζεται με τον πρώην κατάδικο Ντομ Τορέτο και βρίσκονται και οι δυο τους αντιμέτωποι με το Νόμο, στο αφιλόξενο, όπως αποδεικνύεται, τελικά, Ρίο Ντε Τζανέιρο, σε μια τελευταία επικίνδυνη αποστολή πολλών κυβικών, προκειμένου να αποκτήσουν επιτέλους την ελευθερία τους

*Ο Ξένος (2010), Πέμπτη στις 23.00, ΕΡΤ2
Η ζωή πολλών κατοίκων μιας μικρής πόλης στη Βόρεια Καρολίνα θα αλλάξει με την άφιξη ενός ξένου, ο οποίος έχει ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο για τη σωτηρία της αποσυντιθέμενης γενέτειράς τους. Μέσα από τις προκλήσεις της καθημερινότητας, ο καθένας από τους διαφορετικούς πολίτες της μικρής αυτής κοινότητας, θα αναζητήσει τρόπους για να ανακαλύψει εκ νέου τον εαυτό του, τις σχέσεις του και την ίδια την καρδιά της γειτονιάς του. Με τους Κόλιν Φερθ και Έλεν Μπέρστιν.

*Εις το όνομα του πατρός (1993), Παρασκευή στις 22.00, ΕΡΤ1
Το αυτοβιογραφικό βιβλίο του Τζέρι Κόνλον «Proved Innocent» γίνεται ένα συναρπαστικό φιλμ που μεταφέρει το θεατή στη δεκαετία του 1970, τότε που το Μπέλφαστ φλεγόταν, οι βόμβες του ΙΡΑ σκορπούσαν το θάνατο στο Λονδίνο και η βρετανική αστυνομία έπρεπε πάση θυσία να δείξει στον κόσμο την αποτελεσματικότητά της. Μια ψεύτικη πληροφορία, η απόσπαση ομολογίας με άσκηση ψυχολογικής βίας και η άρνηση των βρετανικών Αρχών να ομολογήσουν δημόσια τη σύλληψη λάθος ατόμων, οδήγησαν στη φυλακή οκτώ Ιρλανδούς, με την κατηγορία της βομβιστικής επίθεσης. Η ταινία ήταν υποψήφια για επτά Όσκαρ.

*Το κοράκι (2012), Παρασκευή στις 0.30, Star
Όταν μία μητέρα με την κόρη της βρίσκονται άγρια δολοφονημένες στη Βαλτιμόρη του 19ου αιώνα, ο ντετέκτιβ Έμετ Φιλντς διαπιστώνει πως η εκτέλεση του διπλού εγκλήματος έχει περιγραφεί λεπτομερώς σε μία από τις μυθοπλαστικές ιστορίες που έχουν δημοσιευθεί στην τοπική εφημερίδα και ανήκουν στον συγγραφέα Έντγκαρ Άλαν Πόε, από τον οποία ζητείται η συνδρομή στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Με τους Τζον Κιούζακ, Λουκ Έβανς, Άλις Ιβ.

*Sherrybaby (2006), Σάββατο στις 0.30, ΕΡΤ1
Τρία χρόνια μετά τη φυλάκισή της για ληστεία και χρήση ναρκωτικών, η Σέρι Σουάνσον είναι ελεύθερη. Καθαρή πια και νηφάλια, η ατίθαση και αυθόρμητη Σέρι μετά την αποφυλάκισή της, προσπαθεί να ξαναβάλει τη ζωή της σε μια σειρά και να επανακτήσει την επιτήρηση της κόρης της Αλέξις, αλλά έρχεται αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα. Πρωταγωνιστεί η Μάγκι Γκίλενχαλ.

*Spy Game (2001), Κυριακή στις 21.00, Alpha
Ένας βετεράνος πράκτορας της CIA έχει μόλις 24 ώρες για να σώσει ένα νεαρό πράκτορα που εκπαίδευσε ο ίδιος και που συνελήφθη από τους Κινέζους σε μη εγκεκριμένη από την υπηρεσία αποστολή. Περιπέτεια του Τόνι Σκοτ με τους Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Μπραντ Πιτ, Κάθριν ΜακΚόρμακ, Σάρλοτ Ράμπλινγκ.

*Πεθαίνω για σένα (2009), Κυριακή στις 23.30, Star
Ένα ερωτικό τρίγωνο, ίσως και ...τετράγωνο, αναστατώνει τα μέλη μιας οικογένειας με προβλήματα επικοινωνίας. Η δολοφονική, στην κυριολεξία αγάπη είναι η πρώτη ύλη αυτής της μαύρης γλυκόπικρης κομεντί που αποτελεί την πρώτη σεναριακή απόπειρα της Ελένης Ράντου στην μεγάλη οθόνη. Παίζουν οι Ελένη Ράντου, Φάνης Μουρατίδης, Σήφης Πολυζωίδης, Νεκτάριος Λουκιανός, Μάρθα Καραγιάννη και Μαρία Σολωμού.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v