TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (23-29/5)

Ο τελικός του Champions League και οι ταινίες που θα μας κρατήσουν καλή παρέα αν μείνουμε στο σπίτι αυτή την εβδομάδα.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (23-29/5)
Η Ατλέτικο και η Ρεάλ μονομαχούν για το ποια ομάδα θα φέρει το τρόπαιο του Champions League στην Μαδρίτη. Και στο μεταξύ, τα κανάλια εντάσσουν αρκετές ενδιαφέρουσες ξένες ταινίες στο πρόγραμμά τους για να μας κρατήσουν καλή παρέα αυτή την εβδομάδα. Δείτε… τι θα δείτε.

*Ο Αμερικανός, Δευτέρα στις 22.30, ΕΡΤ2
Ο Τζακ είναι ένας πολύ επιδέξιος δολοφόνος. Όταν μια αποστολή δολοφονίας πηγαίνει στραβά, υπόσχεται ότι η επόμενη αποστολή του θα είναι η τελευταία. Σ’ αυτήν, θα βρεθεί στην Ιταλία, όπου κάθε σημείο της είναι για τον Τζακ μια παγίδα και κάθε άτομο ένας πιθανός εχθρός. Ο ίδιος θα έρθει αντιμέτωπος με πολλές παγίδες, ερωτικά αντικείμενα του πόθου και μυστηριώδεις συνομωσίες, σε μια ταινία που αναμιγνύει την ίντριγκα και το σασπένς με το ρομάντζο και τα ηθικά διλήμματα. Σκηνοθετεί ο Άντον Κόρμπιν και πρωταγωνιστεί ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

*Μυστικό παράθυρο (2004), Δευτέρα στις 22.50, Mega
Η ζωή ενός συγγραφέα έχει αναστατωθεί εξαιτίας του πρόσφατου τραυματικού του διαζυγίου. Τα πράγματα όμως γίνονται χειρότερα, όταν ένας άγνωστος σχιζοφρενής τον κατηγορεί ότι του έκλεψε τη δουλειά του και γίνεται η σκιά του, προκειμένου να αποδώσει δικαιοσύνη. Στην μεταφορά του μυθιστορήματος του Στίβεν Κινγκ πρωταγωνιστεί ο Τζόνι Ντεπ.

*Προμηθέας (2012), Τρίτη στις 22.00, Star
Μια ομάδα εξερευνητών κάνει μια αποστολή για να γνωρίσει αυτό που οι επιστήμονες θεωρούν «δημιουργό» τους. Ανακαλύπτει στοιχεία για την προέλευση του ανθρώπινου είδους στη Γη. Τα στοιχεία αυτά τους οδηγούν σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι στα πιο σκοτεινά σημεία του σύμπαντος, όπου θα χρειαστεί να διεξάγουν έναν τρομακτικό αγώνα, κατά τον οποίο θα τεστάρουν τα φυσικά και πνευματικά τους όρια, για να σώσουν το μέλλον της ανθρώπινης φυλής. Σκηνοθετεί ο Ρίντλεϊ Σκοτ, πρωταγωνιστούν οι Μάικλ Φασμπέντερ και Σαρλίζ Θερόν.

*Ο Όλυμπος Έπεσε (2013), Πέμπτη στις 22.00, Star
Mια τολμηρή περιπέτεια με κεντρικό πρόσωπο τον Μάικ Μπάνινγκ, έναν μυστικό πράκτορα της προεδρικής φρουράς, ο οποίος καταφέρνει να σώσει τον Αμερικανό Πρόεδρο, όταν η λιμουζίνα που τον μεταφέρει, πέφτει από μια γέφυρα και σκοτώνεται η Πρώτη Κυρία. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις ενάντια στον Πρόεδρο, όμως δεν σταματούν, και ο Μάικ καλείται να τον ξανασώσει – με τους Μόργκαν Φρίμαν, Άαρον Έκχαρτ και Τζέραρντ Μπάτλερ.

*Εκτός Ελέγχου (1998), Παρασκευή στις 22.00, ΕΡΤ1
Τη στιγμή που ο πρώην κατάδικος Τζακ Φόλεϊ ληστεύει μια τράπεζα, το αμάξι του παθαίνει βλάβη. Έτσι καταλήγει για μια ακόμη φορά έγκλειστος των φυλακών της Φλόριντα. Η απόδρασή του όμως δεν έγινε έτσι ακριβώς όπως την είχε σχεδιάσει, αφού κατά τη διάρκειά της, έτυχε να είναι παρούσα και η πράκτορας του FBI, Κάρεν Σίσκο, με την οποία αρχίζει ένα κυνηγητό δράσης αλλά και έρωτα. Σκηνοθετεί ο Στίβεν Σόντερμπεργκ, πρωταγωνιστούν οι Τζορτζ Κλούνεϊ και Τζένιφερ Λόπεζ.

*Pretty Woman (1990), Σάββατο στις 21.00, Alpha
Ο φιλόδοξος επιχειρηματίας Έντουαρντ Λιούις έχει μόλις φτάσει στο Λος Άντζελες για μια επιχειρηματική εκδήλωση. Προσπαθώντας να βρει πληροφορίες για τη σωστή διαδρομή, θα πέσει τυχαία πάνω σε μια πόρνη, τη Βίβιαν Γουάρντ, η οποία είναι πρόθυμη να τον βοηθήσει. Όχι φυσικά χωρίς κάποιο αντίτιμο, αφού δε συνηθίζει να κάνει ποτέ κάτι δωρεάν. Κάπως έτσι ξεκινά το ρομάντζο σε μία από τις πιο επιτυχημένες ρομαντικές κομεντί των ‘90s, διά χειρός Γκάρι Μάρσαλ. Με τους Ρίτσαρντ Γκιρ και Τζούλια Ρόμπερτς.

*Καλύτερα δε γίνεται (1997), Σάββατο στις 23.30, Mega
Ένας ανυπόφορος άνθρωπος, ο οποίος αγνοεί την έννοια της ανθρώπινης επαφής, αναγκάζεται να συζήσει για λίγες μέρες με τον σκύλο του ομοφυλόφιλου γείτονά του και συγκινείται από το δράμα της αγαπημένης του σερβιτόρας. Κάπως έτσι, αρχίζει η μεταμόρφωση ενός… «τέρατος» σε ευαίσθητο άνθρωπο, με τον Τζακ Νίκολσον σε ρεσιτάλ ερμηνείας, στο πλευρό της Έλεν Χαντ και Γκρεγκ Κινίαρ.

*Το παιχνίδι της τύχης, Σάββατο στις 0.30, ANT1
Ένας επαγγελματίας τζογαδόρος, o Σίδνεϊ παίρνει υπό την προστασία του τον Τζον, έναν ερασιτέχνη αγαθό νέο για να τον μυήσει στα μυστικά και στα κόλπα των καζίνο. Ο Σίδνεϊ με τα χρόνια γίνεται ένα είδος «φύλακα άγγελου» για τον νέο άνδρα. Μια γυναίκα, όμως, η Κλημεντίνη θα ταράξει την ηρεμία και των δύο. Σκηνοθετεί ο Πολ Τόμας Άντερσεν και πρωταγωνιστούν οι Τζον Ράιλι, Γκουίνεθ Πάλτροου, Φίλιπ Σίμουρ Χόφμαν και Σάμιουελ Τζάκσον.

*Στο τέλος του δρόμου (2012), Κυριακή στις 21.00, ΕΡΤ2
Ένας μοτοσικλετιστής κασκαντέρ μετατρέπεται σε ληστή τραπεζών για να συντηρήσει την οικογένειά του. Σε μία από τις απόπειρές του, καταδιώκεται από έναν νεαρό αστυνομικό, με τον οποίο θα έρθει σε μοιραία αντιπαράθεση. Ο σκηνοθέτης του «Blue Valentine», Ντέρεκ Σίανφρανς, μας παρουσιάζει έναν αρσενικό κόσμο τιμής με πρωταγωνιστές τους Ράιαν Γκόσλινγκ, Εύα Μέντεζ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Ρέι Λιότα.

*Πειθώ (2007), Πέμπτη και Παρασκευή στις 20.00, ΕΡΤ2
Το τελευταίο και συγκινητικότερο μυθιστόρημα της Τζέιν Όστεν γίνεται μια μίνι σειρά δύο επεισόδιων από το BBC, που προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Θέμα του, η δεύτερη ευκαιρία στον έρωτα, με φόντο την Αγγλία του 19ου αιώνα. Με τους Σάλι Χόκινς, Ρούπερτ Πένρι-Τζόουνς, Άλις Κριτζ, Άντονι Χεντ, Τζούλια Ντέιβις.

Το αθλητικό ραντεβού της εβδομάδας
*Champions League, Τελικός, Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης, Σάββατο στις 21.45, ΕΡΤ1
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v