TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (16-22/5)

Οι κινηματογραφικές ταινίες που γεμίζουν το τηλεοπτικό πρόγραμμα της εβδομάδας με ευχάριστες ανάσες έβδομης τέχνης.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (16-22/5)
Πολιτικές ταινίες και κλειστοφοβικά θρίλερ. Κομιξικά μπλοκμπάστερ και ’90s διαμαντάκια. Οσκαρικές εκπλήξεις και σινεφίλ προβολές. Η τηλεοπτική εβδομάδα έχει απ’ όλα – και μπόνους τον τελικό του Europa League για τους φίλους του ποδοσφαίρου.

*Λέοντες αντί αμνών (2007), Δευτέρα στις 22.30, Mega
Μία ρεπόρτερ, ένας πολιτικός επιστήμονας, δύο φοιτητές και ο πόλεμος στο Αφγανιστάν μπλέκονται σε μία πολιτική ταινία του Ρόμπερτ Ρέντφορντ με πρωταγωνιστές τους Μέριλ Στριπ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Τομ Κρουζ.

*Δωμάτιο Πανικού (2002), Δευτέρα στις 22.50, Mega
Η πιο «ελαφριά» περιπέτεια που έχει σκηνοθετήσει ο Ντέιβιντ Φίντσερ έχει έναν αέρα καλτ, και μας βάζει μέσα σε ένα δωμάτιο πανικού, ένα απόλυτα ασφαλές δωμάτιο στο οποίο κλείνονται μια μητέρα με την άρρωστη κόρη της, ενώ στο σπίτι έχουν εισβάλλει διαρρήκτες.

*300 (2006), Τρίτη στις 22.00, Star
Βία, αίμα, στιλιζάρισμα και καλογυμνασμένοι αρχαίοι Σπαρτιάτες γεμίζουν με δράση και θέαμα την μεταφορά των κομιξικών Τριακοσίων στην οθόνη από τον Ζακ Σνάιντερ.

*Βαλκανιζατέρ (1997), Τρίτη στις 22.30, ΕΡΤ2
Δύο επαρχιώτες πιστεύουν ότι θα πλουτίσουν πουλώντας δολάρια στη μαύρη αγορά της Βουλγαρίας, και ξεκινούν ένα οδοιπορικό στα Βαλκάνια, μέσα σε έναν κόσμο συνεχών αλλαγών. Σκηνοθετεί ο Σωτήρης Γκορίτσας.

*Looper (2012), Τετάρτη στις 22.00, Star
Σε μια εγκληματική κοινωνία του μέλλοντος, ο Τζο είναι ένας Looper, ένας επαγγελματίας δολοφόνος, που δουλεύει για τη Μαφία. Τα θύματά του είναι πράκτορες από το μέλλον, που στέλνονται στο παρελθόν μέσω μιας χρονομηχανής – και ο Τζο φροντίζει να μη γλιτώσει κανείς. Είναι ο καλύτερος στο είδος του, η μαφία τον πληρώνει καλά, ζει μια ωραία ζωή. Όταν όμως ανακαλύπτει ότι ο επόμενος στόχος είναι ο ίδιος του ο εαυτός, ο Τζο δεν καταφέρνει να πατήσει τη σκανδάλη. Πρωταγωνιστούν οι Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, Μπρους Γουίλις, Τζεφ Ντάνιελς και Έμιλι Μπλαντ.

*Ένας σοβαρός άνθρωπος (2009), Τετάρτη στις 22.30, ΕΡΤ2
Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Ίθαν και Τζόελ Κοέν φτιάχνουν μια μαύρη κωμωδία στη Μινεσότα του 1967. Η ταινία έχει σκοπό να απεικονίσει μ’ έναν μοναδικό τρόπο την παιδική ηλικία του σκηνοθετικού διδύμου, όπως εκείνοι τη θυμούνται.

*Mamma Mia (2008), Πέμπτη στις 22.00, Star
Η Σοφί ετοιμάζεται για τον γάμο της, στο ελληνικό νησί όπου ζει με την μητέρα της, αλλά πριν παντρευτεί αποφασίζει να μάθει ποιος είναι ο πατέρας της, και καλεί τους τρεις άντρες του παρελθόντος της μητέρας της, αφορμή για ένα μιούζικαλ που κινείται από το γέλιο στη συγκίνηση, με soundtrack τα τραγούδια των ABBA. Με τους Μέριλ Στριπ, Πιρς Μπρόσναν, Κόλιν Φερθ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Αμάντα Σέιφριντ.

*Τεκμήριο ενοχής (2010), Πέμπτη στις 22.10, ΕΡΤ2
Μασαχουσέτη, 1980: Μία γυναίκα βρίσκει βίαιο θάνατο στο σπίτι της και η αστυνομία συλλαμβάνει τον ταραξία της πόλης, Κένι Γουότερς. Η μοναδική που εξακολουθεί να πιστεύει στην αθωότητά του είναι η αδελφή του Μπέτι Αν Γουότερς, που εγκαταλείπει οτιδήποτε άλλο στη ζωή της και επιστρέφει στο λύκειο με σκοπό να σπουδάσει νομικά και να καταφέρει, πολλά χρόνια αργότερα, να αθωώσει τον αδερφό της. Βραβευμένη ταινία του Τόνι Γκόλντουιν με τους Χίλαρι Σουόνκ, Σαμ Ρόκγουελ.

*Ο Σκοτεινός Ιππότης (2008), Παρασκευή στις 22.00, Star
Το δεύτερο μέρος της μπατμανικής τριλογίας του Νόλαν είναι και η καλύτερη ταινία, όχι μόνο της τριλογίας, αλλά ίσως και όλης της υπερηρωικής φιλμογραφίας, χάρη στα ηθικά διλήμματα που θέτει το σενάριο, την καταιγιστική δράση και φυσικά, πέραν όλων των άλλων, την ερμηνεία του Χιθ Λέτζερ ως φοβερού και τρομερού Τζόκερ.

*Barbara (2012), Κυριακή στις 22.00, ΕΡΤ1
Καλοκαίρι στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας το 1980. Η γιατρός Μπάρμπαρα, έχει υποβάλει αίτηση για να μεταναστεύσει προς τη Δύση. Τιμωρείται με μετάθεση μακριά από την πρωτεύουσα, σ' ένα νοσοκομείο μιας κωμόπολης. Ο εραστής της στη Δύση, Γιοργκ, σχεδιάζει την απόδρασή της μέσω της Βαλτικής Θάλασσας. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Βερολίνου για τον Κρίστιαν Πέτζολντ.

*Κώδικας Da Vinci (2006), Κυριακή στις 21.00, Mega
Το μπεστ σέλερ του Νταν Μπροάουν μεταφέρεται από τον Ρον Χάουαρντ στην οθόνη και μας βάζει μέσα στο Λούβρο, όπου ξεκινά ένα κυνήγι γρίφων και αναγεννησιακών μυστικών με «πρωτεργάτη» τον καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκτον. Με τους Τομ Χανκς, Όντρεϊ Τοτού, Ίαν ΜακΚέλεν, Ζαν Ρενο.

*Συνήθεις Ύποπτοι (1995), Σάββατο στις 0.15, ANT1
Μετά από μια έκρηξη πάνω σε ένα πλοίο στο λιμάνι του Σαν Πέντρο, η αστυνομία ανακαλύπτει 27 πτώματα και ναρκωτικά αξίας 91 εκατομμυρίων δολαρίων. Μοναδικοί επιζήσαντες της έκρηξης είναι ένας ούγγρος τρομοκράτης, μέλος του πληρώματος του πλοίου και ο Ρότζερ, ένας μικροαπατεώνας με μερική αναπηρία, ο οποίος συλλαμβάνεται και ανακρίνεται. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του θα ομολογήσει πώς ακριβώς μπλέχτηκε στη συγκεκριμένη υπόθεση, μαζί με τέσσερις άλλους σεσημασμένους κακοποιούς. Οσκαρική ταινία με τους Κέβιν Σπέισι και Μπενίσιο Ντελ Τόρο.

Οι αθλητικές αναμετρήσεις της εβδομάδας
*Europa League, Τελικός, Λίβερπουλ-Σεβίλλη, Τετάρτη στις 21.45, ΕΡΤ1
*Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, Τελικοί Κολύβησης, κάθε απόγευμα στην ΕΡΤ2

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v