TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (9-15/5)

Η Eurovision, το final four του Eurobasket και πολλές ξένες ταινίες θα μας κρατήσουν παρέα αυτή την εβδομάδα.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (9-15/5)
Ευρω-εβδομάδα διανύουμε στην ελληνική τηλεόραση, καθώς εκτός από τις κυβερνητικές διαπραγματεύσεις, διανύουμε και περίοδο Eurovision, Eurobasket και Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου. Και η ελληνική τηλεόραση τα τιμά όλα, μαζί με αρκετές ενδιαφέρουσες ξένες ταινίες. Ιδού… τι θα δείτε.

*Eurovision 2016, Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο στις 22.00, ΕΡΤ1
Η ελληνική συμμετοχή εμφανίζεται στον ημιτελικό της Τρίτης και παρά την χαμηλή θέση στην οποία την φέρνουν τα στοιχήματα, το ελληνικό κοινό πιθανότατα θα δώσει και πάλι το «παρών» στο τηλεοπτικό του ραντεβού με τη μουσική φιέστα. Σχολιάζουν οι Μαρία Κοζάκου και Γιώργος Καπουτζίδης.

*Euroleague Final Four, Παρασκευή στις 19.00 και 22.00 (ημιτελική φάση) και Κυριακή στις 18.00 και 21.00 (μικρός και μεγάλος τελικός)

*Fast and Furious 4 (2009), Δευτέρα στις 21.00, Star
Μετά τη στυγερή δολοφονία ενός πολύ αγαπημένου του προσώπου, ο καταζητούμενος φυγάς Ντομ Τορέτο, που μέχρι τότε ζούσε στη Δομινικανή Δημοκρατία προσπαθώντας να φτιάξει μια νέα ζωή, επιστρέφει στο Λος Άντζελες αποφασισμένος για όλα. Εκεί, μαζί με ένα φίλο του από το παρελθόν, τον ντετέκτιβ Μπράιαν Ο’Κόνoρ, καλούνται να βρεθούν και πάλι πίσω από το τιμόνι και να συμμαχήσουν ενάντια σε έναν κοινό εχθρό, έναν αδίστακτο έμπορο ηρωίνης. Ο καλύτερος τρόπος για να εκδικηθούν τον απεχθή φόνο, ο καθένας για τους δικούς του προσωπικούς λόγους, δεν είναι άλλος από το να σπιντάρουν και να ξεπεράσουν κάθε όριο ταχύτητας, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη.

*Αδίστακτα πρόσωπα (1997), Δευτέρα στις 22.30, ALPHA
Ο πράκτορας του FBI, Σον Άρτσερ, προσπαθεί να εντοπίσει ένα βιολογικό όπλο -βόμβα- που έχει τοποθετήσει σε άγνωστο σημείο του Λος Άντζελες ο αδίστακτος τρομοκράτης Κάστορ Τρόι, τον οποίο προσπαθεί εδώ και χρόνια να συλλάβει ως υπεύθυνο για το θάνατο του παιδιού του. Μετά την ενέδρα που έστησε στον Κάστορ Τρόι και τον αδελφό του, ο αρχιτρομοκράτης πέφτει σε κώμα και δεν μπορεί να μιλήσει. Ο μόνος που μπορεί να γνωρίζει σε ποιο σημείο βρίσκεται η βόμβα είναι ο αδελφός του, Πόλαξ. Ο Σον, αποφασισμένος να δώσει τέλος στα παρανοϊκά τους σχέδια, θα προβεί σε μια επικίνδυνη χειρουργική επέμβαση που θα του επιτρέψει να «αποκτήσει» το πρόσωπο του αντιπάλου του, ξεκινώντας ένα ξέφρενο παιχνίδι ταυτοτήτων. Με τους Νίκολας Κέιτζ και Τζον Τραβόλτα.

*Σημείο υπεροχής (2008), Δευτέρα στις 22.50, Mega
Δυο μυστικοί πράκτορες βρίσκονται σε αποστολή προστασίας του Προέδρου των ΗΠΑ, στη διάσκεψη κορυφής για τον παγκόσμιο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. 'Οταν, όμως, γίνεται απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου μετά από την άφιξή του στην Ισπανία, ακολουθεί χάος. Η τρομακτική αλήθεια για την απόπειρα θα αποκαλυφθεί μέσα από ένα παζλ μαρτυριών διαφορετικών ανθρώπων - ο καθένας από τη δική του οπτική γωνία μέσα στο πλήθος. Με τους Ντένις Κουέιντ, Γουίλιαμ Χαρτ, Σιγκούρνι Γουίβερ, Φόρεστ Γουίτακερ και Μάθιου Φοξ.

*Γάμος α λα ελληνικά (2002), Τετάρτη στις 22.00, Star
Η οικογένεια Πορτοκάλος «καλοδέχεται» τον αμερικανό γαμπρό της για την παρολίγον γεροντο-κόρη τους και η ελληνική εκπαίδευση αρχίζει, στην κωμωδία με άρωμα Zorba της Νία Βαρντάλος που έσπασε ταμεία.

*Οικογενειακή Υπόθεση (2013), Τετάρτη στις 22.30, ΕΡΤ2
Η 60χρονη Κορνήλια, μια μοδάτη αρχιτέκτονας, μέλος της υψηλής κοινωνίας του Βουκουρεστίου και σύζυγος γιατρού, παρακολουθεί τον 34χρονο γιο της Μπάρμπου να προσπαθεί με όλο του το είναι να απογαλακτιστεί. Όταν εκείνος σκοτώνει ένα αγόρι σε αυτοκινητικό δυστύχημα, η Κορνήλια ενστικτωδώς θα χρησιμοποιήσει όλες τις ικανότητες, τις γνωριμίες και τα χρήματά της για να τον σώσει από την καταδίκη του. Η ταινία του Κάλιν Πέτερ Νέτζερ έφυγε από το Βερολίνο με τη Χρυσή Άρκτο.

*Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας (1998), Παρασκευή στις 0.00, Star
Ο Ντέρεκ είναι ένας οργισμένος νεαρός, που η δολοφονία του πατέρα του από έναν μαύρο άνδρα, τον έχει μετατρέψει σε αδίστακτο ρατσιστή. Ασπάζεται τη ναζιστική ιδεολογία και τελικά συλλαμβάνεται και φυλακίζεται. Όταν, όμως, αποφυλακίζεται μετανοημένος, επιστρέφει σπίτι του και συνειδητοποιεί ότι ο Ντάνι, ο μικρότερος αδελφός του, έχει ασπαστεί τις ίδιες ρατσιστικές ιδέες που αυτός είχε στο παρελθόν. Με τον Έντουαρτ Νόρτον.

*Submarino (2010), Παρασκευή στη 1.15, ΕΡΤ1
Η ιστορία δύο αδελφών που τους κυνηγά το τραγικό παρελθόν τους: Ο πρώην κατάδικος Νικ, προσπαθεί να πλησιάσει τον αδερφό του, ένα μοναχικό πατέρα και ναρκομανή, πολεμώντας τα φαντάσματα του παρελθόντος. Ο Νικ κι ο μικρότερος αδερφός του, δεν έχουν τελειώσει ακόμη το δημοτικό σχολείο, και ήδη έχουν σκληραγωγηθεί από τη φτώχεια, την κακομεταχείριση και το αλκοόλ. Ωστόσο, βρίσκουν τη χαρά στο πρόσωπο του νεογέννητου αδερφού τους. Την ταινία σκηνοθετεί ο Τόμας Βίντερμπεργκ.

*Paris Je t’ aime (2006), Σάββατο στις 21.00, ΕΡΤ2
Δεκαοκτώ διαφορετικοί, γνωστοί σκηνοθέτες εκφράζουν την αγάπη τους για το Παρίσι μέσα από αυτοτελείς ιστορίες έρωτα που διαδραματίζονται στην πόλη του φωτός.

*Καληνύχτα και Καλή τύχη (2005), Κυριακή στις 21.00, ΕΡΤ2
Το 1953, σε μια περίοδο αντικομουνιστικής υστερίας, ο τηλεοπτικός ρεπόρτερ του CBS Έντουαρντ Μόροου και ο παραγωγός του Φρεντ Φρέντλι, διακινδυνεύουν την καριέρα τους επιτιθέμενοι κατά του γερουσιαστή Μακάρθι και των ανακριτικών μεθόδων του εναντίον όσων κατηγορούνται ως δήθεν πράκτορες της Μόσχας. Παίζει και σκηνοθετεί ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

*Jurassic Park (1993), Κυριακή στις 21.00, ALPHA
Μία βλάβη στο θεματικό πάρκο κλωνοποιημένων δεινοσαύρων δίνει το περιθώριο στα «τέρατα» του παρελθόντος να σπείρουν τον πανικό, σε αυτή την κλασική sci-fi ταινία των ‘90s διά χειρός Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v