TV: Τι να δείτε τη Μεγάλη Εβδομάδα (25/4-3/5)

Η πιο πλούσια σε ταινίες τηλεοπτική εβδομάδα της χρονιάς ξεκινά, για να κάνουμε… «Ανάσταση» όσοι μείνουμε μέσα και θέλουμε να δούμε κάτι καλό.
TV: Τι να δείτε τη Μεγάλη Εβδομάδα (25/4-3/5)
Ναι, θα έχει «Ιησού από τη Ναζαρέτ» από την Μεγάλη Πέμπτη και μετά, φέτος σε τρεις μεγάλες δόσεις αντί για κάθε βράδυ. Θα έχει και Βαραββά, και Κιβωτό του Νώε, και Σαλώμη και Βασιλέα των Βασιλέων και την Μαρία την Μητέρα του Ιησού και τις Δέκα Εντολές, και όλα αυτά τα παλιακά βιβλικά που έχετε βαρεθεί να βλέπετε – δεν σας αναφέρουμε καν ώρες, πιθανότατα, όποια ώρα κι αν ανοίξετε την τηλεόραση αυτή την εβδομάδα, θα βρείτε και κάποιο.

Αλλά, αυτή την εβδομάδα, δεν έχει μόνο αυτά: Τα κανάλια φορούν τα κινηματογραφικά τους και μας εντυπωσιάζουν με τις επιλογές τους σε ταινίες. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, συγκεντρώσαμε πάνω από είκοσι προβολές που μπορεί να σας ενδιαφέρουν: 

*Επτά Χρόνια στο Θιβέτ (1997), Μ. Δευτέρα στις 21.00, Mega
Ο Μπραντ Πιτ χάνεται στο Θιβέτ, και καταλήγει να περνά επτά χρόνια σε μια υπό αναβρασμό ασιατική περιοχή, γνωρίζοντας και διδάσκοντας τον νεαρό Δαλάι Λάμα.

*Ο Τελευταίος των Μοϊκανών (1992), Μ. Δευτέρα στις 21.50, ALPHA
Ο Τελευταίος των Μοϊκανών Ντάνιελ Ντέι Λιούις ερωτεύεται παράφορα την κόρη ενός βρετανού αξιωματούχου, με φόντο τις πολεμικές αναταραχές στην Αμερική του 18ου αιώνα, στις οποίες οι άποικοι ενέπλεξαν και τους γηγενείς των πολιτειών.

*Πίσω από τους λόφους (2012), Μ. Δευτέρα στις 22.30, ΕΡΤ2
Ο Κριστιάν Μουνγκίου, εκ των κορυφαίων ρουμάνων δημιουργών, παραδίδει μία από τις πιο δυνατές ευρωπαϊκές ταινίες των τελευταίων ετών, ένα δράμα δύο κοριτσιών με φόντο τον θρησκευτικό φανατισμό και τις έννοιες της πίστης, της αγάπης και της σεξουαλικής καταπίεσης.

*Moneyball (2011), Μ. Δευτέρα στις 0.00, Mega
Ο Μπραντ Πιτ αναλαμβάνει να αναβαθμίσει μία αμερικανική ομάδα μπέιζμπολ χαμηλής κατηγορίας, σε ένα κινηματογραφικό αθλητικό success story που προτάθηκε για 6 Όσκαρ.
*Το Κυνήγι της Ευτυχίας (2006), Μ. Τρίτη στις 21.00, Mega
Άλλο ένα success story, οικονομικό αυτή τη φορά, υμνεί το αμερικάνικο όνειρο με όχημα την συγκινητική ιστορία του φτωχού Will Smith που καλείται να επιβιώσει και να φροντίσει τον γιο του.

*28 Ημέρες (2000), Μ. Τρίτη στις 0.50, Mega
Η Σάντρα Μπούλοκ μπαίνει για αποτοξίνωση και καταλήγει… κολλητή με τους υπόλοιπους «τροφίμους», δημιουργώντας σχέσεις ζωής.

*Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού (1991), Μ. Τετάρτη στις 22.30, ΕΡΤ2
Με αφορμή την επέτειο της ημέρας που γεννήθηκε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος (27/4), η ΕΡΤ τιμά τη μνήμη του προβάλλοντας μία από τις πιο γνωστές δημιουργίες του.

*PS I Love You (2007), Μ. Τετάρτη στις 23.30, Star
Από τις συγκινητικότερες δραμεντί της τελευταίας δεκαετίας, με την Χίλαρι Σουάνκ να λαμβάνει γράμματα από τον… νεκρό σύντροφό της, που της δείχνει πώς να ξεπεράσει τον χαμό του. ΥΓ: Την αγαπά.

*Ο Πατριώτης (2000), Μ. Πέμπτη στις 21.00, Mega
Σε μια επική περιπέτεια, ο Μελ Γκίμπσον μεταμορφώνεται σε «Πατριώτη» της Αμερικανικής Επανάστασης στα τέλη του 18ου αιώνα, και μάχεται για την οικογένειά του αλλά και για τα ιδανικά ενός έθνους ενάντια στον αγγλικό στρατό.

*Η Λίστα του Σίντλερ, Μ. Πέμπτη στις 21.00, ALPHA
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ σκηνοθετεί μία ταινία που ψηφίστηκε σε δεκάδες λίστες ως μία από τις δέκα κορυφαίες όλων των εποχών, για την ιστορία του Όσκαρ Σίντλερ, ο οποίος έσωσε τη ζωή χιλιάδων Εβραίων κατά την διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

*Chocolat (2000), M. Πέμπτη στις 22.15, ΣΚΑΪ
Η Ζιλιέτ Μπινός καταφθάνει σε μία μικρή κοινωνία και την ξεσηκώνει με την σοκολατερί της και τους γλυκούς της πειρασμούς, στους οποίους υποκύπτει όχι μόνο ένας γοητευτικός νεοφερμένος (Τζόνι Ντεπ) αλλά και ο δήμαρχος της πόλης.

*Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ (2001), Μ. Πέμπτη στις 0.40, ΣΚΑΪ
Ο Ρόμπερτ Όλτμαν σκηνοθετεί την διήμερη φιέστα αριστοκρατών που θα φτάσουν στα άκρα για να βάλουν στο χέρι κομμάτι της περιουσίας του οικοδεσπότη.

*Έριν Μπρόκοβιτς (1999), Μ. Παρασκευή στις 11.15, Mega
Η Τζούλια Ρόμπερτς υποδύεται μία ανύπαντρη μητέρα που από την ανεργία, καταλήγει να ξεσκεπάζει τεράστια σκάνδαλα, από προσωπική της επιμονή, και γίνεται η ηρωίδα μιας μικρής πόλης στην οποία τα απόβλητα μεγάλης εταιρίας έχουν σπείρει επιδημία καρκίνου.

*Το Κορίτσι μου (1991), Μ. Παρασκευή στις 14.50, Mega
Το πρώτο φιλί και τα πρώτα τραύματα της εφηβίας, μέσα από την κλασικότερη ‘90s ρομαντική παιδική κομεντί.

*Wall-E (2008), Μ. Παρασκευή στις 22.00, ALPHA
Η Pixar στο πιο οικολογικά βαθύ αλλά και εικαστικά προσεγμένο δημιούργημά της, μας συστήνει ένα ρομπότ που μπορεί μέχρι και να αναγεννήσει τη ζωή στη Γη.

*Ένας Υπέροχος Άνθρωπος (2001), Μ. Παρασκευή στις 22.30, ANT1
Η στρατολόγησή μιας μαθηματικής διάνοιας από τη CIA για την αποκρυπτογράφηση άκρως απόρρητων κωδικών θα έχει ως συνέπεια τη διατάραξη της πνευματικής υγείας του και την εμπλοκή του σ’ έναν μακροχρόνιο αγώνα για τη διανοητική του αποκατάσταση. Ο Ρον Χάουαρντ σκηνοθετεί, ο Ράσελ Κρόου πρωταγωνιστεί.

*Οι Ώρες (2001), Μ. Παρασκευή στις 23.00, ΣΚΑΪ
Ο Στίβεν Ντάλντρι σκηνοθετεί υπέροχα τις παράλληλες (αν και με διαφορά πολλών δεκαετιών) ιστορίες τριών γυναικών που παλεύουν με την καταπίεση και τους προσωπικούς τους δαίμονες. Εξαιρετικό σάουντρακ από τον Φίλιπ Γκλας, και ακόμη πιο εξαιρετικές ερμηνείες από τις Νικόλ Κίντμαν, Μέριλ Στριπ και Τζούλιαν Μουρ.

*Το Όνομά μου είναι Σαμ (2001), Μ. Σάββατο στις 10.30, ALPHA
Ο Σον Πεν, σε μία συγκινητική ερμηνεία, υποδύεται έναν άνδρα που πάσχει από νοητική ασθένεια, αλλά γίνεται πατέρας και προσπαθεί να μεγαλώσει σωστά την κόρη του, την ώρα που η πρόνοια απειλεί να του αφαιρέσει την κηδεμονία.

*Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας (2010), Μ. Σάββατο στις 14.30, ANT1
Ο Ψάρης, ένας νεαρός Βίκινγκ, διαφέρει απ' όλους τους συγχωριανούς του. Δυσκολεύεται να πείσει ως ατρόμητος πολεμιστής και εξολοθρευτής ιπτάμενων τεράτων. Όλα, όμως, αλλάζουν όταν γνωρίζει έναν τραυματισμένο δράκο κι αποφασίζει κρυφά να τον εκπαιδεύσει.

*Ο Άγγλος Ασθενής (1996), Μ. Σάββατο στις 22.00, ΣΚΑΪ
Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ένας μυστηριώδης ξένος βαρύτατα τραυματισμένος καταλήγει υπό την προστασία και τη φροντίδα των βρετανικών συμμαχικών δυνάμεων. Καθώς αποκαλύπτεται η ταυτότητά του, ξεδιπλώνεται μια ιστορία γεμάτη πάθος, ίντριγκες και Όσκαρ.

*Pearl Harbor (2001), Κυριακή του Πάσχα στις 21.00, ALPHA
Δύο παιδικοί φίλοι, που υπηρετούν στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ κι είναι ερωτευμένοι με την ίδια νοσοκόμα, βρίσκονται στο Περλ Χάρμπορ τη μοιραία μέρα της επίθεσης των Γιαπωνέζων. Η φιλία τους, ωστόσο, θα σφυρηλατηθεί ξανά, όταν πάρουν μέρος στην επίθεση κατά του Τόκιο. Επική ταινία του Μάικλ Μπέι με τους Μπεν Άφλεκ και Τζος Χάρτνετ.

*Νεμπράσκα (2013), Κυριακή του Πάσχα στις 21.00, ΕΡΤ2
Πιστεύοντας πως έχει κερδίσει ένα εκατομμύριο από το τυχερό κουπόνι ενός περιοδικού, ένας πεισματάρης γέρος ξεκινά μαζί με τον γιο του ένα οδικό ταξίδι από τη Μοντάνα στη Νεμπράσκα για να εισπράξει τα χρήματα, σε ένα τρυφερό οδοιπορικό ζωής, σκηνοθετημένο από τον Αλεξάντερ Πέιν. Πρωταγωνιστεί ο Μπρους Ντερν.

*Μόντι Πάιθον – Το νόημα της ζωής (1983), Κυριακή του Πάσχα στις 22.00, ΕΡΤ1
Το νόημα της ζωής, μέσα από το ανατρεπτικό, πρωτοποριακό χιούμορ των Μόντι Πάιθον σε μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες τους στα ‘80s.

Η αθλητική αναμέτρηση της εβδομάδας
*Champions League, Ημιτελικός, Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπάγερν Μονάχου, Μ. Τετάρτη στις 21.45, ΕΡΤ1

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v