TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (11-17/4)

Δεκαπέντε από τα καλύτερα ραντεβού για ταινίες, shows και ντέρμπι στην ελληνική τηλεόραση για αυτή την εβδομάδα.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (11-17/4)
Επιστρέφει το Μπράβο. Αυτό είναι το νέο της εβδομάδας και, αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα και δεν υπάρξει νέα αναβολή, η Ρούλα Κορομηλά θα μας βάλει στην χρονομηχανή του «Ε» και, έστω και από περιέργεια, θα επιβιβαστούμε αυτό το Σαββατόβραδο για να δούμε τι καινούριο… ή παλιό έχει να μας σερβίρει η μεγαλύτερη show-woman των ‘90s. Κατά τα άλλα, έχει και προημιτελικά Champions League, και πολλές ταινίες το πρόγραμμα. Σημειώστε:

*Broken City (2013), Τρίτη στις 22.00, Star
Ο πρώην αστυνομικός Μπίλι Τάγκαρτ, αναλαμβάνει να παρακολουθήσει τη σύζυγο του δημάρχου της Νέας Υόρκης, ο οποίος ετοιμάζεται να επανεκλεγεί. Πίσω από μια υπόθεση απιστίας όμως κρύβεται κάτι σκοτεινότερο και εξαιρετικά επικίνδυνο. Πρωταγωνιστούν οι Τζέφρι Ράιτ, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Μαρκ Γουόλμπεργκ.

*X-Men: First Class (2011), Τετάρτη στις 22.00, Star
Προτού οι Τσαρλς Ξαβιέ και Έρικ Λενσέρ πάρουν τα ονόματα Professor X και Magneto αντίστοιχα, ήταν δύο νέοι άντρες, που ανακάλυπταν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά. Στην εξιστόριση της φιλίας και της έχθρας τους, πρωταγωνιστούν οι Τζέιμς Μακ Αβόι, Τζένιφερ Λόρενς, Κέβιν Μπέικον.

*Το Παρελθόν (2013), Τετάρτη στις 22.30, ΕΡΤ2
Έπειτα από τέσσερα χρόνια χωρισμού, ο Αχμάντ φτάνει στο Παρίσι από την Τεχεράνη, για να υπογράψει τα χαρτιά του διαζυγίου του, όπως του ζήτησε η Μαρί. Κατά τη διαμονή του, ανακαλύπτει τη νέα σχέση της Μαρί μ’ έναν Άραβα, τις συνεχείς συγκρούσεις με την κόρη της, καθώς και μερικά καλά κρυμμένα μυστικά από το παρελθόν. Ιρανικό σινεμά στα καλύτερά του, από τον μετρ Ασγκάρ Φαραντί.

*Braveheart (1995), Παρασκευή στις 21.45, Star
Ο Μελ Γκίμπσον σκηνοθετεί και μεταμορφώνεται σε Braveheart, για να διηγηθεί την κόντρα Σκοτσέζων και Άγγλων τον μακρινό 13ο αιώνα, σε μία από τις επικότερες παραγωγές των ‘90s.

*Το Όνειρο της Κασσάνδρας (2007), Παρασκευή στις 22.00, ΕΡΤ1
«Το όνειρο της Κασσάνδρας» είναι το ιστιοπλοϊκό που αγοράζουν τα αδέλφια Τέρι και Ίαν Μπλέιν. Και είναι αυτό που θα γίνει το σκηνικό για τις παρανομίες και τα οικογενειακά μυστικά τους, τα οποία πλέκει αριστοτεχνικά, σκοτεινά και ώριμα ο Γούντι Άλεν. Πρωταγωνιστούν οι Κόλιν Φάρελ, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Τομ Γουίλκινσον.

*Χτες το βράδυ (2010), Σάββατο στις 0.40, Mega
Ένα επιτυχημένο, όμορφο ζευγάρι τρώγεται με τα ρούχα του ενώ προσπαθεί ο καθένας τους να απαντήσει σε εσωτερικές φωνές για το αν είναι πραγματικά ευτυχισμένος. Ο Μάικλ και η Τζοάν, ανάμεσα σε business meeting και ψώνια στο Μανχάταν, αναζητούν το νόημα της ζωής κάνοντας παρέα η μία με τον πρώην της και ο άλλος με την σέξυ Λατίνα συνεργάτιδα του. Ρομαντική κομεντί με τους Κίρα Νάιτλι, Γκιγιόμ Κανέ, Εύα Μέντες, Σαμ Γουόρθινγκτον.

*Η εποχή των παγετώνων 2 (2006): Η απόψυξη, Σάββατο στις 21.45, Star
Η Εποχή των Παγετώνων φτάνει στο τέλος της και οι πάγοι αρχίζουν να λιώνουν. Όταν όμως ο Μάνι, ο Σιντ, και ο Ντιέγκο ανακαλύπτουν ότι το νερό από τους πάγους, που λιώνουν, μπορεί να προκαλέσει καταστροφικές πλημμύρες, πρέπει να ειδοποιήσουν όλους τους κατοίκους της κοιλάδας τους και, κυρίως, να βρουν έναν τρόπο σωτηρίας από τον επερχόμενο κατακλυσμό, στην δεύτερη animation περιπέτεια της σειράς Ice Age.

*Η Οντέτ στ’ Άστρα (2006), Σάββατο στις 22.45, ΕΡΤ2
Η Κατρίν Φρο («Το κορίτσι που γυρίζει τις σελίδες») και ο Αλμπέρ Ντιποντέλ («Οι ατέλειωτοι αρραβώνες», «Μη αναστρέψιμος»), στην ιστορία δύο παραμελημένων ανθρώπων με τίποτα κοινό, που όμως η γνωριμία τους θα αλλάξει ριζικά τις ζωές τους… αφού η ευτυχία της Οντέτ είναι μεταδοτική.

*Ραντεβού στον αέρα (2009), Σάββατο στις 23.15, Mega
Ο Ράιαν είναι ένα ικανό στέλεχος που εργάζεται ως «σύμβουλος επαγγελματικής μετάβασης». Κοινώς, ταξιδεύει σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, για να απολύει ανθρώπους με "κομψό" τρόπο. Η γνωριμία του με μια γυναίκα όμως, θα τον επαναφέρει… στη γη. Κοινωνική κομεντί με τους Τζορτζ Κλούνεϊ και Βέρα Φαρμίγκα.

*Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν (2004), Σάββατο στις 23.45, Star
Ο μαθητευόμενος μάγος και οι φίλοι του καλούνται να αντιμετωπίσουν τα σκοτεινά μυστικά του Σίριους Μπλακ, που έχει δραπετεύσει από τις Φυλακές του Αζκαμπάν και τους επιφυλλάσσει διάφορες θεαματικές εκπλήξεις.

*Το χάρισμα της Σεραφίν (2008), Σάββατο στις 0.30, ΕΡΤ1
Πολυβραβευμένη γαλλική ταινία του Μαρτέν Προβόστ, μία μικρή βιογραφία της ζωγράφου Σεραφίν πριν και μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

*Τα φαντάσματα του Γκόγια (2006), Κυριακή στις 21.00, ΕΡΤ2
Στην Ισπανία του 1792, με την Καθολική Εκκλησία να εξουσιάζει, ο Φρανσίσκο Γκόγια είναι ο δημοφιλέστερος ζωγράφος της χώρας. Όταν η νεαρή μούσα του Ινές Μπιλμπάτουα κατηγορείται ως αιρετική από έναν ιερωμένο που κινεί τα νήματα πίσω από την Ιερά Εξέταση, ένα μεγάλο σκάνδαλο θα ξεσπάσει, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τη δημιουργικότητα του μεγάλου καλλιτέχνη όσο και την ίδια του τη ζωή. Δεκαπέντε χρόνια μετά, οι τρεις τους θα ξανασυναντηθούν για να κλείσουν οριστικά τους παλιούς τους λογαριασμούς. Ο Μίλος Φόρμαν σκηνοθετεί τους Χαβιέ Μπαρντέμ, Νάταλι Πόρτμαν, Στέλαν Σκάργκαρντ.

*Amazing Spiderman (2012), Κυριακή στις 21.00, Mega
Ο Πίτερ Πάρκερ είναι ο σπασίκλας του σχολείου που όταν φορέσει τη στολή -που παρεμπιπτόντως για αυτή την ταινία, βγήκε σε νέο, πιο κουλ σχέδιο- γίνεται ένας σαρκαστικός σούπερ ήρωας που πολεμά τους κακούς. Σε αυτήν την απόδοση του Σπάιντερμαν από τον Μαρκ Γουέμπ, ο νεαρός Πίτερ θα αναζητήσει την ιστορία για το παρελθόν του και τη μυστηριώδη εξαφάνιση των γονιών του.

*Η Νεράιδα και το Παλικάρι (1969), Κυριακή στις 21.00, Star
Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα φορούν κρητικές βράκες, αποκτούν τη μορφή του διδύμου Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ και το ρομάντσο τους γεννιέται με φόντο την φοβερή και τρομερή κόντρα των Φουρτουνάκηδων και των Βροντάκηδων σε μία καλτ δημιουργία του Ντίνου Δημόπουλου.

*Casus Belli, Κυριακή στις 0.15, ΕΡΤ2
Ο Γιώργος Ζώης σκηνοθετεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ελληνικές μικρού μήκους ταινίες για την κρίση, όταν εκείνη βρισκόταν στο ζενίθ της. Στην ταινία πρωταγωνιστούν… ουρές ανθρώπων.

Το αθλητικό ραντεβού της εβδομάδας
*Προημιτελικός Champions League, Τετάρτη στις 21.45, ΕΡΤ1
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v