TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (28/3-3/4)

Οι ξένες και ελληνικές ταινίες, τα αθλητικά ραντεβού, τα show που κάνουν πρεμιέρα και όλα όσα θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (28/3-3/4)
Τα στοιχήματα για τις τηλεοπτικές άδειες ξεκίνησαν. Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μπαίνουν στις τελικές τους φάσεις. Το Your Face Sounds Familiar επιστρέφει στον ΑΝΤ1, το ίδιο τις προσεχείς εβδομάδες και η Ρούλα Κορομηλά στους δέκτες μας, με α λα «Μπράβο» show, από την συχνότητα του Epsilon. Και, στο μεταξύ, βλέπουμε και μερικές ενδιαφέρουσες ταινίες που ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της εβδομάδας.

*Στην σκιά των κατασκόπων (2004), Δευτέρα στις 21.00, Star
O εκτελεστής της C.I.A., που υποφέρει από αμνησία, Τζέισον Μπέρν, έχει εγκαταλείψει το βίαιο παρελθόν του και ζει με την κοπέλα του. Μια απόπειρα δολοφονίας, όμως, δίνει το έναυσμα για ένα νέο κυνηγητό, που κόβει την ανάσα. Πρωταγωνιστεί ο Ματ Ντέιμον.

*The Hunger Games (2012), Δευτέρα στις 22.30, ΕΡΤ2
Η Κάτνις αναλαμβάνει να εκπροσωπήσει την περιοχή της στους περίφημους Αγώνες Πείνας, ένα φρικιαστικό σόου αλληλοεξόντωσης στην πρώτη από τις ταινίες της τετραλογίας, και ίσως αυτή με την περισσότερη δράση. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η Τζένιφερ Λόρενς.

*Uranya (2006), Τρίτη στις 22.30, ΕΡΤ2
Η ιστορία πέντε εφήβων σε μια κωμόπολη την εποχή της Χούντας, περιλαμβάνει τα όνειρα άνδρωσης από την πόρνη της περιοχής, την Ουρανία. Σκηνοθετεί με νοσταλγική διάθεση ο Κώστας Καπάκας.

*Hannibal Η Αρχή (2007), Τρίτη στις 1.45, Star
Ευρώπη, τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο νεαρός Χάνιμπαλ παρακολουθεί από απόσταση αναπνοής τη δολοφονία των γονιών του. Αυτή η τρομακτική σκηνή, όμως, θα ωχριά μπροστά στις ακρότητες στις οποίες θα είναι μάρτυρας στο εξής. Δεκαπέντε χρόνια μετά τη βραβευμένη με Όσκαρ «Σιωπή των αμνών», ο δόκτωρ Χάνιμπαλ Λέκτερ επιστρέφει για να μας διηγηθεί πώς ξεκίνησαν όλα. Πρωταγωνιστεί ο Γασπάρ Ουλιέλ.

*Taken (2008),Τετάρτη στις 22.00, Star
Ο Λίαμ Νίσον υποδύεται έναν «απόστρατο» πράκτορα, ο οποίος θα φτάσει στα άκρα για να σώσει την κόρη του, που έχουν απαγάγει οι εχθροί του, σε μία από τις πιο γνωστές περιπέτειες των ‘00s, σε σενάριο Λικ Μπεσόν.

*Η Συμμορία των Μάγων (2013), Πέμπτη στις 21.45, Star
Τέσσερις μοντέρνοι μάγοι αφήνουν άναυδο το ακροατήριό τους, στήνοντας τεράστιες ληστείες τραπεζών και μεταφέροντας τα χρήματα, σαν άλλοι Ρομπέν των Δασών, στους λογαριασμούς των θεατών. Πράκτορες του FBI και της Interpol παρακολουθούν στενά τη δράση τους, και το παιχνίδι της γάτας και του ποντικού ξεκινά.

*Η Συνεκδοχή της Νέας Υόρκης, Πέμπτη στις 3.45, Star
Έχετε όρεξη για ξενύχτι; Τα ξημερώματα, το Star προβάλλει μία από τις πιο ιδιαίτερες ταινίες της τελευταίας δεκαετίας, την πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Τσάρλι Κάουφμαν, του βραβευμένου με Όσκαρ σεναριογράφου που εδώ μας παραθέτει μια… mindfuck ιστορία για έναν σκηνοθέτη που αναγκάζει τους ηθοποιούς του να ξαναζούν την καθημερινότητά τους στο σανίδι. Πρωταγωνιστεί ο Φίλιπ Σίμουρ Χόφμαν.

*Cars 2 (2011), Παρασκευή στις 21.50, ALPHA
Ο Κεραυνός Μακουίν και η παρέα του επιστρέφουν, για την δεύτερη περιπέτεια της σειράς «Αυτοκίνητα» της Pixar, στην καθιερωμένη… «ώρα του παιδιού» της Παρασκευής στον Alpha.

*Ψαρεύοντας Σολομούς στην Υεμένη (2011), Παρασκευή στις 22.00, ΕΡΤ1
Ο δρ. Άλφρεντ Τζόουνς, επιτυχημένος ιχθυολόγος, εξαναγκάζεται από έναν σεΐχη να αναλάβει τη δημιουργία ενός ποταμού στα υψίπεδα της Υεμένης, και να μεταφέρει 10.000 σολομούς στην έρημο. Εκεί, ο Φρεντ θα ανακαλύψει ότι τα αδύνατα μπορούν να γίνουν δυνατά, και θα ανακαλύψει τι σημαίνει αγάπη, πίστη και… ψάρεμα. Όμορφη κομεντί με τους Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Έμιλι Μπλαντ, Κριστίν Σκοτ Τόμας.

*12 (2007), Παρασκευή στη 1.30, ΕΡΤ1
Ένας από τους μεγαλύτερους ρώσους σκηνοθέτες, ο Νικίτα Μιχάλκοφ επιχειρεί το ρωσικό remake της κορυφαίας ταινίας «Οι 12 Ένορκοι», στην οποία δώδεκα άνδρες πρέπει να πάρουν ομόφωνη απόφαση για την τύχη ενός νεαρού κατηγορούμενου για φόνο. Μόνο που ένας εξ αυτών, διαφωνεί με όλους τους υπόλοιπους.

*Εγώ ο Απαισιότατος (2010), Σάββατο στις 21.45, Star
Ο πιο… κακός του κόσμου, που στο σκοτεινό του υπόγειο σχεδιάζει να κλέψει το φεγγάρι, αναγκάζεται να βρει την καλή του πλευρά όταν στο σπίτι του εισβάλλουν τρία μικρά κοριτσάκια. Η ξεκαρδιστική ταινία είναι υπεύθυνη για την… αυτοκρατορία των Μινιόν που έχει καταλάβει την ποπ κουλτούρα την τελευταία πενταετία.

*Μια Σχέση Στοργής (2009), Σάββατο στις 0.00, Star
Ένας άστεγος μαύρος νεαρός βρίσκει σπίτι, οικογένεια και στήριξη και αναδεικνύεται σε μεγάλο αστέρι του μπέιζμπολ, στην συγκινητική αντιρατσιστική ταινία που χάρισε το πρώτο Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου στη Σάντρα Μπούλοκ.

Η αθλητική αναμέτρηση της εβδομάδας
*Euroleague, Παναθηναϊκός-Τσεντεβιτα, Παρασκευή στις 21.45, ΕΡΤ2

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v