TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (21-27/3)

Οι καλύτερες ταινίες, οι νέες σειρές, οι καλτ ταινίες… του ’21 και όλα όσα αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (21-27/3)
Εβδομάδα… εθνικής υπερηφάνειας ξημερώνει, και εκεί προς την Παρασκευή, στο prime time, θα κάνουν την εμφάνισή τους οι συνήθεις ύποπτοι: Ο Παπαμιχαήλ ως Παπαφλέσσας στον ΑΝΤ1, η Καρέζη ως Μαυρογένους στην ΕΡΤ1 και η Δίκη των Δικαστών στον ALPHA. Το Mega από την άλλη, στο τέλος της εβδομάδας (Πέμπτη και Παρασκευή στις 23.10) ξεκινά με τα πρώτα επεισόδια της δημοφιλούς αμερικανικής σειράς House of Cards, προσπαθώντας επιτέλους να βρει μια ξένη σειρά που θα κερδίσει τους τηλεθεατές. Κατά τα άλλα, όμως, έχουμε πολλές και καλές ταινίες καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας. Όπως…

*Ο Αμερικανός (2010), Δευτέρα στις 21.00, Star
Ο Τζακ είναι ένας επιδέξιος δολοφόνος που βρίσκεται στην Ιταλία, όπου έρχεται αντιμέτωπος με πολλές επικίνδυνες καταστάσεις, ερωτικά αντικείμενα του πόθου και μυστηριώδεις συνωμοσίες, σε μια ταινία που αναμιγνύει την ίντριγκα και το σασπένς με το ρομάντζο και τα ηθικά διλήμματα. Σκηνοθετεί ο Κορμπίν, πρωταγωνιστεί ο Κλούνεϊ.

*Η Σιωπή των Αμνών (1991), Δευτέρα στις 22.30, ALPHA
Μια νεαρή εκπαιδευόμενη πράκτορας αναγκάζεται να συνεργαστεί με έναν φυλακισμένο με ανθρωποφαγικές τάσεις για να πιάσει έναν σίριαλ κίλερ. Και κάπως έτσι, ο Χάνιμπαλ Λέκτερ μπαίνει στο μυαλό της Κλαρίς - στο κλασικό θρίλερ πρωταγωνιστούν οι Άντονι Χόπκινς και Τζόντι Φόστερ.

*The Fast and The Furious (2001), Τρίτη στις 22.00, Star
Ο Μπράιαν Σπίντλερ, πράκτορας του FBI, διεισδύει στη συμμορία του Ντομινίκ Τορέτο, που είναι ύποπτος για μια σειρά κλοπών πανάκριβου ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Κάθε νύχτα οι δρόμοι του Λος Άντζελες μετατρέπονται σε... αγωνιστικές πίστες καθώς συμμορίες νεαρών διοργανώνουν παράνομους αγώνες αυτοκινήτων. Τα λάστιχα σπινιάρουν στην πρώτη περιπέτεια της σειράς, με τους Βιν Ντίζελ, Πολ Γουόκερ, Μισέλ Ροντρίγκεζ.

*The Hunt (2012), Τετάρτη στις 22.30, ΕΡΤ2
Έπειτα από ένα επώδυνο διαζύγιο, ο 40χρονος Λούκας έχει μια νέα σχέση, μια νέα δουλειά και επαναπροσδιορίζει τη σχέση του με τον έφηβο γιο του, Μάρκους. Όταν όμως ένα μικρό κοριτσάκι τον κατηγορεί για παρενόχληση, ο αγώνας να καθαρίσει το όνομά του από το στίγμα του παιδεραστή ξεκινά, σε μια δυνατήτ ταινία-διαμάντι, σε σκηνοθεσία Τόμας Βίντερμπεργκ και με την εξαιρετική ερμηνεία του Μαντς Μίκελσεν.

*Άδωξοι Μπάσταρδη (2009), Πέμπτη στις 21.45, Star
Στην κατεχόμενη από τα γερμανικά στρατεύματα Γαλλία, μια κοπέλα εβραϊκής καταγωγής που έχασε όλη την οικογένειά της, καταφεύγει στο Παρίσι και γίνεται η ιδιοκτήτρια ενός μικρού κινηματογράφου, που θα γίνει το σκηνικό μιας επιχείρησης των συμμαχικών δυνάμεων. Και συγκεκριμένα της ομάδας των «Μπάσταρδων» που θέλουν να κάνουν τη ζωή των Ναζί κόλαση. Ο Ταραντίνο σκηνοθετεί και οι Μπραντ Πιτ, Νταϊάν Κρούγκερ, Κρίστοφ Βαλτς, Ντάνιελ Μπρουλ, Μάικλ Φασμπέντερ αναλαμβάνουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

*King Kong (2005), Παρασκευή στις 21.45, Star
Ο Πήτερ Τζάκσον (Άρχοντας των Δαχτυλιδιών) ξαναφέρνει στις οθόνες μας τον γορίλα που αρπάζει μια νεαρή ηθοποιό από ένα κινηματογραφικό συνεργείο και χτίζει μια ιδιαίτερη σχέση μαζί της. Πρωταγωνιστούν οι Ναόμι Γουότς και Τζακ Μπλακ.

*Οικογένεια σε παράνοια (2009), Παρασκευή στις 22.00, ΕΡΤ1
Ένας σωφρονιστικός υπάλληλος ονειρεύεται κρυφά να γίνει ηθοποιός, προσπαθώντας παράλληλα να τα βγάλει πέρα με τα καθημερινά οικογενειακά του προβλήματα. Σ’ αυτά έρχεται να προστεθεί και ο γιος του από μια παλιά εξωσυζυγική σχέση. Στην βραβευμένη στο Φεστιβάλ Tribeca ταινία του Ρέιμοντ Ντε Φελίτα πρωταγωνιστούν οι Άντι Γκαρσία, Τζούλιανα Μαργκούλις, Έμιλι Μόρτιμερ, Άλαν Άρκιν.

*Γνήσιο Αντίγραφο (2010), Παρασκευή στη 1.25, ΕΡΤ1
Ο Αμπάς Κιαροστάμι, στην πρώτη εκτός Ιράν ταινία του, σκηνοθετεί τη Ζιλιέτ Μπινός και τον Γουίλιαμ Σίμελ σε ένα «οδοιπορικό» στις ανθρώπινες σχέσεις με φόντο την πανέμορφη Τοσκάνη.

*Η εποχή των παγετώνων (2002), Σάββατο στις 21.45, Star
Ο Μάνι το μαμούθ, ο Σιντ ο βραδύποδας, ο Ντιέγκο ο τίγρης και ο γκαφατζής Σκρατ ξεκινούν την πορεία προς το Νότο, μιας και λιώνουν οι πάγοι, αλλά ένα μωρό τους αλλάζει τα σχέδια. Στην animation ώρα της εβδομάδας, η υπέροχη «Εποχή των Παγετώνων».

*Μαλένα (2000), Σάββατο στις 22.10, ΣΚΑΪ
Σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη της Σικελίας, το 1940, και αφού ο άνδρας της σκοτώνεται στον πόλεμο, η χήρα Μαλένα γίνεται το αντικείμενο μιας απωθημένης λαγνείας των ανδρών, προκαλώντας σκάνδαλο όταν αρχίζει να βγαίνει με Γερμανούς στρατιώτες για να επιζήσει. Ταινία του Τζουζέπε Τορνατόρε με πρωταγωνίστρια την Μόνικα Μπελούτσι.

*Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ (2013), Κυριακή στις 21.00, ΑΝΤ1
Ένας πρώην αξιωματούχος του στρατού και νυν υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών, ο Τζέρυ Λέιν ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να σταματήσει μια θανατηφόρα πανδημία που μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε επιθετικά "όντα", απειλώντας με ανατροπή στρατούς και κυβερνήσεις. Παρόλα αυτά ο Gerry δεν το βάζει κάτω, αναζητώντας τρόπο να προστατέψει την οικογένειά του αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα. Πρωταγωνιστεί ο Μπραντ Πιτ.

*Ραγισμένες Αγκαλιές (2009), Κυριακή στις 21.00, ΕΡΤ2
Ένας τυφλός συγγραφέας αφηγείται την οδυνηρή του ιστορία που περιλαμβάνει σκηνές απείρου… πάθους με την Πενέλοπε Κρουζ. Σκηνοθετεί στο γνώριμο ύφος του ο Πέδρο Αλμοδόβαρ.

*Ψάχνοντας τον Sugarman (2012), Κυριακή στις 23.15, ΕΡΤ2
Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 δύο μουσικοί παραγωγοί ανακαλύπτουν σ’ ένα μπαρ του Ντιτρόιτ έναν μουσικό, γοητεύονται και ανακαλύπτουν σ’ αυτόν έναν «νέο Μπομπ Ντίλαν». Μόνο που ξαφνικά εκείνος μετά από δύο άλμπουμ εξαφανίζεται από προσώπου γης. Όταν μια κασέτα του φτάνει τυχαία στην Αφρική 30 χρόνια αργότερα, γίνεται εκεί ροκ είδωλο, και δύο θαυμαστές του αποφασίζουν να τον αναζητήσουν. Αυτή η αναζήτηση γίνεται ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ, που μετατρέπεται υποδειγματικά σε ένα αγωνιώδες κινηματογραφικό ταξίδι στην άκρη της Γης. Για αυτή την ταινία, ο Malik Bendjelloul έλαβε το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Το αθλητικό ραντεβού της εβδομάδας
*Euroleague, Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης, Παρασκευή στις 21.45, ΕΡΤ2
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v