TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (15-20/3)

Οι ταινίες και τα αθλητικά ραντεβού που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (15-20/3)
Με φόντο το Mega που ψυχορραγεί και την ΕΡΤ που παρουσίασε το ποντιακό ραπ τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει φέτος στη Eurovision περάσαμε φέτος τηλεοπτική εβδομάδα Αποκριάς. Εν τω μεταξύ η Σαρακοστή ξεκινά λιτά: Με λίγες αλλά καλές ταινίες που αξίζει να δούμε, αν τυχόν μας βρουν τα βράδια της εβδομάδας στο σπίτι.

*The Grandmaster (2013), Τετάρτη στις 22.30, ΕΡΤ2
Αυτή είναι η ιστορία του Ιπ Μαν, θρυλικού δεξιοτέχνη του κουνγκ φου, και μια ταινία για την καθιέρωσή του ως κορυφαίου δασκάλου των πολεμικών τεχνών στο Χονγκ Κονγκ της δεκαετίας του ’30 και τη ρομαντική σχέση του με τη δυναμική Γκονγκ Ερ. Ο Γουόνγκ Καρ Βάι, με το δικό του προσωπικό στυλ χαράσσει το οδοιπορικό εξορίας που μοιάζει αρκετά με την αντίστοιχη περιπέτεια που έζησε ο ίδιος ο σκηνοθέτης κατά την παιδική του ηλικία μαζί με την οικογένειά του.

*Εκεί που χτυπά η καρδιά μου (2011), Παρασκευή στις 22.00, ΕΡΤ1
Ο ιταλός μάστορας Πάολο Σορεντίνο σκηνοθετεί τον αγνώριστο Σον Πεν στον ρόλο του Cheyenne, έναν πρώην ροκ σταρ στα 50 του που εξακολουθεί να ντύνεται goth και αναλαμβάνει να συνεχίσει την εκδίκηση του πατέρα του εναντίον αυτών που τον εξευτέλισαν.

*Ιστορίες Πυροβολισμών (2007), Παρασκευή στη 1.30, ΕΡΤ1
Σε μια κωμόπολη του Άρκανσο, ο θάνατος ενός πρώην αλκοολικού και μετέπειτα υποδειγματικού επιχειρηματία και συζύγου, ξεκινά μια φονική βεντέτα ανάμεσα στις δυο οικογένειες που άφησε πίσω του. Αργό και χαμηλότονο δράμα χαρακτήρων με λυρικές εικόνες, σκηνοθετημένες μινιμαλιστικά από τον Τζεφ Νίκολς.

*Το Εξπρές του Μεσονυχτίου (1978), Σάββατο στις 23.00, Mega
Ένας νεαρός αμερικανός τουρίστας συλλαμβάνεται στην Κωνσταντινούπολη για κατοχή μικρής ποσότητας χασίς και γνωρίζει τη βαναυσότητα των τουρκικών φυλακών, σε ένα σκοτεινό δράμα που ήταν υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και χάρισε στον Όλιβερ Στόουν το Όσκαρ Σεναρίου.

*Βαλς με τον Μπασίρ (2008), Σάββατο στις 0.30, ΕΡΤ1
Βασισμένο σε μεγάλο βαθμό στην προσωπική εμπειρία του σκηνοθέτη Άρι Φόλμαν, ένα αντιπολεμικό ντοκιμαντέρ για τη μνήμη και την ανθρώπινη φύση, που προτείνει ένα εντελώς πρωτότυπο φορμάτ, το οποίο αναδεικνύει τη μαγική διάσταση κάθε προσωπικής μαρτυρίας.

*Lego Movie (2014), Κυριακή στις 21.00, ALPHA
Ο Έμμετ, είναι ένας καθημερινός, συμβατικός τύπος Lego, που για να τα βγάλει πέρα εργάζεται σκληρά στο χώρο των κατασκευών. Η ζωή του όμως αλλάζει, όταν κατά λάθος θεωρηθεί ότι είναι ο «εκλεκτός» μια παλιάς προφητείας, που τον θέλει να απαλλάσσει την κοινωνία των Lego από τον Μεγιστάνα, έναν σατανικό τύραννο, που θέλει να κατακτήσει τον κόσμο μέσα από τις κερδοφόρες επιχειρήσεις του. Σπαρταριστό animation που φέρνει τα αγαπημένα… τουβλάκια σε άλλη διάσταση.

*Scoop (2006), Κυριακή στις 21.00, ΕΡΤ2
Η νεαρή φοιτήτρια Δημοσιογραφίας Σόντρα Πράνσκι, ταξιδεύει από την Αμερική στο Λονδίνο για να πάρει συνέντευξη από έναν διάσημο ηθοποιό. Όταν πηγαίνει στο σόου ενός μάγου, της εμφανίζεται ξαφνικά ένας νεκρός πεπειραμένος δημοσιογράφος ως όραμα και της λέει να κυνηγήσει το τελευταίο δημοσιογραφικό του λαβράκι. Και κάπως έτσι αρχίζει η κομεντί μυστηρίου του Γούντι Άλεν, με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τους Σκάρλετ Γιόχανσον, Χιου Τζάκμαν.

*IronMan 2 (2010), Κυριακή στις 21.00, ANT1
Ο πολυεκατομμυριούχος βιομήχανος Τόνι Σταρκ έχει αποκαλύψει την ταυτότητά του ως «Iron man» στον κόσμο, αλλά όχι τα μυστικά του όπλα. Ο Ιβάν Βάνκο αποφασίζει να του κλέψει την τεχνολογία και να τον πολεμήσει με τα ίδια του τα όπλα, και η δεύτερη περιπέτεια του Iron Man με τους Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και Γκουίνεθ Πάλτροου ξεκινά.

Το αθλητικό ραντεβού της εβδομάδας:
*Euroleague, Παναθηναϊκός-Λοκομοτίβ Κουμπάν, Πέμπτη στις 21.15, ΕΡΤ2

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v