Γιατί δεν θα χάσουμε επεισόδιο από το Vinyl

Η μουσική, τα 70s, οι ηθοποιοί, η ατμόσφαιρα, και όλα εκείνα που κάνουν το Vinyl τη νέα αγαπημένη μας τηλεοπτική σειρά.
Γιατί δεν θα χάσουμε επεισόδιο από το Vinyl
Τα κανάλια Novacinema φέρνουν στις τηλεοράσεις μας αποκλειστικά και ταυτόχρονα με την Αμερική την ολόφρεσκη σειρά του HBO, το φοβερό και τρομερό αποτέλεσμα της συνεργασίας του Martin Scorsese με τον Mick Jagger. Κι εμείς συγκεντρώνουμε όλους τους λόγους για τους οποίους δεν θα χάσουμε ούτε ένα επεισόδιο του Vinyl.

Η μόδα

Τα 70s στη Νέα Υόρκη ήταν μια εποχή-θρύλος, και όχι άδικα. Ο καθένας μπορούσε να είναι αυτό που ήθελε να είναι, ξεκινώντας από τις στιλιστικές του επιλογές και επεκτείνοντας τη νοοτροπία αυτή σε κάθε πτυχή της ζωής του. Ασχέτως αν το στυλ σου ήταν punk, glam rock, disco, ή αν προτιμούσες να ντύνεσαι σαν χίπης, δεν υπήρχαν όρια στον τρόπο έκφρασης. Κι αυτό είναι κάτι που αντικατοπτρίζεται υπέροχα στη σειρά.

Το καστ

Όλοι ανεξαιρέτως οι πρωταγωνιστές του Vinyl ζουν και αναπνέουν στα 70s της Νέας Υόρκης. Από την Olivia Wilde που ερμηνεύει εξαιρετικά την βαριεστημένη νοικοκυρά με το ροκ παρελθόν, ως την Juno Temple που παίζει την φιλόδοξη γραμματέα η οποία ψάχνει τον επόμενο ροκ σταρ, είναι όλοι τους τόσο υπέροχοι στην απλότητά τους, που είναι δύσκολο να μην ταυτιστείς μαζί τους. Για να μην αναφέρουμε τον γιο του Mick Jagger, James Jagger, που υποδύεται πειστικότατα έναν wannabe Sid Vicious, ονόματι Kip Stevens.

Η μουσική

Τόσο προφανές, που παραλίγο να το παραλείψουμε: Η μουσική, όπως πιθανότατα ήδη ξέρετε –ή έστω έχετε καταλάβει– είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής του Vinyl. Ένα εκπληκτικό μείγμα μπλουζ, ροκ και πανκ (δεν ήταν τυχαία η αναφορά στον Sid Vicious παραπάνω) που διατρέχει ολόκληρη σχεδόν την ιστορία της σκηνής που διαμόρφωσε την μουσική του 20ου αιώνα.

Η ενέργεια

Τα σκηνικά, τα κοστούμια, η ατμόσφαιρα του Vinyl, όλα συμβάλλουν στην πιο αληθοφανή αναπαράσταση της δεκαετίας του ’70 που έχουμε δει ποτέ. Για να μας πιστέψετε, αρκεί να δείτε μία και μόνο σκηνή, εκείνη της συναυλίας των New York Dolls, στην οποία μοιάζει ο Andy Warhol να συναντά το Rocky Horror Picture Show.

Οι αλήθειες του

Κόντρα σε ό,τι μπορεί να περιμέναμε όταν πρωτοανακοινώθηκε, το Vinyl δεν προσπαθεί να ηρωοποιήσει, να στήσει αγιογραφίες ή να χαϊδέψει αυτιά. Η μουσική βιομηχανία παρουσιάζεται εδώ ακριβώς σαν το τέρας που (όλοι ξέρουμε πως) είναι, αδηφάγο, διεφθαρμένο και μικροαστικό. Ο Richie Finestra και η παρέα του είναι εξαρχής απολύτως πεπεισμένοι πως οι μουσικοί είναι προϊόντα, που υπάρχουν για να χρησιμοποιούνται και να φέρνουν στην δισκογραφική το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος, για όσο καιρό μπορούν να παράγουν μουσική.

Η σειρά Vinyl προβάλλεται αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema ταυτόχρονα με την Αμερική, και με ελληνικούς υπότιτλους. Αν, πάλι, δεν συνηθίζετε να μείνετε ξύπνιοι μέχρι τις 4.00 το πρωί, μπορείτε να δείτε τα επεισόδια της αγαπημένης σας σειράς on demand στο tablet, το PC ή το Smartphone σας μέσω του Nova GO, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση ή εναλλακτικά σε Prime Time προβολή κάθε Δευτέρα στις 22.10 το βράδυ, φυσικά αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v