TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (29/2-6/3)

Οι καλύτερες ταινίες και τα αθλητικά ραντεβού που δεν πρέπει να χάσετε αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (29/2-6/3)
Τι θα δείτε αν τύχει να μείνετε μέσα αυτή την εβδομάδα; Για να μη χαθείτε ανάμεσα στις κουτσομπολίστικες εκπομπές που (ξανα)ζουν μέρες δόξες, ή στις κακές ελληνικές ταινίες των ‘80s που ξετρυπώνονται από σκονισμένα ντουλάπια, συγκεντρώνουμε όσα από τα «ραντεβού» της ελληνική τηλεόρασης δεν είναι χαμένος χρόνος – ή έστω, βαρετά ξοδεμένος.

*Δικηγόρος Σκοτεινών Υποθέσεων (2011), Δευτέρα στις 21.00, Star
Ένας χαρισματικός δικηγόρος ξοδεύει το ταλέντο του σε υποθέσεις μικροαπατεώνων. Αλλά κάποια στιγμή πέφτει στα χέρια του μια υπόθεση μεγάλη, η οποία θα αφυπνίσει τη συνείδησή του, καθώς και παλιές πληγές. Δικαστική περιπέτεια με τον Μάθιου Μακόναχι.

*Ρόκι 2 (1979), Δευτέρα στις 0.20, ALPHA
Ο Ρόκι Μπαλμπόα έρχεται για δεύτερη φορά αντιμέτωπος με τον Απόλο Κριντ, σε έναν ακόμα πιο σκληρό αγώνα. Στο σενάριο, τη σκηνοθεσία και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ρεβάνς, φυσικά ο Σιλβέστερ Σταλόνε.

*Ο Χορός των Κατασκόπων (2012), Τρίτη στις 0.45, ALPHA
Στο Μπέλφαστ της δεκαετίας του '90, οι πράκτορες χορογραφούν τον τρόμο στο δραματικό θρίλερ του βραβευμένου με Όσκαρ ντοκιμαντερίστα, Τζέιμς Μαρς. Στον ρόλο μιας γυναίκας, που αναγκάζεται για χάρη του γιου της να γίνει μυστική πράκτορας, η Άντρεα Ράισμπορο – μαζί της ο Κλάιβ Όουεν.

*Αύγουστος (2013), Τετάρτη στις 22.30, ΕΡΤ2
Μια δυσλειτουργική οικογένεια γεμάτη κρυμμένα μυστικά συγκεντρώνεται στην κηδεία του πατέρα της φαμίλιας για ένα αυγουστιάτικο γεύμα, που θα καταλήξει σε θεατρικών τόνων μπάχαλο. Στο all star cast περιλαμβάνονται οι Μέριλ Στριπ, Τζούλια Ρόμπερτς, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ και Άμπιγκειλ Μπρέσλιν.

*Wanted (2008), Πέμπτη στις 21.45, Star
Ένας συνηθισμένος άνθρωπος συναντά μια σέξι γυναίκα, η οποία τον κάνει μέλος μιας μυστικής κοινότητας και τον καθιστά… υπερήρωα – εκδικητή. Σκηνοθετεί ο ρώσος Τιμούρ Μπεκμαμπέτωφ στην πρώτη του αγγλόφωνη ταινία – πρωταγωνιστούν οι Αντζελίνα Τζολί Τζέιμς Μακ Αβόι και Μόργκαν Φρίμαν.

*King Kong (2005), Παρασκευή στις 21.45, Star
Ένας φιλόδοξος σκηνοθέτης καταφθάνει με το συνεργείο του σε ένα ερημονήσι της Σουμάτρας. Η επική όσο και συγκινητική περιπέτεια ξεκινά όταν η όμορφη πρωταγωνίστρια της ταινίας του, Αν, απάγεται από έναν γιγάντιο γορίλα. Στο ριμέικ του παλιού Κινγκ Κονγκ, ο Πίτερ Τζάκσον του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών σκηνοθετεί τους Τζακ Μπλακ, Ναόμι Γουότς και Άντριεν Μπρόντι.

*Η Σιδηρά Κυρία (2011), Παρασκευή στις 22.00, ΕΡΤ1
Η Φιλίντα Λόιντ (Mamma Mia) σκηνοθετεί ένα πορτρέτο της Μάργκαρετ Θάτσερ στην προσπάθειά της να επιβληθεί σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, αλλά κυρίως στην περίοδο της άνοιάς της, σε μεγαλύτερη πια ηλικία. Απολαυστική η ερμηνεία της Μέριλ Στριπ.

*The Social Network (2010), Σάββατο στις 23.10, Mega
Με ένα έξυπνο σενάριο και την γνωστή σκηνοθετική του μαεστρία, ο Ντέιβιντ Φίντσερ (Seven, Fight Club) διηγείται την ιστορία πίσω από τη δημιουργία του Facebook και τις παρασκηνιακές σχέσεις του Μαρκ Ζούκερμπεργκ με τους συνεργάτες του.

*Ο μάγειρας, ο κλέφτης, η γυναίκα του και ο εραστής της (1989), Σάββατο στις 0.30, ΕΡΤ1
Η γυναίκα ενός αγροίκου γκάγκστερ, που είναι όμως φίλος της εκλεκτής κουζίνας, συναντά τον εραστή της σ' ένα γαλλικό εστιατόριο με τη βοήθεια του μάγειρα. Ο Πίτερ Γκρίναγουεϊ σκηνοθετεί μια προκλητική ταινία γεμάτη πάθος και εικαστική γοητεία, με τους Ρισάρ Μπορινζέ, Μάικλ Γκάμπον, Έλεν Μίρεν.

*Ο Λόγος του Βασιλιά (2010), Κυριακή στις 21.00, ΕΡΤ2
Ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά του Γεωργίου του 5ου Αλβέρτος, ο οποίος πάσχει από οξύ πρόβλημα τραυλισμού, καλείται να αναλάβει το θρόνο. Μόνο που πρέπει πρώτα να διορθώσει το πρόβλημά του με τη βοήθεια του αλλόκοτου λογοθεραπευτή Λάιονελ Λογκ. Ο Τομ Χούπερ σκηνοθετεί εξαιρετικά, οι Κόλιν Φερθ και Τζέφρι Ρας ερμηνεύουν το ίδιο εξαιρετικά, και όλοι μαζί… λούζονται στα Όσκαρ.

*Mission Impossible III (2006), Κυριακή στις 21.00, ΑΝΤ1
O πράκτορας Ίθαν Χαντ έχει αποτραβηχτεί από την ενεργό δράση και έχει αναλάβει την εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων πρακτόρων. Ξαφνικά όμως, θα αναγκαστεί να επιστρέψει για να σώσει τη συνάδελφό, Λίντσεϊ, που έχει πέσει θύμα απαγωγής στο Βερολίνο, από τον διαβόητο έμπορο όπλων Όουεν Ντέβιαν. Στην τρίτη «επικίνδυνη αποστολή» πρωταγωνιστούν οι Τομ Κρουζ και Μισέλ Μόναχαν.

Η αθλητική αναμέτρηση της εβδομάδας
*Euroleague, Μάλαγα-Παναθηναϊκός, Πέμπτη στις 21.45, ΕΡΤ2
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v