TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (22-28/2)

Οι ταινίες και οι αθλητικές αναμετρήσεις που αξίζει να παρακολουθήσετε αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (22-28/2)
Σας βρήκε το βράδυ κλεισμένους στο σπίτι κάποια ημέρα αυτής της εβδομάδας; Δείτε τις ταινίες, τα αθλητικά ραντεβού και τα πιο ενδιαφέροντα προγράμματα που θα πετύχετε στην μικρή οθόνη, για να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας.

*21 Jump Street (2012), Δευτέρα στις 22.30, ALPHA
Βασισμένη στη δημοφιλή νεανική αστυνομική σειρά «Ομάδα Δράσης 21», στα τέλη της δεκαετίας του ’80, που ανέδειξε τον Τζόνι Ντεπ, η κινηματογραφική εκδοχή του «21 Jump Street» είναι μια κωμική περιπέτεια μυστικών πρακτόρων που σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία. Με τους Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζόνα Χιλ, Άις Κιουμπ, Μπρι Λάρσον, Ντέιβ Φράνκο.

*2 Guns (2013), Τρίτη στις 22.00, Star
Δύο αξιωματικοί αναγκάζονται να συνεργαστούν - κανείς όμως δεν γνωρίζει ότι ο άλλος είναι μυστικός ομοσπονδιακός πράκτορας. Βρίσκονται απρόθυμα μαζί, ως μέλη ενός καρτέλ ναρκωτικών, χωρίς να εμπιστεύεται ο ένας τον άλλο, όπως και τους εγκληματίες, που πρέπει να συλλάβουν. Περιπέτεια βασισμένη σε κόμικ, με τους Ντένζελ Ουάσινγκτον και Μαρκ Γουόλμπεργκ

*Wasted Youth (2011), Τρίτη στις 22.30, ΕΡΤ2
Καλοκαίρι στην Αθήνα. Ο καύσωνας χτυπάει την πόλη. Ένας έφηβος skateboarder ξεκινά για μία συνηθισμένη μέρα με τους φίλους του. Ένας μεσήλικας προσπαθεί σκληρά για την επιβίωση της οικογένειάς του, με μία δουλειά την οποία απεχθάνεται και με έναν επικείμενο νευρικό κλονισμό. Οι ιστορίες του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου συνθέτουν ένα πορτρέτο της Αθήνας σε κρίση – μία από τις ενδεικτικές προσπάθειες του νέου weird ελληνικού σινεμά.

*Hangover II (2011), Τετάρτη στις 21.00, Star
Στη δεύτερη περιπέτεια των κάφρων κολλητών, άλλος ένας από την παρέα αποφασίζει να παντρευτεί. Αφορμή, φυσικά, για νέες γκάφες και σουρεάλ μπλεξίματα, με πρωταγωνιστές τους Μπράντλεϊ Κούπερ, Εντ Χελμς, Ζακ Γαλυφιανάκις, Τζάστιν Μπάρθα, Τζέφρεϊ Τέιμπορ, Πολ Τζιαμάτι.

*Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον (2008), Παρασκευή στις 21.45, Star
Κινηματογραφική μεταφορά της νουβέλας του Φ. Σκοτ Φιτζέρλαντ, που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1920 και αναφερόταν στην ιστορία ενός άντρα που γεννήθηκε ογδόντα χρονών και καθώς περνούσαν τα χρόνια γινόταν όλο και πιο νέος, αυτή η ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ απέσπασε 3 Όσκαρ. Πρωταγωνιστούν οι Μπραντ Πιτ, Κέιτ Μπλάνσετ και Τίλντα Σουίντον.

*Διπλοπενιές (1966), Σάββατο στις 22.00, ΕΡΤ1
Ασπριτζήδες γίνονται μπουζουκτσήδες, φτωχές ευτυχισμένες νοικοκυρές μπεκροπίνουν στα καπηλειά, Λευτέρηδες μένουν γραμμένοι στα παλιά τεφτέρια και ο Γιώργος Σκαλενάκης σκηνοθετεί ένα από τα πιο διασκεδαστικά, καλτ μιούζικαλ των ‘60s με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

*Το Τέλειο Χτύπημα, Σάββατο στις 22.10, ΣΚΑΪ
Ο Τζουσέπε Τορνατόρε, σκηνοθέτης του αριστουργηματικού «Σινεμά ο Παράδεισος», καταθέτει ξανά τη μαεστρία του σε μια κλασική ιστορία μυστηρίου με αναφορές στον χώρο της τέχνης. Ο διάσημος σκηνοθέτης καταπιάνεται με την αινιγματική σχέση ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα, που έχουν μάθει να ζουν σε απόσταση από τους άλλους, ο καθένας με διαφορετικό τρόπο. Πρωταγωνιστούν οι Τζέφρι Ρας, Τζιμ Στάρτζες και Ντόναλντ Σάδερλαντ – τη μουσική υπογράφει ο Ένιο Μορικόνε.

*Τριαντάρης από σπίτι (2006), Κυριακή στις 22.30, ANT1
Αν έχετε όρεξη για ρομαντική κομεντί, αυτή η ταινία θα σας κρατήσει καλή παρέα: Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ προσπαθεί να βάλει σε τάξη τη ζωή του αιώνιου εργένη Μάθιου Μακόναχι, πλαισιωμένοι από ιδιαίτερες περσόνες, από μάνες ως περίεργους κολλητούς (Κάθι Μπέιτς, Μπράντλεϊ Κούπερ, Ζόι Ντεσανέλ, Τζάστιν Μπάρθα).

*Άνεμος Ψυχής, Κυριακή στη 1.00, ΕΡΤ1
Η Μαρί ζει με τον ανάπηρο πατέρα της και τα δύο παιδιά της σε ένα φτωχόσπιτο έξω από την πόλη, όπως και όλοι οι Ρομά γείτονές της. Βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή, γιατί η κοινότητά τους έχει πέσει θύμα ανεξήγητων επιθέσεων. Η ουγγρική ταινία του Μπένεντεκ Φλίγκαουφ, που είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα τα οποία συντάραξαν την Ουγγαρία πριν από λίγα χρόνια, έχει βραβευτεί με την Αργυρή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Η αθλητική αναμέτρηση της εβδομάδας
*Euroleague, Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Παρασκευή στις 21.45, ΕΡΤ2
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v