TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (1-7/2)

Οι καλύτερες ταινίες που προβάλλονται αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση, οι νέες εκπομπές και τα αθλητικά ραντεβού που δεν πρέπει να χάσετε.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (1-7/2)
Εκεί που οι νέες σειρές αποτυγχάνουν, τα κανάλια επιστρατεύουν παλιές δοκιμασμένες συνταγές. Στη θέση των σειρών του καταπονημένου prime time του Mega, λοιπόν, ο σταθμός αποφάσισε αυτό τον Φεβρουάριο να προβάλλει για πρώτη φορά σε επανάληψη την μεγαλύτερή του παραγωγή την τελευταία δεκαετία, το «Νησί» (κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 22.00). Ο Alpha από την άλλη, ετοιμάζει αρκετά νέα πράγματα (ανακοινώθηκε το νέο τηλεπαιχνίδι Quizdom βασισμένο στο γνωστό game app, καθώς και η επιστροφή του Πέτρου Κωστόπουλου με βραδινό talk show), ενώ από αυτή την Κυριακή μας προτείνει να δούμε «Animaniac», μια νέα εκπομπή για φιλόζωους, με ιστορίες από τον θαυμαστό κόσμο των ζώων. Κατά τα άλλα, το πρόγραμμα γεμίζει με μερικές διασκεδαστικές ταινίες, που θα σας κρατήσουν καλή παρέα αν τύχει και μείνετε μέσα τα βράδια. Όπως οι εξής:

*Gran Torino (2008), Δευτέρα στις 22.30, ALPHA
Ο ώριμος Κλιντ Ίστγουντ σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην ιστορία ενός μοναχικού ρατσιστή άνδρα που αλλάζει τρόπο σκέψης όταν οι συνθήκες της γειτονιάς του το απαιτούν.

*Απόλυτη Ευφυΐα (2011), Τρίτη στις 22.00, Star
Όταν δοκιμάζει ένα πειραματικό χάπι που αυξάνει τη μνήμη και την ευφυΐα, ο Έντι βρίσκει τη μαγική συνταγή για να πετύχει στη ζωή του, αλλά μπλέκει με μεγιστάνες και μεγαλοκαρχαρίες, αλλά και με την απόλυτη εξάρτηση από αυτό το θεαματικών αποτελεσμάτων φάρμακο. Θρίλερ με τους Μπράντλεϊ Κούπερ και Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

*Εχθρός προ των Πυλών (2001), Τρίτη στις 0.30, ALPHA
Ενώ ολόκληρος ο πλανήτης περιμένει με αγωνία την έκβαση της μάχης του Στάλινγκραντ, δύο ξακουστοί κατάσκοποι καταδιώκουν αθόρυβα ο ένας τον άλλον, διεξάγοντας τον δικό τους ρωσογερμανικό πόλεμο. Πολεμικό δράμα του Ζαν Ζακ Ανό με τους Τζουντ Λο, Εντ Χάρις, Τζόζεφ Φάινς και Ρέιτσελ Βάιζ.

*Παράπλευρες Απώλειες (2009), Τετάρτη στις 23.50, ALPHA
O Γουίλ Μοντγκόμερι επιστρέφει τραυματίας από το Ιράκ στις ΗΠΑ και μετατίθεται στη Στρατιωτική Διεύθυνση Αναγγελιών Θανάτου. Το δύσκολο καθήκον του εκεί είναι να μεταφέρει την άσχημη είδηση του θανάτου των στρατιωτών στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Η αντίδραση μιας γυναίκας όμως στην αναγγελία του θανάτου του συζύγου της, θα του αλλάξει τη ζωή. Πολεμικό δράμα που χάρισε στον Γούντι Χάρελσον υποψηφιότητα για Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου.

*Pacific Rim (2013), Πέμπτη στις 21.45, Star
Όταν λεγεώνες τρομακτικών πλασμάτων – γνωστά ως Καϊτζού – αρχίζουν να εφορμούν από την θάλασσα, ξεκινά ένας πόλεμος, που θα στοιχίσει εκατομμύρια ζωές και θα εξαντλήσει τους πόρους της ανθρωπότητας. Η οποία καταλήγει να εξαρτάται από έναν ξεπεσμένο πρώην πιλότο και μια άπειρη δόκιμη. Θεαματικότατη sci-fi ταινία του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο.

*Χωρίς Ταυτότητα (2002), Παρασκευή στις 21.45, Star
Ο κατάσκοπος Τζέισον Μπορν ξυπνά με δύο σφαίρες στην πλάτη και χωρίς καμία μνήμη από το παρελθόν του. Κάπως έτσι ξεκινά η πρώτη περιπέτεια του Bourne, γεμάτη αδρεναλίνη και πιστολίδι στην Ευρώπη - πρωταγωνιστούν οι Ματ Ντέιμον και Κλάιβ Όουεν.

*Κυνηγοί Κεφαλών (2011), Παρασκευή στις 22.00, ΕΡΤ1
Ένας φαινομενικά επιτυχημένος κυνηγός επιχειρηματικών ταλέντων που ζει μέσα στην πολυτέλεια με τη γυναίκα του στη Νορβηγία, βρίσκεται πνιγμένος στα χρέη, κι αποφασίζει να επιδοθεί σε κλοπές πολύτιμων πινάκων. Θα τα βρει σκούρα, όμως, όταν προσπαθήσει να κάνει την τέλεια κλοπή στο σπίτι του Κλας Γκριβ, όπου βρίσκει το κινητό της αγαπημένης του γυναίκας. Αγωνία, μαύρο χιούμορ και πολλές καλοστημένες ανατροπές σ’ ένα μοντέρνο αστυνομικό θρίλερ βασισμένο στο βιβλίο του Τζο Νέσμπο.

*Leon (1994), Σάββατο στις 22.10, ΣΚΑΪ
Όταν η ομάδα δίωξης ναρκωτικών σκοτώνει την οικογένεια της 12χρονης Ματίλντα που ζει στο διπλανό διαμέρισμα, η μικρή καταφεύγει στο σπίτι του Λεόν και εκείνος την παίρνει υπό την προστασία του. Όταν η Ματίλντα ανακαλύπτει ότι ο Λεόν είναι εκτελεστής, του ζητάει να τη διδάξει ώστε να εκδικηθεί το θάνατο της οικογένειάς της. Σε αντάλλαγμα, εκείνη θα καθαρίζει και θα τον διδάξει γραφή και ανάγνωση. Σκηνοθετεί ο Λικ Μπεσόν και πρωταγωνιστούν οι Ζαν Ρενό, Νάταλι Πόρτμαν και Γκάρι Όλντμαν.

*Ο Τουρίστας (2011), Κυριακή στις 21.00, Mega
Ένα ιδιαίτερο ζευγάρι, μία πάμπλουτη πανέμορφη γυναίκα κι ένας τουρίστας, ζουν μια ξέφρενη περιπέτεια στη Βενετία, καταδιωκόμενη στα κανάλια της από διψασμένους για αίμα γκάνγκστερ. Πρωταγωνιστούν οι Τζόνι Ντεπ και Αντζελίνα Τζολί.

*Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο Ναός του Χαμένου Θησαυρού (1984), Κυριακή στις 21.00, ΑΝΤ1
Σαγκάη, 1935. Ο Ivτιάvα Τζόoυvς αvαζητά εvαγωvίως έvα αvεκτίμητo διαμάvτι με μαγικές ιδιότητες. Οι έρευvές τoυ τov oδηγoύv σ έvα πoλυτελές vυχτεριvό κέvτρo, κι από εκεί ως τις Ivδίες, για vα σώσει έvα χωριό από μια αρχαία κατάρα. Μαχαραγιάδες, μαύρη μαγεία, πολύτιμοι λίθοι και εξωτικές περιπέτειες, διά χειρός Στίβεν Σπίλμπεργκ.

*Ο Μεγάλος Έρωτας (1969), Κυριακή στις 21.00, ΕΡΤ2
Ο Πιέρ παντρεύεται τη Φλοράνς, μοναχοκόρη ενός εργοστασιάρχη. Όλα είναι εντάξει στη σχέση τους και στη δουλειά του, ο ίδιος έχει γίνει πια διευθυντής, αλλά η μονότονη ζωή του έχει αρχίσει και τον κουράζει. Όταν προσλαμβάνει μια νεαρή όμορφη γραμματέα στο εργοστάσιο, ο Πιέρ την ερωτεύεται τρελά και αισθάνεται πως μπορεί να ονειρευτεί ξανά. Γλυκόπικρη ταινία από τον μετρ του είδους Πιερ Ετέξ.

*Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Σε άγνωστα νερά (2011), Κυριακή στις 22.00, ALPHA
Ο Τζόνι Ντεπ, η Πενέλοπε Κρουζ, ο Τζέφρι Ρας και ο Ίαν Μακ Σέιν έχουν όλοι βάλει πλώρη με τα πειρατικά τους για τη θρυλική Πηγή της Αιώνιας Νιότης, ακόμη μια αφορμή για περιπέτεια στα νερά της Καραϊβικής.

*Μάτια Ερμητικά Κλειστά (1999), Κυριακή στις 22.45, Star
Οι καταπιεσμένες σεξουαλικές φαντασιώσεις ενός παντρεμένου άνδρα βρίσκουν διέξοδο στην μυστηριώδη αγκαλιά μιας μυστικής αδελφότητας που επιδίδεται σε όργια. Ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ στο κύκνειο άσμα του μας παραδίδει την ιστορία ενός ζευγαριού σε κρίση, ερμηνευμένου από τον Τομ Κρουζ και τη Νικόλ Κίντμαν.

*Το αθλητικό ραντεβού της εβδομάδας
Euroleague, Ολυμπιακός-Χίμκι, Παρασκευή στις 21.45, ΕΡΤ2
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v