TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (18-24/1)

Οι καλύτερες ταινίες, τα αθλητικά ραντεβού και όλα όσα αξίζει να δείτε αν μείνετε στον ζεστό σας καναπέ αυτή την εβδομάδα.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (18-24/1)
Οσκαρικές ταινίες, αριστουργήματα της έβδομης τέχνης, sci-fi διαμάντια, ευρωπαϊκό σινεμά, περιπέτειες γεμάτες σασπένς και μια δόση μπασκετικής αδρεναλίνης μας προσφέρει αυτή η τηλεοπτική εβδομάδα. Δείτε τις καλύτερες επιλογές, αν τύχει να μείνετε μέσα:

*Ζήτημα Τιμής (2008), Τετάρτη στις 23.50, ALPHA
Η ήρεμη ζωή μιας οικογένειας αστυνομικών της Νέας Υόρκης -ο πατέρας και οι τρεις γιοι του- με παράδοση στο επάγγελμα, αναστατώνεται, όταν ο ένας γιος, ειδικός σε υποθέσεις ανθρωποκτονιών, αναλαμβάνει να διεξάγει έρευνες στη διοικητική περιοχή ευθύνης του αδερφού του. Καθώς ανακαλύπτει την ανάμιξή του σε διάφορες παρανομίες, μπαίνει σε βαθιά διλλήματα πώς να χειριστεί την υπόθεση. Αστυνομική περιπέτεια με τους Έντουαρντ Νόρτον, Κόλιν Φάρελ, Νόα Έμεριχ, Γιον Βόιτ.

*Ζωντανός Θρύλος, Πέμπτη στις 21.50, ALPHA
Ο Ρόμπερτ Νέβιλ, λαμπρός επιστήμονας που άλλοτε εργαζόταν στους κυβερνητικούς κόλπους, προσπαθεί να περιορίσει ένα θανατηφόρο ιό, που έχει αφανίσει δισεκατομμύρια ανθρώπων πάνω στη Γη. Ο Νέβιλ έχει καταφέρει να μείνει αμόλυντος, όμως έχει χάσει την οικογένειά του και είναι ο τελευταίος ζωντανός οργανισμός που έχει απομείνει σε αυτό που κάποτε ήταν η Νέα Υόρκη, προσπαθώντας να βρει λύση στο πρόβλημα της ανθρωπότητας. Sci-fi περιπέτεια με τον Γουίλ Σμιθ.

*Gravity (2013), Πέμπτη στις 21.45, Star
Η ευφυής Δρ. Ράιαν Στόουν ετοιμάζεται για την πρώτη της διαστημική αποστολή μαζί με τον βετεράνο αστροναύτη Ματ Κοβάλσκι, στην τελευταία του πτήση πριν συνταξιοδοτηθεί. Όταν όμως όλα θα πάνε στραβά, η Στόουν καλείται να βρει τον δρόμο πίσω στη Γη, και μαζί να ξαναβρεί τον εαυτό της. Εξαιρετική, εντυπωσιακή αλλά και συγκινητική ταινία του Αλφόνσο Κουαρόν, με τους Σάντρα Μπούλοκ και Τζορτζ Κλούνεϊ.

*The Grey (2011), Παρασκευή στις 21.45, Star
Στην Αλάσκα, μια ομάδα εργατών που απασχολούνται σε διυλιστήριο άντλησης πετρελαίου, επιβιβάζεται στο αεροπλάνο για να επιστρέψει στην πατρίδα. Μια τρομερή καταιγίδα όμως προκαλεί την πτώση του αεροπλάνου σε μια ερημική περιοχή, αποκλεισμένη από το χιόνι. Μόνο επτά εργαζόμενοι επιβιώνουν. Ανάμεσα τους και ο Τζον Ότγουεϊ, που αναλαμβάνει την ηγεσία της ομάδας, κόντρα στους άγριους λύκους της περιοχής. Πρωταγωνιστεί ο Λίαμ Νίσον.

*Dallas Buyers Club, Κυριακή στις 0.15, ΣΚΑΙ
Το 1986, ο Ron Woodrοοf, ένας ομοφοβικός καουμπόης από το Ντάλας διαγνώστηκε με AIDS. Ενώ οι γιατροί του έδιναν μόνο τριάντα μέρες ζωής, ο Woodroοf ήταν αποφασισμένος να παλέψει για τη ζωή του. Έτσι, ίδρυσε το Dallas Buyers Club και νομιμοποίησε τη διακίνηση εναλλακτικών θεραπειών από το εξωτερικό, εξασφαλίζοντας τη χορήγησή τους σε όποιον τις είχε ανάγκη. Η ιστορία του γίνεται μια εξαιρετική ταινία με φοβερές ερμηνείες από τους Μάθιου Μακόναχι και Τζάρεντ Λίτο.

*Γνήσιο Αντίγραφο (2010), Σάββατο στις 0.40, ΕΡΤ1
H ιστορία ενός άντρα και μιας γυναίκας, που συναντιούνται σ’ ένα μικρό χωριό στη νότια Τοσκάνη και ξεκινούν ένα οδοιπορικό, συζητώντας για τη ζωή και την Τέχνη γίνεται η πρώτη εκτός Ιράν ταινία του σκηνοθέτη Αμπάς Κιαροστάμι. Πρωταγωνιστεί η βραβευμένη στις Κάννες για αυτή της την ερμηνεία, Ζιλιέτ Μπινός.

*Στην καρδιά του χειμώνα (2010), Παρασκευή στις 22.00, ΕΡΤ1
Η 17χρονη Ρι Ντόλι αναζητά τον πατέρα της, ο οποίος έβαλε το σπίτι που μένει η οικογένεια ως εγγύηση, προκειμένου να βγει από τη φυλακή. Εάν αποτύχει, η οικογένεια θα μείνει στα δάση του Όζαρκ. Στον ρόλο που την έκανε γνωστή στους indie κύκλους – και από εκεί στα μεγάλα κεφάλια του Χόλιγουντ, η υπέροχη Τζένιφερ Λόρενς.

*Όσλο 31 Αυγούστου, Παρασκευή στη 1.30, ΕΡΤ1
Ο Άντερς ολοκληρώνει το πρόγραμμα απεξάρτησής του από τα ναρκωτικά και του επιτρέπεται να μεταβεί στην πόλη, ώστε να περάσει από συνέντευξη για δουλειά. Όμως, εκμεταλλεύεται την ευκαιρία αυτή και μένει στην πόλη, τριγυρνώντας εδώ κι εκεί και συναντώντας ανθρώπους που έχει να δει καιρό. Έρχεται όμως αντιμέτωπος με τα φαντάσματα του παρελθόντος του και με όλα τα λάθη που έχει κάνει, σε ένα συγκλονιστικό και πολυβραβευμένο δράμα του Γιοακίμ Τρίερ.

*Super 8 (2011), Σάββατο στις 23.15, ΑΝΤ1
Καλοκαίρι του 1979. Κάπου στο Οχάιο ένα τρένο εκτροχιάζεται. Μια ομάδα έφηβων βλέπει το γεγονός, ενώ γυρίζουν μια ερασιτεχνική ταινία με κάμερα Super 8. Καταγράφουν άθελά τους το τρομερό ατύχημα και αποκαλύπτουν ένα τρομερό κρατικό μυστικό. Την περιπέτεια υπογράφει σκηνοθετικά ο Τζ. Τζ. Άμπραμς και ως παραγωγός ο Στίβεν Σπίλμπεργκ.

*Ο Ναυαγός (2000), Κυριακή στις 21.00, ΑΝΤ1
Ο Τομ Χανκς γίνεται ναυαγός σε ένα ερημονήσι, και η μάχη της επιβίωσής του με μόνη συντροφιά μια μπάλα, γίνεται ένα ταξίδι αυτογνωσίας που του χάρισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού ρόλου. Σκηνοθετεί ο Ρόμπερτ Ζεμέκις.

*Μόναχο (2005), Κυριακή στις 0.00, ΑΝΤ1
Μετά τα τραγικά γεγονότα της ομηρίας και θανάτου των εβραίων αθλητών στους Ολυμπιακούς του Μονάχου το 1972, η ισραηλινή κυβέρνηση ως αντίποινα διατάσσει μια πενταμελή ομάδα πρακτόρων της να βρει και να εκτελέσει 11 ηγετικά στελέχη των Παλαιστινίων. Ο αρχηγός της ομάδας Άβνερ σύντομα έχει αμφιβολίες για το δίκαιο ή την αποτελεσματικότητα της αποστολής τους. Την πολεμική περιπέτεια εποχής υπογράφει ο Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Το αθλητικό ραντεβού της εβδομάδας
*Euroleague, Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός, Παρασκευή στις 19.45, ΕΡΤ2

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v