TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (11-17/1)

Οι ελληνικές και οι ξένες ταινίες, τα ντοκιμαντέρ και τα αθλητικά ραντεβού που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (11-17/1)
Η είδηση της εβδομάδας δεν έχει να κάνει με την εγχώρια ιδιωτική τηλεόραση, αλλά με τον κολοσσό του Netflix, που επεκτάθηκε σχεδόν σε ολόκληρο τον πλανήτη, μαζί και στην Ελλάδα, και πλέον προσφέρει και σε εμάς τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε δωρεάν για έναν μήνα τις υπηρεσίες του. Αν πάλι είστε πιο παραδοσιακοί, μπορείτε να βρείτε μερικές διασκεδαστικές επιλογές και στα ελληνικά κανάλια:

*Μεσάνυχτα στο Παρίσι (2011), Τρίτη στις 22.30, ALPHA
Ένα ζευγάρι αμερικανών, ο Ζιλ και η Ινές, επισκέπτονται το Παρίσι. Ο Ζιλ, όταν ένα βράδυ που περιφέρεται στα σοκάκια της πόλης το ρολόι χτυπήσει 12 τα μεσάνυχτα, διαπιστώνει έκπληκτος ότι τηλεμεταφέρεται σε άλλες εποχές και συναντά θρύλους της διανόησης. Ο Γούντι Άλεν σκηνοθετεί και κερδίζει Όσκαρ Σεναρίου.

*Κυριακάτικο Ξύπνημα (1954), Σάββατο στις 22.00, ΕΡΤ1
Μια πωλήτρια και ένας μουσικός γνωρίζονται εξαιτίας ενός λαχείου. Με φόντο την Νεάπολη και τις νοσταλγικές γειτονιές της Αθήνας κάτω από τον λόφο του Στρέφη, ο Μιχάλης Κακογιάννης πλέκει το ειδύλλιο της Έλλης Λαμπέτης και του Δημήτρη Χορν με τον πιο ρομαντικό τρόπο – η μουσική είναι του Μάνου Χατζιδάκι.

*Ελ Μποναερένσε (2002), Σάββατο στις 0.30, ΕΡΤ1
Όταν ένας ήσυχος κλειδαράς αναγκάζεται να πάει από το χωριό του στο Μπουένος Άιρες και να καταταγεί στο Μποναερένσε, το διαβόητο αστυνομικό σώμα της πόλης, ανακαλύπτει έναν κόσμο βουτηγμένο στην αναξιοκρατία, την αδικία και τη διαφθορά. Πολύ σύντομα, όμως, ο Σάπα θα βρει τον τρόπο να ωφεληθεί από το σύστημα αυτό και θα ανακαλύψει τι άνθρωπος είναι. Η βραβευμένη ταινία παρουσιάστηκε και στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα» στις Κάννες.

*Το Δόλωμα (1964), Κυριακή στις 20.00, ALPHA
Η Αλίκη Βουγιουκλάκη κάνει extreme makeover και από καμπαρετζού γίνεται αστραφτερό «δόλωμα» για άνδρες της καλής κοινωνίας, τους οποίους ο Αλέκος Αλεξανδράκης φροντίζει να εξαπατά οικονομικώς. Μέχρι που μπαίνει στη μέση ο έρωτας με φόντο τη Ρόδο…

*Στη Σκιά Μιας Μεγάλης Αγάπης (1971), Κυριακή στις 21.00, ΕΡΤ2
Η Κατρίν και ο Μαρτσέλο χάνουν τη μικρή τους κόρη Καμίλ. Θρηνώντας απομονωμένοι στο διαμέρισμά τους, ανακαλούν τις ευτυχισμένες στιγμές, όταν ήταν ακόμα ζωντανό το παιδί τους. Η ταινία βασίζεται σε προσωπικές εμπειρίες της σκηνοθέτιδος Ναντίν Τρεντινιάν με τον ηθοποιό και σύζυγό της Ζαν Λουί Τρεντινιάν. Με τους Κατρίν Ντενέβ και Μαρτσέλο Μαστρογιάνι.

*Sex and the City 2 (2010), Κυριακή στις 22.00, ALPHA
Η γυναικοπαρέα του Sex and the city ξαναχτυπά, με τις γνωστές τους ρομαντικές, μοδάτες και lifestyle περιπέτειες, αυτή τη φορά σε πιο εξωτικά σκηνικά. Με την Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και την γνωστή τριάδα κολλητών της.

*Sacro GRA (2013), Κυριακή στις 22.30, ΕΡΤ2
Η ζωή των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται κατά μήκος του μεγαλύτερου περιφερειακού αυτοκινητόδρομου της Ιταλίας GRA που περικυκλώνει τη Ρώμη γίνεται ένα ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστές ευγενείς, ψαράδες, τραγουδιστές, πόρνες και άλλους ήρωες του αστικού τοπίου. Το ντοκιμαντέρ απέσπασε Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2013. Σκηνοθετεί ο Τζιανφράνκο Ρόσι.

*Hannibal (2001), Κυριακή στις 0.00, Star
Ο Ρίντλεϊ Σκοτ σκηνοθετεί το σίκουελ της ταινίας «Η Σιωπή των Αμνών», βασισμένο στη δεύτερη νουβέλα του Τόμας Χάρις και με τον Άντονι Χόπκινς να ενσαρκώνει για δεύτερη φορά τον πιο τρομακτικό serial killer του κινηματογραφικού στερεώματος.

Τα αθλητικά ραντεβού της εβδομάδας
*Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο ανδρών και γυναικών: Βελιγράδι 2016, καθημερινά, ΕΡΤ2
*Euroleague: Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας, Πέμπτη στις 21.15, ΕΡΤ2

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v