TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (30/11-6/12)

Δέκα ταινίες, ντοκιμαντέρ, εκπομπές ή αθλητικά ντέρμπι που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (30/11-6/12)
Οι σειρές, οι εκπομπές, τα shows στην ελληνική τηλεόραση πήραν τον δρόμο τους πια, μιας και μπήκαμε για τα καλά μέσα στη σεζόν, και ήδη θα έχετε βρει ποια από αυτά αξίζει να παρακολουθήσετε (ελάχιστα έως κανένα, ξέρουμε). Παρ’ όλα αυτά, στο τηλεοπτικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας, εντοπίσαμε τα «extra» που αξίζει να δείτε. Έχουμε ταινίες, εκπομπές, ντοκιμαντέρ, αθλητικά ραντεβού, παιδικές ταινίες, κάτι για κάθε γούστο. Έχουμε και λέμε:

*The Day After Tomorrow (2004), Τρίτη στις 22.00, Star
Τι θα συνέβαινε αν το φαινόμενο του θερμοκηπίου έπαιρνε πραγματικές, απειλητικές διαστάσεις; Πώς θα έμοιαζε ένα μητροπολιτικό κέντρο, όπως η Νέα Υόρκη, εάν οι λιωμένοι πάγοι της Ανταρκτικής έρρεαν μέσα στις μεγάλες λεωφόρους της; Όταν αυτό, που έμοιαζε μακρινός εφιάλτης, αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα, ο παλαιοκλιματολόγος Άντριαν Χολ, θα προσπαθήσει να σώσει τον κόσμο αλλά και το γιο του. Επιστημονική φαντασία διά χειρός Έμεριχ, με πρωταγωνιστή τον Τζέικ Γκίλενχαλ.

*Barman, Τρίτη στις 0.15, ALPHA
Νέα βραδινή εκπομπή για τον Alpha, με παρουσιαστή τον Αλέξη Γεωργούλη στον «ρόλο» ενός μπάρμαν που σερβίρει τους καλεσμένους του και, παρεμπιπτόντως, τους «ξεψαχνίζει» παίρνοντάς τους συνέντευξη. Στην πρεμιέρα, μάλιστα, έχει καλεσμένη την Βίκυ Σταυροπούλου, με την οποία ξανασυναντιέται τηλεοπτικά μιάμιση δεκαετία μετά το «Είσαι το ταίρι μου». Καλεσμένος του, επίσης, ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος.

*Batman Begins (2005), Παρασκευή στις 21.45, Star
Πώς ξεκινά ο «μύθος» του Μπάτμαν; Ο Κρίστοφερ Νόλαν, στο πρώτο μέρος της πιο εντυπωσιακής υπερηρωικής τριλογίας, μας μεταφέρει στην «γέννηση» του ανθρώπου-νυχτερίδα, και στα γεγονότα που τον οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια… στην μπέρτα. Πρωταγωνιστούν οι Κρίστιαν Μπέιλ, Μάικλ Κέιν, Λίαμ Νίσον, Μόργκαν Φρίμαν, Γκάρι Όλντμαν, Κέιτι Χολμς.

*Euroleague, Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα, Παρασκευή στις 21.45, ΕΡΤ2
Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ.

*Νέλσον Μαντέλα: Ο Αγώνας είναι η Ζωή μου (2013), Παρασκευή στις 0.30, ΕΡΤ1
Στις 5/12 συμπληρώνονται δύο χρόνια από τον θάνατο του Νέλσον Μαντέλα, και για την επέτειο, η ΕΡΤ προβάλλει ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για τη ζωή του και το έργο του.

*Η Εποχή των Παγετώνων 3 (2009), Σάββατο στις 21.45, Star
Στο τρίτο μέρος της animation σειράς ταινιών «Ice Age», η παρέα των ζώων έχει γλιτώσει από το λιώσιμο των πάγων. Πλέον ο Scratte θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο λατρεμένο του βελανίδι και την... αγάπη. Ο γκαφατζής βραδύπους Sid μπλέκει σε μπελάδες όταν προσπαθεί να φτιάξει μια οικογένεια, κλέβοντας αυγά δεινόσαυρου. Το ζευγάρι των μαμούθ, ο Manny και η Ellie, περιμένουν τη γέννηση του μωρού-μαμούθ τους ενώ ο προϊστορικός τίγρης Diego ανησυχεί πως έχει αρχίσει να εξημερώνεται επικίνδυνα.

*Τα Κόκκινα Φανάρια (1964), Σάββατο στις 22.00, ΕΡΤ1
Η ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη που προτάθηκε για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, παρακολουθεί τις ιστορίες πέντε γυναικών, οι οποίες δουλεύουν στο «σπίτι» της Μαντάμ Παρί στην Τρούμπα, λίγο πριν οι οίκοι ανοχής της κλείσουν για πάντα. Καρέζη, Φούντας, Παπαμιχαήλ, Χρονοπούλου, Κατράκης, μερικοί από τους πρωταγωνιστές – ξεχωρίζει η μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου.

*Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι, Κυριακή στις 21.00, ALPHA
Στις αρχές του ’70 ο Βρετανός πράκτορας Τζορτζ Σμάιλι επιστρέφει στην ενεργό δράση για να ανακαλύψει έναν κατάσκοπο των Σοβιετικών που δουλεύει στην υπηρεσία του. Βραδυφλεγές κατασκοπικό θρίλερ με δαιδαλώδες σενάριο και άψογη ατμόσφαιρα, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Τζον Λε Καρέ. Σκηνοθετεί ο Τόμας Άλφρεντσον και πρωταγωνιστούν οι Γκάρι Όλντμαν, Κόλιν Φερθ, Τζον Χαρντ, Τομ Χάρντι.

*Υο Υο (1965), Κυριακή στις 21.00, ΕΡΤ2
O Γιο Γιο είναι δισεκατομμυριούχος, αλλά καθόλου ευτυχισμένος. Ερωτεύεται μια όμορφη χορεύτρια ενός τσίρκου, αλλά δεν μπορούν να είναι μαζί. Η κατάρρευση στο χρηματιστήριο έχει αποτέλεσμα την πτώχευσή του και έτσι είναι πια ελεύθερος να ακολουθήσει το τσίρκο και να βρει την αγαπημένη του. Η αστεία, όσο και συγκινητική συνέχεια, επί της οθόνης, σε μία από τις πιο διάσημες μελαγχολικές κωμωδίες της κινηματογραφικής Ιστορίας διά χειρός Πιέρ Ετέξ.

*21 Γραμμάρια (2003), Κυριακή στις 0.45, Star
Μια νεαρή γυναίκα, που ζει ευτυχισμένη με το σύζυγο και τις δύο κόρες της. Ένας πρώην κατάδικος, που ανακάλυψε την αλήθεια του Θεού και προσπαθεί τώρα να αναθρέψει σωστά τα παιδιά του. Ένας καρδιοπαθής, που χρειάζεται επειγόντως να υποβληθεί σε μεταμόσχευση προκειμένου να παραμείνει στη ζωή. Ένα βίαιο συμβάν, που ανατρέπει τις ισορροπίες. Όσο για το «βάρος» του τίτλου; Λένε ότι 21 γραµµάρια είναι το βάρος που χάνουμε ακριβώς τη στιγμή του θανάτου µας. Η εξήγηση στο γνωστό δράμα του Ιναρίτου, με πρωταγωνιστές τους Σον Πεν, Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Ναόμι Γουότς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v