TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (2-8/11)

Οι πρεμιέρες, οι περιπέτειες, τα αθλητικά ραντεβού και οι σινεφίλ εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει αυτή την εβδομάδα η ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (2-8/11)

του Γιώργου Κόκουβα

Καθημερινές και εβδομαδιαίες εκπομπές κάνουν πρεμιέρα σε ΑΝΤ1 και ALPHA, Champions League και Euroleague καθηλώνουν τους φίλους του Ολυμπιακού και σπουδαίες ταινίες – άντε, και μερικά εμπορικά μπλοκμπάστερ – συμπληρώνουν το βραδινό πρόγραμμα των καναλιών αυτή την εβδομάδα. Δείτε τι… θα δείτε.


*Οι πρεμιέρες της εβδομάδας
Spata Live, από Δευτέρα και καθημερινά στις 15.45, ΑΝΤ1: Η Μαίρη Συνατσάκη και ο Δημήτρης Ουγκαρέζος καθιερώνουν νέα μεσημεριανή ζώνη στο κανάλι του Αμαρουσίου. Ναι, μετά από 15 χρόνια, δεν θα βλέπουμε Κωνσταντίνου και Ελένης.
Πάμε Πακέτο, Πέμπτη στις 21.50, ALPHA: Η Βίκυ Χατζηβασιλείου επιστρέφει με νέα δακρύβρεχτα πακέτα που εδώ και χρόνια χτυπούν κόκκινο στα μηχανάκια της AGB Nielsen.
Στην Υγειά μας ρε Παιδιά, Σάββατο στις 21.00, ALPHA: Ο Σπύρος Παπαδόπουλος στρώνει για πρώτη φορά φέτος το τραπέζι και το γλεντά μαζί με γνώριμα πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Οι ταινίες της εβδομάδας
*Άθικτοι (2011), Δευτέρα στις 23.15, ALPHA
Ένας πλούσιος αριστοκράτης, έχοντας μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι ύστερα από ένα ατύχημα με αλεξίπτωτο, επιλέγει για βοηθό στην καθημερινότητά του τον Ντρις, έναν πρόσφατα αποφυλακισμένο μαύρο νεαρό, από τις φτωχές συνοικίες στα προάστια του Παρισιού. Δύο διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται και παρ’ όλες τις διαφορές τους, οι πρωταγωνιστές μοιράζονται μια αληθινή φιλία, δυνατή και κωμική μαζί, χαρίζοντας γέλιο αλλά και γνήσια συγκίνηση.

*Ο Αμερικανός (2010), Τρίτη στις 22.00, STAR
Ο Τζακ είναι ένας επιδέξιος δολοφόνος. Όταν μια αποστολή δολοφονίας πηγαίνει στραβά, υπόσχεται ότι η επόμενη αποστολή του θα είναι η τελευταία. Σύντομα βρίσκεται στην Ιταλία, όπου έρχεται αντιμέτωπος με πολλές επικίνδυνες καταστάσεις, ερωτικά αντικείμενα του πόθου και μυστηριώδεις συνωμοσίες, σε μια ταινία, που αναμιγνύει την ίντριγκα και το σασπένς με το ρομάντζο και τα ηθικά διλήμματα. Πρωταγωνιστεί ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

*Παγιδευμένη στο Δίκτυο (1995), Τετάρτη στις 23.50, Mega
Η καλτ ταινία που προβάλλεται εδώ και δύο δεκαετίες από το Mega έχει γίνει σχεδόν έθιμο: Η Σάντρα Μπούλοκ παγιδεύεται στο δίκτυο που τόσο καλά ξέρει να χειρίζεται, σε ένα ιντερνετικό θρίλερ όπου τα πάντα γίνονται… με μια δισκέτα.

*Taken 2 (2012), Πέμπτη στις 22.00, STAR
Ο πρώην πράκτορας της CIA, Μπράιαν Μιλς καλεί την πρώην γυναίκα του και την κόρη του στην Κωνσταντινούπολη για ένα σαββατοκύριακο επανασύνδεσης. Μόνο που μια απαγωγή και το σκοτεινό του παρελθόν θα ξαναβρεθούν μπροστά του, σε αυτό το περιπετειώδες σίκουελ του Taken. Πρωταγωνιστεί ο Λιάμ Νίσον.

*Agora (2009), Πέμπτη στις 0.50, Mega
Στην Ρωμαϊκή Αίγυπτο, η αστρονόμος φιλόσοφος Υπατία της Αλεξάνδρειας μάχεται για να σώσει την συγκεντρωμένη σοφία του αρχαίου κόσμου. Η μειοψηφία του χριστιανικού πληθυσμού υποκινεί την βία στους δρόμους της Αλεξάνδρειας με αποτέλεσμα το ξέσπασμα ενός εμφυλίου πολέμου τεραστίων διαστάσεων. Μια ταινία που βάζει σε σκέψεις για την «αθωότητα» των χριστιανικών πρακτικών, σκηνοθετημένη από τον Αλεχάντρο Αμενάμπαρ και με την Ρέιτσελ Βάιζ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

*Hunger (2008), Παρασκευή στις 22.00, ΕΤ1
Το 1981, στις φυλακές Μέιζ στη Βόρεια Ιρλανδία, μια ομάδα κρατουμένων του IRA δεν πλένεται και δεν φορά τα ρούχα της διεκδικώντας τα στοιχειώδη δικαιώματά της. Βλέποντας ότι οι Άγγλοι δεν υποχωρούν, ο Μπόμπι Σαντς ηγείται μιας απεργίας πείνας μέχρι θανάτου. Η πραγματική ιστορία του ιρλανδού ήρωα, μέσα από τον σκεπτόμενο φακό του Στιβ Μακ Κουίv σε ένα «δύσκολο» αλλά πολυβραβευμένο ντεμπούτο με τον φοβερό Μάικλ Φασμπέντερ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

*Γκίνες (2009), Παρασκευή στις 23.00, ALPHA
Ο Ευτύχης, ένας ταλαίπωρος χαρτοπαίκτης κι αιώνιος γκαντέμης, βρίσκει το χάρτη ενός θαμμένου θησαυρού και ξεκινά προς αναζήτησή του. Καταφτάνει σε μια απομονωμένη επαρχιακή ταβέρνα, όπου η νεαρή σύζυγος του φαφλατά ιδιοκτήτη περιμένει τον άντρα των ονείρων της. Νέο ελληνικό σινεμά διά χειρός Αλέξη Καρδαρά με τον Γιώργο Πυρπασόπουλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

*Seven (1995), Παρασκευή στις 0.30, STAR
Ένας νεοφερμένος αστυνομικός και μία παλιά καραβάνα λίγο πριν συνταξιοδοτηθεί, κυνηγούν έναν μανιακό δολοφόνο που σκοτώνει τα θύματά του το ένα μετά το άλλο, με «θεματική» του τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα. Από τα πιο δημοφιλή αστυνομικά θρίλερ των ‘90s, το Seven είναι σκηνοθετημένο από τον Ντέιβιντ Φίντσερ με πρωταγωνιστές του Μπραντ Πιτ, Μόργκαν Φρίμαν και Κέβιν Σπέισι.

*Αόρατος Συγγραφέας (2010), Παρασκευή στις 0.50, Mega
Ο βραβευμένος με 'Οσκαρ Ρόμαν Πολάνσκι επιστρέφει με ένα θρίλερ που διηγείται την ιστορία ενός πρώην βρετανού πρωθυπουργού, του 'Ανταμ Λανγκ, που βρίσκει καταφύγιο σε ένα νησί στα ανατολικά παράλια των ΗΠΑ κατά την διάρκεια του χειμώνα, όπου και γράφει την αυτοβιογραφία του. Όταν ο σύμβουλός του πεθαίνει, ένας συγγραφέας αποστέλλεται στο νησί για να τον βοηθήσει να ολοκληρώσει το βιβλίο του. Ο «ανώνυμος» συγγραφέας παρασύρεται σε μια πολιτική και σεξουαλική ίντριγκα που αφορά την σύζυγο του Λανγκ και την νέα του σύμβουλο. Με τους Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Πιρς Μπρόσναν, Τζέιμς Μπελούσι.

*Η Σωφερίνα (1964), Σάββατο στις 21.00, ANT1
Η Αλίκη Βουγιουκλάκη καλύπτει την φίλη της που τράκαρε το αυτοκίνητό της σε μυστικό ραντεβουδάκι, και ακολουθεί μια σουρεαλιστική δίκη με τον Αυλωνίτη ως Γύλο, τον Αλέκο Αλεξανδράκη ως ζηλιάρη σύζυγο και πολύ χάλι-γκάλι.

*Φονικό Όπλο 2 (1989), Σάββατο στις 22.40, STAR
Το δίδυμο των δυναμικών αστυνομικών Ριγκς και Μούρτοου αναλαμβάνει να προστατεύσει τον Λίο Γκετζ, λογιστή της Μαφίας, που έχει ξεπλύνει εκατομμύρια δολάρια από παράνομα κέρδη, για λογαριασμό ενός νοτιοαφρικανού διπλωμάτη με ύποπτες διασυνδέσεις. Με τη βοήθεια του Λίο, οι δύο αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να ξεσκεπάσουν τις εγκληματικές δραστηριότητές του χωρίς να φαντάζονται σε πόσο επικίνδυνη περιπέτεια έχουν μπλεχτεί. Με τους Ντάνι Γκλόβερ και Μελ Γκίμπσον.

*Ξέστρωτα Κρεβάτια (2009), Σάββατο στις 0.30, ΕΤ1
Δύο ρομαντικοί ξένοι στο Λονδίνο. Ο 20χρονος Αξλ, φτάνει στην πόλη από την Ισπανία, με σκοπό να γνωρίσει τον πατέρα του. Τα βράδια μεθάει και το πρωί ξυπνάει σε κρεβάτια, στα οποία δεν θυμάται πώς ακριβώς βρέθηκε. Η Βέρα είναι μια νεαρή Γαλλίδα, η οποία πρόσφατα χώρισε και προσπαθεί να το διαχειριστεί. Παράλληλα, δουλεύει σ’ ένα βιβλιοπωλείο, αλλά σαμποτάρει τις αγορές των πελατών όταν κάποιο βιβλίο αρέσει σ’ εκείνη. Ο Αξλ και η Βέρα θα συγκατοικήσουν σε μια αποθήκη που χρησιμοποιείται από πολλούς ακόμα νεαρούς ως κοινόβιο, αλλά δεν θα συναντηθούν, παρά μονάχα για μερικές στιγμές κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί. Φρέσκο, νεανικό σινεμά με φόντο τις όμορφες γωνιές ενός underground Λονδίνου, μέσα από τα μάτια του νέου κινηματογραφιστή Αλέξις Ντος Σάντος.

*Ο Πόλεμος των Κουμπιών (2011), Κυριακή στις 13.00, ΕΡΤ2
Ένα από τα πιο δημοφιλή γαλλικά μυθιστορήματα όλων των εποχών, το «Ο πόλεμος των κουμπιών» του Λουί Περγκό, έρχεται στη μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη Γιαν Σαμιουέλ («Αγάπα με αν τολμάς»). Σ’ ένα χωριό της Νότιας Γαλλίας, το 1957, μια ομάδα αγοριών κηρύσσει πόλεμο εναντία στους ορκισμένους εχθρούς της, τα παιδιά του γειτονικού χωριού. ‘ Ένας πόλεμος τιμής και πίστης που έχει παραμείνει ζωντανός για πολλές γενιές, όπου ο εξευτελισμός με το ξήλωμα των κουμπιών είναι η πιο τρομακτική ήττα.

*To Kill a Mockingbird (1962), Κυριακή στις 21.00, ΕΡΤ2
Κάπου στις αρχές του 1930, ενώ το οικονομικό κραχ έχει τσακίσει τα πάντα, σε μια μικρή κωμόπολη της Αλαμπάμα μένει ένας δικηγόρος με τα δύο παιδιά του. Όταν ένας μαύρος εργάτης κατηγορείται για βιασμό με ελάχιστες ενδείξεις ότι αυτός διέπραξε το έγκλημα, ο Άτικους αναλαμβάνει την υπεράσπιση του εργάτη, προς έκπληξη των υπόλοιπων κατοίκων. Ξαφνικά, ο ίδιος αλλά και τα μικρά του παιδιά θα βιώσουν την αποδοκιμασία της τοπικής κοινωνίας. Η ταινία αποτέλεσε σταθμό στην στρατευμένη τέχνη της εποχής της. Σκηνοθετεί ο Ρόμπερτ Μάλιγκαν και πρωταγωνιστεί ο Γκρέγκορι Πεκ.

*Cars (2006), Κυριακή στις 22.00, ALPHA
Η Pixar μας αποδεικνύει ότι και τα αυτοκίνητα έχουν ψυχή, μέσα από μια σπιντάτη περιπέτεια για τους μικρούς της φίλους.

*Τα αθλητικά ραντεβού της εβδομάδας
Champions League, Ολυμπιακός – Ντιναμό Ζ., Τετάρτη στις 21.45, ΕΤ1
Euroleague, Ολυμπιακός-Λιμόζ, Πέμπτη στις 21.45, ΕΤ2

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v