5 ωραίες ταινίες για να δείτε το Σαββατοκύριακο

Κωμωδίες, περιπέτειες, θρίλερ, Άρχοντες των Δαχτυλιδιών… Απ’ όλα έχει η τηλεόραση για τις κινηματογραφικές βραδιές αυτού του Σαββατοκύριακου.
5 ωραίες ταινίες για να δείτε το Σαββατοκύριακο
Σχεδιάζετε να μείνετε μέσα για ταινίες και cocooning αυτό το Σαββατοκύριακο; Μαζέψτε την καλύτερη παρέα, παραγγείλτε πίτσα –ή φτιάξτε την, ακόμα καλύτερα– και συντονιστείτε σε ένα από τα κανάλια της τηλεόρασης που υπόσχονται να κάνουν κινηματογραφικές τις νύχτες της Παρασκευής, του Σάββατου και της Κυριακής.

Θωρ
Σάββατο 21/03 στις 21.15 στον ANT1
Ένας σκανδιναβός θεός στέλνεται στη γη να ζήσει μαζί με τους ανθρώπους, και γίνεται ένας από τους μεγαλύτερους υπερασπιστές τους. Ο ήρωας της Marvel ζωντανεύει υπό τη σκηνοθετική ματιά του Κένεθ Μπράνα, σε μια ταινία γεμάτη δυνατά ονόματα: οι Κρις Χέμσγουορθ, Νάταλι Πόρτμαν, Άντονι Χόπκινς και Στέλαν Σκάρσγκαρντ πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων.

Οι Περιπέτειες του Τεν-Τεν
Σάββατο 21/03 στις 21.15 στο Mega
Ο πιο διάσημος βέλγος δημοσιογράφος –και αγαπημένο κόμικ των παιδικών μας χρόνων– ζωντανεύει χάρη στην κεφάτη σκηνοθεσία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, σε μια animation ταινία στην οποία πρωταγωνιστούν οι φωνές των Τζέιμι Μπελ, Σίμον Πέγκ, Ντάνιελ Κρεγκ, 'Αντι Σέρκις, Κάρι 'Ελγουις. Όσο για την υπόθεση, αυτή έχει ως εξής: Ο διαβολικός Σακχαρίν βάζει στο μάτι τον ανυποψίαστο, όπως πάντα, Τεν Τεν. Ο τελευταίος μαζί με το σκύλο του, Μιλού και τον θαλασσοδαρμένο φίλο του, Καπετάνιο Χάντοκ, οδηγούνται σε μια ανεπανάληπτη όσο και ριψοκίνδυνη περιπλάνηση στα πέρατα του κόσμου.

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η συντροφιά του δαχτυλιδιού
Κυριακή 22/03 στις 22.00 στον Alpha
Ο πρώτος-πρώτος Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, η ταινία από την οποία ξεκίνησε η παγκόσμια μανία που έμελλε να κρατήσει δέκα και βάλε χρόνια, επιστρέφει στις μικρές οθόνες μας και μας προκαλεί να την δούμε για εκατοστή φορά –αποτίοντας τον δέοντα φόρο τιμής στην ατάκα “one does not simply walk into Mordor” που έγινε ένα από τα πιο απέθαντα meme του διαδικτύου. Ο Πήτερ Τζάκσον σκηνοθετεί υποδειγματικά, και πρωταγωνιστούν οι Ελάιζα Γουντ, Ίαν ΜακΚέλεν, Βίγκο Μόρτενσεν, Λιβ Τάιλερ, Κέιτ Μπλάνσετ, Κρίστοφερ Λι και πολλοί ακόμα αγαπημένοι.

Zodiac
Παρασκευή 20/03 στις 22.10 στο Star
Ο master and commander Ντέιβιντ Φίντσερ, δημιουργός του «Se7en» και «Fight Club», σκιαγραφεί τα χρονικά της ανεξιχνίαστης υπόθεσης του Zodiac, μέσα από τα γράμματα, που έστελνε τακτικά ο ίδιος ο κατά συρροή δολοφόνος στην εφημερίδα «San Fransisco Chronicle». Δύο δημοσιογράφοι, ο Ρόμπερτ Γκρέισμιθ και ο Πολ Έιβερι ένωσαν τις δυνάμεις τους για τον εντοπισμό του. Καθηλωτικό θρίλερ με ατμοσφαιρική πλοκή, υποψήφιο για τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών, και πρωταγωνιστές τους Μαρκ Ράφαλο, Τζέικ Γκίλενχαλ και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ.

Potiche
Σάββατο 21/03 στις 22.00 στη Νεριτ
Στη Βόρεια Γαλλία των 70s, ένας αυταρχικός βιομήχανος βρίσκει τον δάσκαλό του όταν οι υπάλληλοι της ομπρελοβιομηχανίας του κατεβαίνουν σε απεργία και η εξίσου καταπιεσμένη σύζυγός του αναλαμβάνει να… ηρεμήσει τα πνεύματα. Σκηνοθετεί ο Φρανσουά Οζόν και ερμηνεύουν απολαυστικά η Κατρίν Ντενέβ και ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v