5 ωραίες ταινίες για να δείτε το Σαββατοκύριακο

Κωμωδίες, περιπέτειες, ψυχολογικά θρίλερ, όλα παίζουν σήμερα και το Σαββατοκύριακο στη μικρή οθόνη. Για να δούμε… τι θα δούμε.
5 ωραίες ταινίες για να δείτε το Σαββατοκύριακο
Σχεδιάζετε να μείνετε μέσα τα (πιθανότατα βροχερά, αν πιστέψουμε τα δελτία καιρού) βράδια αυτού του Σαββατοκύριακου; Είμαστε μαζί σας, και έχουμε πέντε απολαυστικές κινηματογραφικές επιλογές για να απολαύσετε στη μικρή οθόνη.

Shutter Island
Παρασκευή στις 23.15 στον ANT1
Ο Μάρτιν Σκορτσέζε σκηνοθετεί αριστουργηματικά ένα ψυχολογικό θρίλερ που… δίχασε κόσμο σχετικά με το τέλος του, πριν από πέντε χρόνια. Η υπόθεση έχει ως εξής: Ο αστυνόμος Τέντι Ντάνιελς κι ο νέος συνεργάτης του, Τσακ, φτάνουν σε ένα νησί κάπου στα ανοιχτά της Αμερικής, όπου βρίσκεται το Άσκλιφ, το ψυχιατρικό νοσοκομείο για ψυχασθενείς εγκληματίες, για να διεξάγουν έρευνα για μια ασθενή που φαίνεται να δραπέτευσε μυστηριωδώς. Στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Άσκλιφ, όμως, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, και τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και παράνοιας είναι πολλές φορές δυσδιάκριτα. Πρωταγωνιστούν ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και ο Μπεν Κίνγκσλεϊ.

The Dark Knight Rises
Παρασκευή στις 22.10 στο Star
Η τρίτη ταινία της αριστουργηματικής τριλογίας του κατά Κρίστοφερ Νόλαν Μπάτμαν έχει ένα αριστουργηματικό καστ (Κρίστιαν Μπέιλ, Μόργκαν Φρίμαν, Μάικλ Κέιν, Γκάρι Όλντμαν, Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Τομ Χάρντι, Μαριόν Κοτιγιάρ και Αν Χάθαγουεϊ) και έναν ολοκαίνουριο χαρακτήρα, την διαρρήκτη Σελίνα Κάιλ, η εμφάνιση της οποίας στην Γκόθαμ Σίτι θα πυροδοτήσει μια σειρά εξελίξεων.

Ο Εξαιρετικός Κύριος Λαζάρ
Σάββατο στις 22.00 στη ΝΕΡΙΤ
O κύριος Lazhar, από την Αλγερία, προτείνει τον εαυτό του ως αντικαταστάτη της δασκάλας που αυτοκτόνησε σε ένα δημοτικό σχολείο της Γαλλίας. Από την στιγμή που προσλαμβάνεται κάνει τα πάντα για να έρθει πιο κοντά στα παιδιά, να τους συμπαρασταθεί και να τους εξηγήσει την ανεξήγητη ακόμη και για τους μεγάλους πολλές φορές δύναμη της απώλειας. Ωστόσο, κανείς από τους συναδέλφους, γονείς, ακόμη κι απ' τα παιδιά δε γνωρίζει το παρελθόν του κυρίου Lazhar κι ότι από στιγμή σε στιγμή μπορεί να απελαθεί. Υπέροχη, όσο και συγκινητική ταινία από τον Καναδό Φιλίπ Φαλαρντό.

Milk
Κυριακή στις 00.50 στο Mega
Ο Σον Πεν είναι ο Χάρβεϊ Μιλκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος άνδρας που εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στην Καλιφόρνια. Για την συγκλονιστική του ερμηνεία σε αυτή την υπέροχη βιογραφία, ο Σον Πεν βραβεύτηκε με Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, ενώ το Milk απέσπασε επίσης το Όσκαρ Σεναρίου, και ήταν υποψήφιο για πολλά ακόμα βραβεία –μεταξύ των οποίων τα Όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και β’ ανδρικού ρόλου για τον Τζος Μπρόλιν.

Νήσος
Κυριακή στις 21.10 στο Star
Η κλειστή κοινωνία ενός νησιού, που όλα δείχνουν να κυλάνε ήσυχα, αναστατώνεται από τον ξαφνικό και περίεργο θάνατο του άρχοντα του τόπου, Θεμιστοκλή Δίκαιου, που αφήνει πίσω του μια τεράστια περιουσία. Σύμφωνα με τη διαθήκη του, θα τη μοιραστούν οι τέσσερις «εξουσίες» του νησιού (ο πρόεδρος της κοινότητας, ο αστυνομικός διευθυντής, ο παππάς και ο δάσκαλος) αφού πρώτα δεχτούν να διαβαστούν δημόσια τέσσερις επιστολές που αφορούν τον βίο και την πολιτεία του καθένα, και το περιεχόμενο δε γνωρίζει κανείς. Πρωταγωνιστούν οι Ελένη Καστάνη, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Τάνια Τρύπη, Δημήτρης Τζουμάκης, Μιχάλης Μαρίνος, Κώστας Βουτσάς, Ζέτα Δούκα, Δάφνη Λαμπρόγιαννη.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v