TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (6-12/10)

Οι ολοκαίνουριες ελληνικές σειρές που κάνουνε πρεμιέρα, οι ξένες ταινίες, τα ελληνικά μιούζικαλ, και οι αθλητικές αναμετρήσεις που θα μας κρατήσουν στον καναπέ αυτή την εβδομάδα.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (6-12/10)
του Γιώργου Κόκουβα

Μία από τις πιο πλούσιες εβδομάδες της σεζόν ξεκινά αυτή τη Δευτέρα, αφού Mega και Alpha ρίχνουν τα πρώτα πολύ δυνατά χαρτιά τους στο prime time. Δευτέρα και Τρίτη θα δούμε τα δύο πρώτα επεισόδια του «Μάνα Χ Ουρανού», της νέας κωμωδίας του Γιώργου Φειδά με την Μαρία Σολομού (Mega στις 21.15), την Τετάρτη θα ξεκινήσει το νέο μουσικό talent show για παιδάκια "Music School" (Mega στις 21.15), ενώ την ίδια ώρα και από το ίδιο κανάλι θα παρακολουθήσουμε την Πέμπτη και την Παρασκευή επεισόδια από τον νέο κύκλο της Μοντέρνας Οικογένειας.

Στο στρατόπεδο του ALPHA, η δυνατή «Μουρμούρα» έρχεται με δεύτερο κύκλο σε τετραπλή δόση (Δευτέρα ως Πέμπτη στις 21.00), ενώ επιστρέφει από Δευτέρα και η Ελληνοφρένεια. Την Τρίτη, θα δούμε και τη φιλόδοξη χιουμοριστική σειρά cartoon με ελληνικούς χαρακτήρες, με τίτλο «Από Άλλο Ανέκδοτο» και πρωταγωνιστές… τον Τοτό, την Αννούλα αλλά και διάσημους Έλληνες (στις 22.30).

Το πρόγραμμα της εβδομάδας όμως έχει και πολύ κινηματογράφο, ελληνικό και ξένο. Έχουμε και λέμε:

Οι ελληνικές ταινίες της εβδομάδας
*Οι Θαλασσιές οι Χάντρες, Δευτέρα στις 22.15, ΑΝΤ1
Ο Γιάννης Δαλιανίδης αναλαμβάνει την κάμερα, ο Μίμης Πλέσσας τις νότες και το δυνατό καστ της χρυσής εποχής του ελληνικού μιούζικαλ απαρτίζουν η Ζωή Λάσκαρη που βάζει τον Φαίδωνα Γεωργίτση να ξυρίσει το μουστάκι, η Μάρθα Καραγιάννη, η Μαίρη Χρονοπούλου, ο Κώστας Βουτσάς και ο Γιάννης Βογιατζής.

*Δεσποινίς Διευθυντής, Τετάρτη στις 21.45, ALPHA 
Η Τζένη Καρέζη είναι μία άψογη επαγγελματίας και επιστήμονας αλλά υστερεί σε θηλυκότητα. Η οποία θα προσπαθήσει να έρθει στην επιφάνεια όταν γνωρίζει τον υφιστάμενό της τον Αλέκο (Αλέκος Αλεξανδράκης), σε μια ταινία των Ντίνου Δημόπουλου, Κώστα Πρετεντέρη και Ασημάκη Γιαλαμά που άφησε εποχή με τις χαριτωμένες της ατάκες.

*Τα Κίτρινα Γάντια, Σάββατο στις 21.00, ALPHA 
Ένα ζευγάρι γάντια γίνονται αφορμή να ξεκινήσει ένας ζηλιάρης σύζυγος έρευνα μεταξύ ύποπτων μουστακαλήδων που τριγυρίζουν στο σπίτι του, αλλά και να παραγγείλει… πορτοκαλάδες από πορτοκάλια – με τους Νίκο Σταυρίδη, Γιάννη Γκιωνάκη, Μίμη Φωτόπουλο, Μάρω Κοντού, Μάρθα Βούρτση.

*Κάλπικη Λίρα, Κυριακή στις 23.00, STAR 
Μια κάλπικη λίρα γίνεται το «όχημα» για να μας διηγηθεί ο Γιώργος Τζαβέλλας τέσσερις διαφορετικές ιστορίες με ενδιαφέροντες χαρακτήρες και ευρηματικές σκηνές, στην πρώτη σπονδυλωτή ταινία του ελληνικού σινεμά. Με τους Βασίλη Λογοθετίδη, Ίλυα Λιβικού, Ορέστη Μακρή, Λαυρέντη Διανέλλο, Έλλη Λαμπέτη, Δημήτρη Χορν, Μίμη Φωτόπουλο και Σπεράντζα Βρανά. Η μουσική είναι του Μάνου Χατζιδάκι.

Οι ξένες ταινίες της εβδομάδας
*Thor, Τρίτη στις 22.15, ΑΝΤ1
Ο πανίσχυρος αλλά πεισματάρης Θορ εξορίζεται από τον πλανήτη των θεών και στέλνεται να ζήσει στη Γη με τους θνητούς, όπου γίνεται ο προστάτης ήρωας όλων των ανθρώπων. Και η περιπέτεια της τριλογίας αρχίζει, με πρωταγωνιστή τον Κρις Χεμσγουορθ και μαζί του τη Νάταλι Πόρτμαν, τον Τομ Χιντλστόουν, τον Στέλαν Σκάρσγκαρντ και τον Άντονι Χόπκινς.

*The Hangover II, Τετάρτη στις 22.00, STAR 
Η πιο επιτυχημένη κωμωδία της τελευταίας δεκαετίας ξαναπιάνει το νήμα από εκεί που το είχε αφήσει η παρέα πριν το bachelor party και αφηγείται ένα νέο χρονικό καζούρας και ατυχίας στον δρόμο, με έμφαση αυτή τη φορά στον πρώην β’ ρόλο, αυτόν του γκαφατζή φίλου που υποδύεται ο Ζακ Γαλιφιανάκης.

*Pretty Woman, Πέμπτη στις 21.45, ALPHA 
Η Τζούλια Ρόμπερτς είναι μια πόρνη και ο Ρίτσαρντ Γκιρ ο πλούσιος γόης που την προσλαμβάνει και σταδιακά την μυεί στον κόσμο της υψηλής κοινωνίας, με αποτέλεσμα να γίνουν το πρότυπο ζευγάρι της σύγχρονης ρομαντικής κομεντί.

*The Dark Knight, Παρασκευή στις 22.00, STAR 
Ο Κρίστοφερ Νόλαν απογειώνει το είδος του κομιξικού κινηματογράφου, ντύνοντας τα εφέ και το υπερθέαμα με παιχνίδι μεταξύ καλού και κακού, δίνοντας βαθιά υπόσταση σε κάθε χαρακτήρα της Γκόθαμ, από τον υπέροχο Μπάτμαν που υποδύεται ο Κρίστιαν Μπέιλ μέχρι τον Twoface ή τον καλύτερο Τζόκερ που έχει εμφανιστεί ποτέ επί οθόνης, ερμηνευμένο από τον αδικοχαμένο Χιθ Λέτζερ.

*The Mist, Παρασκευή στη 1.15, STAR 
Βαριά ομίχλη πέφτει πάνω από μια μικρή πόλη και βρίσκει αρκετούς από τους κατοίκους της στο supermarket της περιοχής. Η ομίχλη είναι τόσο πυκνή που αναγκάζονται να κλειστούν μέσα. Όταν όμως κάτι που δεν ξέρουν τι είναι αρχίζει να τους απειλεί απ’ έξω, η θρησκοληψία, η λογική, η γενναιότητα και η αγωνία θα κάνουν πάρτι στους διαδρόμους. Βασισμένη σε βιβλίο του Στίβεν Κινγκ, η Ομίχλη αποτελεί ένα από τα καλύτερα και πιο παραγνωρισμένα εγχειρήματα του Ντάραμποντ (Τελευταία Έξοδος Ρίτα Χέιγουορθ).

*Το νησί των καταραμένων, Κυριακή στις 21.15, ΑΝΤ1 
O πολυβραβευμένος Μάρτιν Σκορσέζε, βρίσκεται πίσω από το σκηνοθετικό τιμόνι του αστυνομικού αυτού θρίλερ που μας μεταφέρει στο ψυχιατρικό άσυλο ενός απομονωμένου νησιού, όπου ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο καλείται να βρει έναν τρόφιμο που αγνοείται.

Οι αθλητικές αναμετρήσεις της εβδομάδας
*Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, Κύπελλο Μπάσκετ, Πέμπτη στις 21.30, ΑΝΤ1
*Φινλανδία-Ελλάδα, Προκριματικά Euro 2016, Σάββατο στις 21.45, ΝΕΡΙΤ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v