Οι περσόνες της ελληνικής τηλεόρασης που αγαπάμε να μισούμε

Είτε τους αγαπάς, είτε τους μισείς, είτε αγαπάς να τους μισείς. Δες μερικές από τις πιο αμφιλεγόμενες περσόνες που πέρασαν από τη μικρή, ελληνική οθόνη.
Οι περσόνες της ελληνικής τηλεόρασης που αγαπάμε να μισούμε
Δίχασαν, προσέφεραν ή συνεχίζουν να προσφέρουν ψυχαγωγία στα πλήθη, αγαπήθηκαν αλλά και μισήθηκαν από μερίδα του τηλεοπτικού κοινού, ο καθένας για το ιδιαίτερο του ταπεραμέντο.

Αυτές οι περσόνες της ελληνικής τηλεόρασης ήταν (και είναι) από τις πλέον αμφιλεγόμενες.

Τατιάνα Στεφανίδου

Ένα όνομα, μια trash ιστορία στην τηλεόραση, η Τατιάνα Στεφανίδου σε όσα κανάλια και αν βρεθεί αφήνει κάτι από την αίγλη της: Από όταν έψαχνε τα σκουπίδια των επωνύμων μέχρι την επική κόντρα/μπινελίκωμα Μπάρκα – Χειλιουδάκη που φιλοξένησε ζωντανά και την απόλυτα κριντζ ερμηνεία του «Μαμά» του Sin Boy. Της αναγνωρίζουμε πάντως ότι έριξε επικό «Άντε Γεια» σε αγανακτισμένο Χρυσαυγίτη γονιό.



Στέφανος Χίος

O εκδότης της εφημερίδας «Μακελειό» με τα… όχι και τόσο politically correct πρωτοσέλιδα, είναι πραγματικά μια περίπτωση που ο ιστορικός της ελληνικής τιβί του μέλλοντος θα προσπαθήσει να αποκωδικοποιήσει. Άκρη δε θα βγάλει, γιατί ο Στέφανος είναι μια κατηγορία από μόνος του, σημάδι των καιρών στους οποίους ζούμε. Α, και για να μη ξεχνιόμαστε, πρώην συνεργάτης της Τατιάνας.



Τάκης Τσουκαλάς

Κοντράρει άνετα τον Στέφανο Χίο στο μπρά ντε φερ της απόλυτης καφρίλας και αθυροστομίας. Ο Τάκης Τσουκαλάς με το «Άντε Γεια» έδωσε άλλο νόημα στο είδος της αθλητικής εκπομπής με μνημειώδεις ατάκες, εκκωφαντικά μπινελίκια, ενίοτε ρατσιστικές συμπεριφορές (βλέπε τον «πίθηκο» Θανάση Αντετοκούνμπο) και μια τούμπα που όμοιά της δεν έχουμε δει ποτέ σε ζωντανή μετάδοση.



Άσπα Τσίνα

Τη γνωρίσαμε μέσα από το πρώτο Fame Story, όμως οι ατάκες που ξεξτόμισε τότε δεν παλιώνουν με τίποτα. Με παγερό χαμόγελο, οριακά ανέκφραστη, κατάφερε να φέρνει στα όρια τις συμπαίκτριές της, με πρώτη και καλύτερη την Φωτεινή, απαντώντας με το μνημειώδες «Δεν καταλαβαίνω την έκρηξή σου». Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις τσακωμών, έκανε το τσιγάρο της και απλά αδιαφορούσε.



Βίκυ Καγιά

Μοντέλο περιοπής, με μπόλικα χιλιόμετρα στις πασαρέλες, η Βίκυ Καγιά αποτελεί τον ορισμό της μάτσο κριτή στο GNTM. Δε θα λογαριάσει και πολλά, θα πει τα πράγματα με το όνομά τους, ίσως και λίγο πιο χύμα από όσο θα περίμεναν τα αγχωμένα υποψήφια μοντέλα που έρχονται με ύφος και ελπίδα για καριέρα, και φεύγουν με κλάματα. Αποτέλεσμα να θεωρείται από πολλούς φαν του reality μόδας ως η απόλυτα… bitch.



Αννίτα Πάνια

Ποιος δεν έχει δακρύσει με τα «Παρατράγουδά» της, ποιος δεν έχει κλάψει από τα γέλια με τους υποψήφιους γαμπρούς και νύφες στο «Χρυσό Κουφέτο». Και ποιος δεν νιώθει άσχημα δεκαετίες μετά, όταν συνειδητοποιεί τι παρέλαση ανθρώπων που χρήζουν βοήθειας συνέβαινε στις εκπομπές της; Η Αννίτα Πάνια – καλώς η κακώς – είναι κατηγορία από μόνη της, εδώ και τριάντα περίπου χρόνια.



Σία Λιαροπούλου

Η απόλυτη βασίλισσα του trash, παρακολουθούσε με ζηλευτή ψυχρότητα τον κόσμο να πιάνει τον απόλυτο πάτο στις εκπομπές της, αναδεικνύοντας οικογενειακές «ιστορίες» βγαλμένες από τους χειρότερους εφιάλτες της πολιτικής ορθότητας. Λίγα λεπτά θέασης των αποσπασμάτων από το «Ζευγάρι της Χρονιάς», αρκούν για να καταλάβει κανείς την… κληρονομιά της στην ελληνική τηλεόραση.



Μάρκος Σεφερλής

Είτε τον αγαπάς είτε τον μισείς, ο Μάρκος Σεφερλής παραμένει ο νούμερο ένα εμπορικός κωμικός της εγχώριας τηλεόρασης. Τι και αν το χιούμορ του έχει αλλάξει προς το γραφικότερο και το πιο ρατσιστικό; Τι και αν αστειεύτηκε με βιασμούς σα να μην συνέβη τίποτα; Ο τύπος έφερε στην ελληνική τηλεόραση λογοπαίγνια που ζουν ακόμα και σήμερα και γεμίζει Δελφινάρια ανεξαρτήτως παράστασης, κάθε χρόνο.



Τριαντάφυλλος

Ποιος θα το περίμενε πως ο δημοφιλής τραγουδιστής των 90s θα έκανε «ώπα» ένα ολόκληρο reality με τα… τερτίπια του στον Άγιο Δομίνικο;. Στο Survivor του 2021, ο Τριαντάφυλλος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, εν μέσω δίνης διαφωνιών και καυγάδων, ο αγαπημένος… μισητός του κοινού, ο παίκτης που κατάφερε να τσακωθεί – σχεδόν – με όλους. Το αποτέλεσμα; Όταν βγήκε από το παιχνίδι, η καριέρα του εκτοξεύτηκε – ξανά.



 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v