Κωμωδίες στο Netflix που αξίζει να τσεκάρεις

Ξεψαχνίσαμε την πλατφόρμα της καρδιάς μας και βρήκαμε τις καλύτερες κωμωδίες της, για να ξεκαρδιστούμε σαν άνθρωποι.
Κωμωδίες στο Netflix που αξίζει να τσεκάρεις
Το καλοκαίρι τελειώνει και μια στοίβα λογαριασμών περιμένουν να πληρωθούν, ενώ μέσα σου ξέρεις πως θα περάσουν κάποια μηνάκια μέχρι την επόμενη άδεια σου. Το αφεντικό ζητά να αυξήσεις την παραγωγικότητα και το σούπερ μάρκετ όλο κι ακριβαίνει. Μοιάζει λοιπόν επιβεβλημένη ανάγκη να δεις ένα ταινίακι και να σκάσει λίγο το χειλάκι σου. Για αυτόν τον λόγο ψάξαμε την πλατφόρμα της καρδιάς μας –το Netflix ντε- και βρήκαμε τις καλύτερες ταινίες που στριμάρουν από εκεί.

Mindhorn του Sean Foley (2016)



«Ένας διεστραμμένος δολοφόνος, λέει πως θα μιλήσει μόνο με ένα τηλεοπτικό ντετέκτιβ της δεκαετίας του 80, για να δώσει στοιχεία για τα εγκλήματά του. Ο ηθοποιός, που υποδύεται τον ντετέκτιβ και πια ζει παραγκωνισμένος, δέχεται, και όλα πάνε κατά διαόλου». To Mindhorn είναι μια κάφρικη κωμωδία, φτιαγμένη με πολύ μεράκι και σπαρταριστές ατάκες. Δύσκολα θα πετύχεις αντίστοιχη ταινιάρα στην κατηγορία των κωμωδιών του Netflix όπου κι έχει μαζευτεί μπόλικη άνευρη και κοινότυπη σαβούρα. Μην διστάζεις, πάτα το play και θα μας θυμηθείς.

Metal Lords του Peter Sollett (2022)



Δύο παιδιά φτιάχνουν ένα μέταλ συγκρότημα σε ένα λύκειο, όπου μόλις δύο παιδιά ενδιαφέρονται για τη μέταλ. Δεν μπορούν να βρουν μπασίστα, αλλά υπάρχει μια κοπέλα που παίζει τσέλο. Αν θέλουν να κερδίσουν τη Μάχη των Συγκροτημάτων, πρέπει να συνεργαστούν. Aν είσαι μεταλάς με την αράδα σου θα πας και θα δεις το Metal Lords που θα σου ξυπνήσει υπέροχες μνήμες από τις αντικοινωνικές σου μέρες σαν μαύρο μουσικό πρόβατο στο σχολείο. Αν πάλι δεν είσαι μεταλάς ή ροκάς πάλι θα απολαύσεις το Metal Lords γιατί είναι αρκούντως αγχολυτικό κι ευχάριστο, δίχως να μπατάρει το σενάριο του.

Mean girls του Mark Waters (2004)



Ίσως το διασημότερο chick flick της δεκαετίας των 00’s, απευθύνεται κυρίως στο γυναικείο κοινό, μεταξύ μας όμως, αποτελεί και guilty pleasure πολλών ανδρών. Γυρισμένο στην εποχή όπου η Linsday Lohan ήταν το χρυσό κορίτσι του Hollywood και με σενάριο γραμμένο από την θεάρα της κωμωδίας, Tina Fey, η ταινία ακολουθεί την πιο cool κοριτσοπαρέα του λυκείου και την προσπάθεια της πρωταγωνίστριας να «χωρέσει» κάπου εκεί ανάμεσα στα… κακά κορίτσια του σχολείου. Εμφανώς σατιρικό ως προς τις σχολικές κλίκες (αυτή η μάστιγα) και το στερεότυπο πως οι κοριτσίστικες σχολικές φιλίες είναι ψεύτικες, χαρίζει πολλές στιγμές γέλιου και γιατί όχι, ταύτισης.

Η Συνέντευξη του Seth Rogen (2014)



Η πιο καμένη κωμωδία στη λίστα μας σε στέλνει σε ένα απαγορευμένο, για σχεδόν όλους τους ανθρώπους ταξίδι, με προορισμό τη Βόρεια Κορέα και συνταξιδιώτες σου τους James Franco και Seth Rogen. Μπουχτισμένοι από τις lifestyle και χωρίς νόημα εκπομπές τους, όταν τους δίνεται η ευκαιρία να πάρουν συνέντευξη από τον πιο τρομακτικό ηγέτη της σύγχρονης ιστορίας, ξέρουν πως δεν πρέπει να τη χάσουν. Τα πράγματα όμως θα κυλήσουν πολύ διαφορετικά από ότι νόμιζαν, γιατί τελικά η αποστολή τους θα γίνει πολύ πιο …σύνθετη. Ταινία που φυσικά λογοκρίθηκε από τη Βόρεια Κορέα και απέσπασε ανάμεικτες κριτικές, είναι όμως αυτό που χρειάζεσαι για ένα ξεκαρδιστικό απογευματόβραδο στο σαλόνι σου.

Ξανά στο Λύκειο του Alex Hardcastle (2022)



Έχοντας ξυπνήσει από κώμα δύο δεκαετιών, η πρωταγωνίστρια αυτής της κωμωδίας (την οποία υποδύεται η Rebel Wilson), έχοντας μείνει στην ηλικία των 17 ετών, αποφασίζει να γυρίσει στο σχολείο και να τελειώσει την τελευταία τάξη του λυκείου. Φυσικά ούτε η εμφανισή της, αλλά ούτε και κάτι άλλο έχει παραμείνει το ίδιο. Smartphones, gadgets και μια διαφορετική pop κουλτούρα κάνουν την προσαρμογή της στο σχολείο μια καθημερινότητα γεμάτη αστεία ευτράπελα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v