Απίστευτα ρετρό διαφημίσεις από το χρονοντούλαπο της τηλεόρασης!

Ατάκες που έμειναν στην ιστορία, προϊόντα που δεν υπάρχουν πια ή άλλαξαν επωνυμία, ατόφια ελληνική τηλεοπτική νοσταλγία.
Απίστευτα ρετρό διαφημίσεις από το χρονοντούλαπο της τηλεόρασης!
Παλιά, τα διαλείμματα ανάμεσα σε εκπομπές και ταινίες που τόσο μας εκνευρίζουν σήμερα, είχαν τη δική τους αίγλη. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, με έξυπνες και πιασάρικες ατάκες, οι διαφημιστές του χθες έφτιαχναν σποτάκια που άφησαν εποχή.

Αρκετές δεκαετίες μετά, οι θρυλικές διαφημίσεις του παρελθόντος ικανοποιούν την δίψα μας κατανάλωση… νοσταλγίας εποχών που έφυγαν και δεν ξαναγυρνούν.

Δείτε παρακάτω μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές διαφημίσεις της παλιάς ελληνικής τηλεόρασης.

Όταν το γάλα έγινε σοκολατένιο… βάζαμε τα γκολ στο τάκα-τάκα.Η πρώτη διαφήμιση του ΤΟΠ τη δεκαετία του ’70. Νόστιμο ξύδι για το φαγητό, λα λα λα! Το διάσημο πλέον τζινγκλ του Λουκιανού Κηλαηδόνη έφερε το γνωστό ξύδι στο στόμα πολλών.Παγωτοφραουλένιο KISS, το 1993.Ξέρετε γιατί οι γυναίκες προτιμούν τη χύτρα ταχύτητας Fissler; Το 1982 θα μαθαίνατε.Οι αγελάδες φαίνεται να εγκρίνουν το Total το 1983.Πριν την TWIX υπήρχε η Raider και πρόσφερε διπλή απόλαυση.Το νέο βελτιωμένο Pronto γυαλίζει καλύτερα.Θυμάστε τα σοκολατένια κουφετάκια ION Chokies; Ούτε εμείς.Λαλάκης ο εισαγόμενος το 1985. Γιατί αγοράζοντας εισαγόμενα, την πληρώναμε όλοι. Επιμένων ελληνικά ίσως η πιο θρυλική ατάκα.Θα την κρεμάσω! Για τον σκόρο; Vapona.Κουτί – κουτί – κουτί, τώρα η Χένιγκερ καινούργια σε κουτί.Δεν ξανατρώω άλλε πατάτες, μόνο Ζαπάτα τραγανές.Αφιερωμένο από το Ντουφόν, στην κατσαρίδα!Μόνο με MISKO τη βρίσκει ο Βασίλης Τσιβιλίκας.Το 1980 υπήρχε ένα σαπούνι που το έλεγαν Cleopatra.Καλλυντικά ΠΑΤΙΣΤΑΣ το 1995.Και η αγαπημένη Serenata του 1986 με τη φωνή του αξέχαστου Χάρρυ Κλυνν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v