Πέθανε ο ηθοποιός Γίωργος Μάζης

Ο Γιώργος Μάζης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών, αφήνοντας πίσω σημαντική καριέρα στο θέατρο τον κινηματογράφο αλλά και στη μεταγλώττιση.
Πέθανε ο ηθοποιός Γίωργος Μάζης
Ο ηθοποιός, Γιώργος Μάζης, πέθανε χθες σε ηλικία 84 ετών αφήνοντας πίσω του μια σημαντική καριέρα σε θέατρο, κινηματογράφο, αλλά και στις μεταγλωττίσεις καθώς είχε δανείσει τη φωνή του σε αγαπημένους ήρωες των παιδικών μας χρόνων.

Ο Γιώργος Μάζης ήταν ο... Σρέντερ στα Χελωνονιτζάκια, o Hordak στη σειρά She-Ra, ο Μπάρνεϊ στους Φλίντστοουνς, ο Κόα στο «Βιβλίο της Ζούγκλας», ο Οβελίξ στον «Αστερίξ», ο Κολτ και ο Νέμεσις στη σειρά «Σερίφης του Διαστήματος και Αστρομαχητές».

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην χαρακτηριστική ερμηνεία του Γιώργου Μάζη στον «Θίασο» του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Από την άλλη ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) έγραψε στο Facebook για τον χαμό του συναδέλφου του.

«Καθώς οδηγώ προς την Επίδαυρο ένα θλιβερό νέο ήρθε για έναν πολύ καλό συνάδελφό μας που έφυγε δυστυχώς… Και ο Γιώργος Μάζης δεν είναι πια ανάμεσά μας… ένας πολύ καλός μου φίλος πού μαζί του ξεκίνησα την ιστορία της μεταγλώττισης και συνεργαστήκαμε πολλές φορές μαζί στο θέατρο Καλό ταξίδι Γιώργο μου».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v