Υπέροχες ταινίες για να δεις αυτές τις μέρες στο Ertflix

Σινεφίλ συντροφιά για τις γιορτινές ημέρες και όχι μόνο, αυτές οι ταινίες που ήρθαν στην ελληνική πλατφόρμα είναι εξαιρετικές.
Υπέροχες ταινίες για να δεις αυτές τις μέρες στο Ertflix

Ευρωπαϊκό σινεμά, αγαπημένοι ηθοποιοί, ανεξάρτητοι δημιουργοί, κοινωνικά δράματα και… ζόμπι πρωταγωνιστούν στο φρέσκο πρόγραμμα της πλατφόρμας Ertflix. Ξεχωρίσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για τα μάτια σου μόνο.

Good Time (2017)



Ο Connie (Ρόμπερτ Πάτισον) και ο Nick (Μπένι Σαφντί) είναι δυο αδέρφια του περιθωρίου της άγριας φτωχής Νέας Υόρκης. Στήνουν πρόχειρα μια ληστεία τράπεζας για να πιάσουν τη καλή και να ξεφύγουν από τη μιζέρια, όμως αυτή στραβώνει, με τον διανοητικά ασθενή Nick να συλλαμβάνεται. Ο Connie φοβάται ότι ο αδερφός του δε πρόκειται να επιβιώσει στη φυλακή και περνάει ένα "τεταμένο" βράδυ προσπαθώντας να τον βγάλει έξω με κάθε νόμιμο και παράνομο μέσο. Ιλιγγιώδεις ρυθμοί, κοφτό μοντάζ και σπιντάτη σκηνοθεσία σε μια ταινία των αδερφών Σαφντί που εγγυημένα σου ανεβάζει κατακόρυφα παλμούς.

Φανταστικές Αγάπες (2010)



Ο Φράνσις είναι γκέι, συναισθηματικός, λιγομίλητος και ντροπαλός. Η Μαρί είναι στρέιτ, αυθάδης, με ένα ιδιόρρυθμο vintage look. Ο Νικολά, καινούριος στην πόλη θέλει απλώς να κάνει φίλους. Καθώς το ένα ραντεβού φέρνει το άλλο, η μία φαντασίωση διαδέχεται την άλλη. Τον διεκδικούν και οι δύο, ο καθένας με τον τρόπο του. Όμως ο Νικολά μοιάζει ιδιαίτερη περίπτωση ανθρώπου. Το παιδί θαύμα του μοντέρνου σινεμά Ξαβιέ Ντολάν, παραδίδει μια πολύχρωμη πραμάτεια για τον ανεκπλήρωτο έρωτα, με σκηνές απίστευτης λυρικής γοητείας, και γοητευτικούς πρωταγωνιστές στο μεταίχμιο των δύο φύλων.

Γκοντάρ, Αγάπη μου (2017)



Όταν ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ γύριζε την «Κινέζα» του 1967, ήταν ήδη ένας από τους πιο καταξιωμένους σκηνοθέτες της Νουβέλ Βαγκ. Και ενώ ο ίδιος θεωρεί ότι οδεύει σε ένα καλλιτεχνικό αδιέξοδο, ο κεραυνοβόλος του έρωτας με την πρωταγωνίστρια του, Αν Βιαζεμσκί, θα του δώσει νέα ζωή. Βασισμένο στα λεγόμενα της ιδίας στο ομότιτλο βιβλίο της. Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης του “The Artist”, Μισέλ Χαζαναβίσιους παρουσιάζει μια αιρετική ιστορία με έναν απόλυτα διασκεδαστικό τρόπο και προσεγγίζει με απολαυστικά ιερόσυλη διάθεση έναν ζωντανό κινηματογραφικό μύθο.

Το Εξπρές των Ζωντανών Νεκρών (2016)



Ένας άγνωστου ταυτότητας ιός σαρώνει τη Νότια Κορέα, εξελίσσεται σε πανδημία και μεταμορφώνει τους κατοίκους της σε ζωντανούς νεκρούς. Η Κυβέρνηση αναγκάζεται να θέσει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά ούτε η κήρυξη του στρατιωτικού νόμου είναι αρκετή. Οι μοναδικοί σώοι επιβάτες με προορισμό το Μπουσάν, που έχει αποκλείσει τη μετάδοση του ιού, πρέπει να παλέψουν μέχρι θανάτου για να επιβιώσουν. Ο έμπειρος στα anime σκηνοθέτης Γέον Σανγκ-χο, ξαναδιαβάζει τη μυθολογία των ζόμπι και της δίνει φρέσκια πνοή μέσα από ένα σπιρτόζικο μείγμα τρόμου, κοινωνικής καταγγελίας και μαύρης κωμωδίας.

Το μερίδιο των Αγγέλων (2012)



Όταν ο Ρόνι, αγκαλιάζει για πρώτη φορά το νεογέννητο γιο του Λουκ, ορκίζεται να του εξασφαλίσει μία καλύτερη μοίρα από τη δική του. Τα πράγματα, όμως, είναι δύσκολα καθώς ο νεοφώτιστος πατέρας, εκτός από καταδικασμένος σε 300 ώρες κοινωνικής εργασίας για διάφορες αξιόποινες πράξεις, είναι εγκλωβισμένος στον κλοιό της ανεργίας και του περιθωρίου. Ο Κεν Λόουτς κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά – κοινωνικό σινεμά δηλαδή, και φέρνει στις οθόνες μας μια… μεθυστική και παναθρώπινη ταινία.

Το Λιμάνι της Χάβρης (2011)



Ο Μαρσέλ Μαρξ, πρώην συγγραφέας και πολύ γνωστός αντικομφορμιστής, έθαψε τα όνειρά του για μια λογοτεχνική επανάσταση και ζει ευτυχισμένα στο τρίγωνο του αγαπημένου του μπαρ, της εργασίας, και της συζύγου του, Αρλέτι, όταν ξαφνικά η μοίρα πετάει στο δρόμο του έναν ανήλικο μετανάστη από την Αφρική. Η Αρλέτι ταυτόχρονα αρρωσταίνει σοβαρά και πέφτει στο κρεβάτι, ενώ ο Μαρσέλ για άλλη μια φορά πρέπει να σταθεί όρθιος στον τοίχο της ανθρώπινης αδιαφορίας με μόνο όπλο του την έμφυτη αισιοδοξία και την ακλόνητη αλληλεγγύη. Ουμανιστικό διαμαντάκι από την Γαλλία με την υπογραφή του Άκι Καουρισμάκι.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v