Μετρήσαμε τις αργίες του 2017!

Ακόμα δεν μπήκε καλά-καλά η νέα χρονιά, κι εμείς μετράμε τις ημέρες που θα καθόμαστε. Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλλέτω.
Μετρήσαμε τις αργίες του 2017!
της Ηρώς Κουνάδη

Ελπίζουμε να είστε αρκετά χαρούμενοι με το γεγονός πως έφυγε επιτέλους το 2016, ώστε να μην στεναχωρηθείτε πολύ όταν μάθετε πως το 2017 ξεκινά με δύο αργίες λιγότερες, καθότι η 25η Μαρτίου (όπως και η 28η Οκτωβρίου, που πέφτει πάντα την ίδια μέρα, όπως έχετε σίγουρα προσέξει όσοι παίρνετε τις αργίες σας στα σοβαρά) πέφτει Σάββατο. Δεχτείτε τις ειλικρινείς απολογίες μας αν το μαθαίνετε πρώτα από εμάς, και πάμε να δούμε τις υπόλοιπες καλές μέρες που μας επιφυλάσσει η χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

Ένα ωραιότατο τριήμερο μας χαρίζει η πρώτη αργία του χρόνου, η 6η Ιανουαρίου των Θεοφανείων, που πέφτει βολικότατα Παρασκευή.

Στις 27 Φεβρουαρίου έρχεται το δεύτερο τριήμερο της χρονιάς, η Καθαρά Δευτέρα, για να μη μείνουμε ούτε τον Φεβρουάριο παραπονεμένοι από αργίες.

Για τον Μάρτιο τα είπαμε, ας προσπεράσουμε την θλιβερή ετούτη είδηση.

Το μοναδικό επίσημο τετραήμερο της χρονιάς, αυτό του Πάσχα, έρχεται και στρογγυλοκάθεται στην καρδιά του Απριλίου: 14 Απριλίου η Μεγάλη Παρασκευή, 16 η Κυριακή του Πάσχα. Καθόλου άσχημα.

Τριημεράκι φέρνει στο καλάθι που κρατά και ο Μάιος, με την Πρωτομαγιά να πέφτει ωραιότατη Δευτέρα.

Το παραδοσιακό τριήμερο του Ιουνίου για όσους είναι… του (αγίου) πνεύματος, έρχεται φέτος στις 5 Ιουνίου, κι όσοι κάνουμε τότε την πρώτη μας καθιερωμένη βουτιά του χρόνου ετοιμαζόμαστε ήδη για ελαφρά κρυοπαγήματα.

Παρ’ ολίγον τριήμερο ο Δεκαπενταύγουστος, ημέρα Τρίτη. Θα έχετε πιθανότατα άδεια τότε, οπότε δεν σας νοιάζει.

Αγνοούμε επιδεικτικά την 28η και…

Αποζημιωνόμαστε με δεύτερο τετραήμερο στο κλείσιμο της χρονιάς, καθότι τα Χριστούγεννα και η δεύτερη μέρα τους πέφτουν αντίστοιχα Δευτέρα και Τρίτη.

Καλή χρονιά, με πολλή ξεκούραση!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v