Σήμερα είναι η χειρότερη μέρα του χρόνου (;)

Τι είναι, επιτέλους, αυτή η Blue Monday, και γιατί γίνεται χαμός στα social media από το πρωί;
Σήμερα είναι η χειρότερη μέρα του χρόνου (;)
Υπάρχει κάτι σαν την χειρότερη μέρα του χρόνου; Κι όμως, η ψυχολογία λέει πως υπάρχει –ή τουλάχιστον πως θα μπορούσε. Και σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, αυτή είναι η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, γνωστή και ως Blue Monday.

Γιατί; Επειδή η μελαγχολία των γιορτών που πέρασαν συνδυάζεται με το κρύο του Ιανουαρίου, τους λογαριασμούς από τα χριστουγεννιάτικα έξοδα που καταφτάνουν και τον χρόνο που μας χωρίζει από τα επόμενα Χριστούγεννα.

Πάντως, η ιστορία αυτή της Blue Monday δεν είναι ακριβώς αυτό που θα λέγαμε αξιόπιστη: Ο υπολογισμός της έγινε «παραγγελιά» σε έναν ψυχολόγο, το 2005, από το βρετανικό ταξιδιωτικό γραφείο Sky Travel –το οποίο δεν υπάρχει πια.

Οι ιδιοκτήτες του, έχοντας παρατηρήσει μεγάλη πτώση της κίνησης τις ημέρες που ακολουθούσαν τις γιορτές, ζήτησαν από έναν ψυχολόγο να υπολογίσει την «πιο μελαγχολική μέρα του χρόνου» και μετά χρησιμοποίησαν το εύρημά του (την Blue Monday, ή την τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου) σε μια καμπάνια που έλεγε πως ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις την μελαγχολία είναι να κλείσεις ένα αεροπορικό εισιτήριο. Έξυπνο, ε;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v