«Φτύστε τους ομοφυλόφιλους», καλεί η Εκκλησία

Δείτε πότε θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και το νέο… «μήνυμα αγάπης» του Αμβρόσιου.
«Φτύστε τους ομοφυλόφιλους», καλεί η Εκκλησία
«Αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους. Αποδοκιμάστε τους. Μαυρίστε τους. Δεν είναι άνθρωποι. Είναι εκτρώματα της φύσεως. Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν. Είναι άτομα με νοητική διαταραχή. Δυστυχώς, αυτοί είναι τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελοκομεία! Μη διστάζετε, λοιπόν. Όταν και όπου τους συναντάτε, φτύστε τους». Αυτό είναι το «μήνυμα αγάπης», ή με άλλα λόγια το αποτροπιαστικό ομοφοβικό παραλήρημα του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιου.

Τα παραπάνω ήταν μερικά από όσα έγραψε ο ίδιος στο blog του, μετά την κατάθεση στην βουλή του νομοσχεδίου επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια το βράδυ της Τετάρτης. Σε ένα ακόμη ρατσιστικό ξέσπασμά του, ο Αμβρόσιος έγραψε τα εξής:

«Δυστυχώς, αδελφοί μου, σήμερα την Ελλάδα διοικούν και μερικά τέτοια ανθρωπάρια. Ασφαλώς αποτελούν μια μικρή μειοφηφία στο σύνολο των Μελών της Βουλής των Ελλήνων. Υπάρχουν όμως! Είναι μερικά αποβράσματα της Κοινωνίας, περιθωριακοί άνθρωποι, ελαττωματίες, εξευτελισμένοι, άνθρωποι του σκότους οι οποίοι τώρα πια με την ευκαιρία της υπεροχής της αριστερής πτέρυγας σήκωσαν πια κεφάλι. Σας συμβουλεύω: Μη τους πλησιάζετε! Μη τους ακούτε! Μη τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της Κοινωνίας! Δικαίωμά τους, βέβαια, είναι κρυφά -ιδιωτικά- να ζουν όπως θέλουν. Αλλά κάποιοι ξεφτιλισμένοι δεν μπορούν να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής των».

Εν τω μεταξύ, το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Τετάρτης, θα εισαχθεί την προσεχή Δευτέρα στην αρμόδια επιτροπή για επεξεργασία και αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου. Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι η αναγκαιότητα επίσημης αναγνώρισης των ομόφυλων ζευγαριών προκύπτει από τις αρχές της ισότητας και του σεβασμού της διαφορετικότητας, και πως είναι υποχρέωση της πολιτείας να εγγυηθεί την ισότιμη απόλαυση των δικαιωμάτων για όλους.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια και την αναγνώριση οικογενειακών δεσμών μεταξύ των μερών – μαζί και η ιδιωτική αυτονομία στις περιουσιακές τους σχέσεις. Εν ολίγοις, με Προεδρικό Διάταγμα που αναμένεται να εκδοθεί μέσα σε ένα εξάμηνο, θα μπορούν πλέον όλα τα ζευγάρια να διεκδικούν δικαίωμα συνυπηρέτησης στο Δημόσιο, δικαιώματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σύνταξης χηρείας και όλων των εργασιακών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών, κληρονομικών και φορολογικών δικαιωμάτων που ως τώρα δεν αναγνωρίζονταν.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v