Διαγραφή χρεών μέχρι 20.000€ σε τράπεζες και Δημόσιο

Νέα τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών επιτρέπει διαγραφή χρεών προς τράπεζες και Δημόσιο μέχρι και 20.000€. Δείτε ποιους αφορά.
Διαγραφή χρεών μέχρι 20.000€ σε τράπεζες και Δημόσιο
Διαγραφή έως 20.000€σε τράπεζες και Δημόσιο, προβλέπει η νέα τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή, μαζί με τη συμφωνία της νέας δανειακής σύμβασης με τους θεσμούς.

Οι διατάξεις αφορούν νοικοκυριά χωρίς ακίνητη περιουσία, με μηδενικά εισοδήματα και τραπεζικές καταθέσεις έως 1.000 ευρώ, ενώ οι οφειλέτες για να πετύχουν τη διαγραφή θα πρέπει να προσφύγουν στα Ειρηνοδικεία.

Τα κριτήρια που απαιτούνται για την υπαγωγή στη νέα ρύθμιση του οφειλέτη είναι τα εξής:
 
*Κατά την ημέρα υποβολής της αίτησης και της επικύρωσης, να μην διαθέτει ακίνητη περιουσία και να μην έχει προβεί σε πράξη διάθεσης ακίνητης περιουσίας κατά την τελευταία τριετία, πριν την κατάθεση της αίτησης.
* Τα λοιπά περιουσιακά του στοιχεία, είτε ως δικαιούχου, είτε ως συνδικαιούχου, συμπεριλαμβανομένων και των καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα, να μην υπερβαίνουν το ποσό των 1.000 ευρώ.
* Οι οφειλές που περιλαμβάνονται στη αίτησή του θα αφορούν το σύνολό τους και όχι κάθε οφειλή ξεχωριστά.
* Το ύψος των οφειλών να μην υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των τόκων, των εξόδων και των προσαυξήσεων.
* Να μην υπάρχουν εμπραγμάτως ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο ασφαλισμένοι πιστωτές
* Τα εισοδήματά του καθ' όλη τη διάρκεια του τελευταίου έτους, πριν την ημέρα της επικύρωσης, να είναι μηδενικά.
* Να είναι συνεργάσιμος ο δανειολήπτης, σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v