Έρχονται μειώσεις στα πρόστιμα της Τροχαίας

Μειώσεις ως και 50% σε πρόστιμα της Τροχαίας και διευκολύνσεις πληρωμών σε δόσεις εξετάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Έρχονται μειώσεις στα πρόστιμα της Τροχαίας
Οι παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, αλλά οι έλληνες οδηγοί… αρνούνται να πληρώσουν τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται. Γι’ αυτό και τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών, σύμφωνα με πηγές, προσανατολίζονται στην μείωση προστίμων και σε διευκολύνσεις καταβολής τους, όπως για παράδειγμα με αποπληρωμή σε δόσεις, ώστε να αυξηθούν τα έσοδα της Τροχαίας.

Οι μειώσεις που εξετάζονται μπορεί να φτάνουν ως και 50%, εξαιρουμένων όμως των σημαντικών παραβάσεων που θεωρούνται ικανές να προξενήσουν θανατηφόρα ατυχήματα στον δρόμο. Σε αυτά περιλαμβάνονται παραβάσεις όπως αυτή της παραβίασης του STOP, του κόκκινου σηματοδότη ή η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, δεύτερη (υπό εξέταση) εισήγηση του υπουργού Γιάννη Πανούση προβλέπει την αντικατάσταση της «ποινής» της αφαίρεσης πινακίδων με παροχή κοινωφελούς εργασίας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v