Καμπάνια για την διάσωση της Ελλάδας στο Indiegogo

Αν όλοι οι Ευρωπαίοι έδιναν από λίγα ευρώ, το χρέος της Ελλάδας θα εξαλειφόταν, υποστηρίζει λονδρέζος επιχειρηματίας που ξεκίνησε καμπάνια crowdfunding η οποία κάνει θραύση.
Καμπάνια για την διάσωση της Ελλάδας στο Indiegogo
«Όλη αυτή η ιστορία με την Ελλάδα έχει γίνει κουραστική. Ευρωπαίοι υπουργοί τεντώνονται και ταλαντεύονται σχετικά με το αν θα βοηθήσουν τους Έλληνες ή όχι. Γιατί δεν λύνουμε το ζήτημα μόνοι μας; Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει 503 εκατομμύρια πολίτες. Αν όλοι δίναμε από λίγα ευρώ, θα λυνόταν το πρόβλημα της Ελλάδας εύκολα».

Έτσι ξεκινά η καμπάνια του Λονδρέζου επιχειρηματία Thom Feeny στο Indiegogo, ο οποίος καλεί τους ευρωπαίους πολίτες να συνεισφέρουν τον οβολό τους για να ξεχρεώσει η Ελλάδα μια και καλή, με την μέθοδο crowdfunding.

Από τις πρώτες ώρες που η καμπάνια βγήκε «στον αέρα», συγκέντρωσε ήδη πάνω από 32.000 ευρώ. Ο ίδιος σημειώνει πως δεν πρόκειται για αστείο, αλλά για μια προσπάθεια ενάντια στην «ακαμψία» των ηγετών, που μπορεί να αποδείξει πως ο λαός μπορεί μόνος του να δράσει καλύτερα. Ξεκαθαρίζει μάλιστα πως δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα ή με την πολιτική, απλώς κουράστηκε να βλέπει το οικονομικό πρόβλημα να διαιωνίζεται και να γίνεται πρώτο θέμα στις ειδήσεις.

«Οι Ευρωπαίοι είναι γενικά πολύ γενναιόδωροι – ίσως η κυρία Μέρκελ και ο κύριος Κάμερον να είναι η εξαίρεση. Υπάρχουν όμως 500 εκατομμύρια άνθρωποι και δεν θα μας κόστιζε τόσο πολύ αν ρυθμίζαμε το ζήτημα μόνοι μας. Εύχομαι ότι σύντομα θα πίνουμε ένα ποτήρι ούζο και θα γιορτάζουμε την επιτυχία της καμπάνιας», γράφει, ξεκαθαρίζοντας ότι τα κέρδη θα δοθούν απευθείας στον ελληνικό λαό, είτε τα δεχθεί η ελληνική κυβέρνηση είτε όχι.

Στα «δώρα» που συνηθίζεται να προσφέρονται σε κάθε προσφορά του Indiegogo, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας συμπεριέλαβε μία καρτ ποστάλ του Αλέξη Τσίπρα για κάθε δωρεά 3€, χωριάτικη σαλάτα για κάθε 6€ και μπουκάλια ούζου, κρασιού ή καλάθια με ελληνικά καλούδια για μεγαλύτερες συνεισφορές.

Δείτε τις λεπτομέρειες της καμπάνιας εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v