Δωρεάν από σήμερα τα μέσα συγκοινωνίας στην Αθήνα

Δωρεάν θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι πολίτες τα αστικά μέσα συγκοινωνίας από σήμερα και μέχρι να ξανανοίξουν οι τράπεζες, ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών.
Δωρεάν από σήμερα τα μέσα συγκοινωνίας στην Αθήνα
Δωρεάν θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας στην Αθήνα, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.

Το υπουργείο προχωρά σε αυτή την κίνηση για να διευκολύνει τους πολίτες μέχρι να ξαναλειτουργήσουν οι τράπεζες. Ελεύθερη επομένως θα είναι η χρήση των αστικών ΜΜΜ από την Δευτέρα 29/6 ως την Δευτέρα 6/7 που αναμένεται να ανοίξουν εκ νέου οι τράπεζες μετά την λήξη του καθεστώτος περιορισμένης τραπεζικής αργίας.

Το μέτρο αυτό αφορά τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ , το μετρό και τον Ηλεκτρικό, αλλά όχι τον προαστιακό. Επίσης, αφορά τις συγκοινωνίες της Αθήνας και όχι της Θεσσαλονίκης ή άλλων πόλεων της επαρχίας, όπου οι συγκοινωνίες δεν είναι δημόσιες, αλλά ιδιωτικές.

Για την διευκόλυνση των συνταξιούχων πολιτών, εξ άλλου, η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε πως πρόκειται να ορίσει περί τα 70 υποκαταστήματά της που θα λειτουργήσουν κατά την διάρκεια της εβδομάδας, για την καταβολή των συντάξεών τους άνευ του περιορισμού των 60€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v