ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Επιστήμονες εκπέμπουν SOS για «6η μαζική εξαφάνιση»

Νέα ανάλυση επιστημόνων προειδοποιεί για «νέα μαζική εξαφάνιση ειδών», την έκτη κατά σειρά στην ιστορία του πλανήτη.

Επιστήμονες εκπέμπουν SOS για «6η μαζική εξαφάνιση»

Ένα βήμα από μια ακόμα μαζική εξαφάνιση των ειδών βρίσκεται ο πλανήτης, σύμφωνα με επιστήμονες, καθώς τα ζώα εξαφανίζονται εκατό φορές γρηγορότερα απ’ ό,τι προηγουμένως.

Πρόσφατη έκθεση τριών αμερικάνικων Πανεπιστημίων, δείχνει ότι ο ρυθμός αυτός εξαφάνισης έχει να εμφανιστεί από την τελευταία εποχή των δεινοσαύρων, δηλαδή περίπου 66 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Οι συγγραφείς της δημοσίευσης, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ, αναφέρουν ότι προσπάθησαν να προσδιορίζουν κατά πόσο οι πρόσφατες απώλειες στην βιοποικιλότητα έχουν προκληθεί από την ανθρώπινη δραστηριότητα και εν τέλει κατέληξαν στο ότι «μια έκτη μαζική εξαφάνιση είναι ήδη προ των πυλών».

Υπάρχει ακόμα ελπίδα; Όπως λένε, ναι: «Η αποτροπή της δραματικής αυτής μείωσης στη βιοποικιλότητα και της επακόλουθης απώλειας των αγαθών του οικοσυστήματος είναι ακόμα πιθανή μέσα από εντατικές προσπάθειες διατήρησής τους. Όμως το παράθυρο ευκαιρίας κλείνει ταχέως».

Ν.Γ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v