Συγκλονιστικό: Βρέφος ζει 100 λεπτά και σώζει μια ζωή

Ο μικρότερος δότης οργάνων, ένα βρέφος μόλις 100 λεπτών ζωής, έσωσε τη ζωή ενήλικα ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα νεφρά του.
Συγκλονιστικό: Βρέφος ζει 100 λεπτά και σώζει μια ζωή
Υπήρξε ο μικρότερος δότης οργάνων στην Μεγάλη Βρετανία. Ένα βρέφος, ο Teddy, διαγνώστηκε με σπάνια γενετική πάθηση, η οποία εμπόδισε τον εγκέφαλό του να αναπτυχθεί κανονικά.

Η μητέρα του αποφάσισε να το φέρει στη ζωή, γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να ζήσει για πολύ. Μόλις 100 λεπτά έζησε ο Teddy, όμως ήταν αρκετά αφ’ ενός για να δώσουν χαρά στη μητέρα του αφ’ ετέρου για να σώσουν μια ζωή.

Τρία λεπτά μετά τον θάνατό του, έγινε ο νεαρότερος δότης της χώρας σώζοντας τη ζωή ενός ενήλικα ο οποίος χρειαζόταν επειγόντως μεταμόσχευση νεφρού. Ο πατέρας του άτυχου βρέφους, Mike, δήλωσε: «Έζησε και πέθανε σαν ήρωας. Είναι αδύνατο να εξηγήσω πόσο περήφανοι νοιώθουμε για αυτόν».

Η μητέρα του, Jess ανέφερε: «Αν και δεν έμεινε αρκετά μαζί μας, αν και τον φέραμε σε αυτόν τον κόσμο ξέροντας ότι δεν υπήρχε ελπίδα να ζήσει, είμαστε πολύ περήφανοι για τον ηρωισμό του. Ελπίζουμε ο Teddy να αποτελέσει κίνητρο για άλλες οικογένειες οι οποίες έχουν αυτήν την ατυχία».

Ν.Γ.
Πηγή.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v