Πώς θα βρω τον ωροσκόπο μου;

Μάθετε τι σημαίνει ο ωροσκόπος, και πώς μπορείτε κι εσείς να τον υπολογίζετε εύκολα.
Πώς θα βρω τον ωροσκόπο μου;
«Και με τι ωροσκόπο;» είναι η αμέσως επόμενη ερώτηση όταν κάποιος σας ρωτήσει τι ζώδιο είστε. Και μάλιστα, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σ’ αυτή την απάντηση, ίσως ακόμα πιο πολλή κι από το ίδιο το ζώδιο. Γιατί γίνεται αυτό; Αν είναι όντως ο ωροσκόπος μας τόσο σημαντικός, γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τον δικό τους;

Ο Ωροσκόπος, με λίγα λόγια, είναι η προσωπικότητά μας. Αντιπροσωπεύει πράγματα όπως η εξωτερική μας εμφάνιση και η συμπεριφορά – τι προβάλλουμε προς τα έξω, πώς θέλουμε να φαινόμαστε στους άλλους. Η άλλη ονομασία του ωροσκόπου είναι ο Πρώτος Οίκος, το σημείο που ξεκινάει ο αστρολογικός μας χάρτης. Σύμφωνα με την αστρολογία, ο ωροσκόπος είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσουμε στην ζωή μέχρι να φτάσουμε στο καλύτερο των δυνατοτήτων μας, κι αυτό είναι που μας διαχωρίζει από τα υπόλοιπα άτομα που μοιράζονται το ίδιο ζώδιο με εμάς.

Κατά κάποιο τρόπο, μπορούμε να πούμε ότι ο ωροσκόπος μας αποκαλύπτει πόσο… δύσκολη θα είναι η πορεία μας. Για παράδειγμα, ένας άνθρωπος που ο ωροσκόπος και το ζώδιό του ταυτίζονται, θα έχει ξεκάθαρα και ισχυρά τα χαρακτηριστικά του ζωδίου του, ενώ αν ο ωροσκόπος είναι διαφορετικός – και δη αν ανήκει σε διαφορετικό στοιχείο της φύσης – το άτομο λογικά θα έχει να αντιμετωπίσει περισσότερες δυσκολίες στην επίτευξη των στόχων του.
Αυτό που πρέπει να ξέρουμε για να βρούμε τον ωροσκόπο μας είναι η ώρα που γεννηθήκαμε. Ο πιο απλός και γρήγορος τρόπος είναι να το κάνουμε online, αλλά όταν δεν έχουμε πρόχειρη την δύναμη του ίντερνετ, να μια εύκολη μέθοδος για να τον υπολογίσουμε με το μυαλό μας.

Για την ώρα Ελλάδας, ξεκινούμε να μετράμε τα δίωρα από τις 5 το πρωί, μέχρι την ώρα που γεννήθηκε το άτομο για το οποίο ψάχνουμε. Σε κάθε δίωρο αντιστοιχούμε από ένα ζώδιο, ξεκινώντας με το ζώδιο αυτού του ατόμου, και παίρνοντάς τα με την σειρά. Παραδείγματος χάριν, για ένα Κριό που γεννήθηκε στις 09.40 το πρωί, θα κάνουμε το εξής:

05.00-07.00 = Κριός
07.00-09.00 = Ταύρος
09.00-11.00 = Δίδυμος

Συνεπώς, ο ωροσκόπος του Κριού μας είναι Δίδυμος.

Θ.Δ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v